Hoobastank

4008 visningar
uppladdat: 2007-01-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hoobastank bildades 1994 i Los Angeles, och består av sångaren Doug Robb, gitarristen Dan Estrin, trummisen Chris Hesse och basisten Markku Lappalainen. Alla dom var med i olika band under en ”high school battle” och efter det bestämde dom sig att bilda ett band.
Dom började spela på lokala ställen och 1998 släppte dom ett album som dom själva hade spelat in som dom kallade They Sure Don''''t Make Basketball Shorts Like They Used To. Bandet blev väldigt omtyckt i södra Kalifornien och skivbolaget Island Records fick upp ögonen för dom. År 2000 skrev dom på ett kontrakt och dom åkte ut på konserter och uppträde, mest sjöng dom covers från t.ex. Rod Stewart.
I november 2001 släppte dem sin första hitsingel ”Crawling in the dark” som hamnade på 68 plats på Billboard Hot 100 listan, på tredje plats på Modern rock listan och på första plats på MP3.coms mest nerladdade lista. Deras andra singel ”Running Away” var en ännu större hit och deras album Hoobastank sålde platinum och fick även dom att bli igenkända i resten av världen och dom började turnera runt om i Europa och Asien.
2003 började bandet att spela in i studion igen med producenten Howard Benson, men inspelningarna blev uppskjutna en månad eftersom gitarristen Dan Estrin blev allvarligt skada under en minimotor olycka. I oktober hade Dan återhämtad sig och dom for ut med många andra band på Nokia Unwired Tour.
Deras andra album The Reason släpptes i december 2003 och singeln ”Same Direction” kunde laddas ner på deras hemsida och den hamnade på nionde plats på US modern rock lista.
Deras mest kända låt ”The Reason” började spelas på radio i början på 2004 och blev en jättehit som nådde andra plats på Billboard Hot 100, första plats på US modern rock listan samt World modern rock listan. Låten låg högst upp på listorna i 20 veckor och slog då rekordet på att ligga flest veckor som etta på listorna.
Låten spelades även under den sista säsongen av Vänner i Canada.
Deras tredje album Every Man For Himself släpptes i maj 2006 och innehåller tre singlar men albumet har inte sålt lika bra som det andra albumet men ändå så sålde albumet guld.
Nu är dom på turné i America och under 2007 kommer dom vara ute och turnera i Asien och Australien.
Deras basist Markku Lappalainen lämnade bandet 2005 efter deras sommar turné och på senaste tiden har basisten Josh Moreau spelat med dem på deras turnéer men dom har inte meddelat något om att han är den ska ta Markkus plats.

Jag skulle säga att Hoobastanks stil är rock eftersom dom har en lite lugnare stil men ändå mycket ös i låtarna. Hoobastank själva säger att dom är ett band som spelar alternative rock. Det är en blandning mellan punk och rock och den musikstilen bildades under 1980-talet i Amerika.
Ett band som är lika Hoobastank är Linkin Park som även dom spelar alternative rock och kommer från Los Angeles och tre utav medlemmarna i Linkin Park gick i samma skola som dom i Hoobastank. Linkin Park har både hållit på längre och är mer kända än Hoobastank och dom har varit ett stort stöd för Hoobastank och hjälpt dom att komma dit dom är idag.
Ett annat band som också är likt Hoobastank är Red Hot Chili Peppers som spelar all möjlig sorts av musik, från rap till psychedelic, rock men mest så spelar dom alternative rock. Även Red Hot Chili Peppers kommer från Los Angeles men dom startade att spela 1983 och dom startade också sitt band under high school. Red Hot Chili Peppers har släppt upp mot ett 20-tal album och liveskivor och upp mot 45 singlar och har blivit ett av världens största band, tycker jag.


The Reason
Låten innehåller sång, trummor, gitarr, bas och synt.
Låten är en rockballad och den handlar om att han har gjort saker som han inte borde ha gjort, som har fått den kvinna han älskar att bli sårad. Han försöker få henne tillbaka så att dom kan börja om från början. Han vill förklara för henne att han aldrig ville såra henne och att hon ska veta att hon är den ende för honom. Han ångrar sig och han har lärt sig av sina misstag, han vet att han inte är perfekt men det finns ingen som är perfekt.
Han vill att hon ska förlåta, att hon ska ta tillbaka honom, att han ska få vara den som ska trösta och stötta henne.
Han vill visa att han har förändrats och han vill visa en ny sida av honom som hon aldrig har ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hoobastank

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-21]   Hoobastank
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7466 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×