Bokrecension: Korpens port av Anthony Horowitz

10 röster
8605 visningar
uppladdat: 2007-01-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Matthew ......... eller Matt som han kallar sig, är en 14 årig pojke som har förlorat båda sina föräldrar i en bil olycka, och har fått bott hos en moster i de 6 år som gått sen hans föräldrar gick över till andra sidan. På de åren har han snattat, skolkat och gjort andra små kriminella saker, inget direkt farligt, tills en dag då han och hans vän bryter sig in i en lokal med cd skivor, pc spel, dvd filmer mm.. Dom blir upptäckta av en vakt som Matts kompis knivhugger och sen lägger skulden på Matt. Matt blir tagen, och bortskickad till ett ställe ute i ingenstans och omhändertagen av en vidrig, tråkig och ful slavdrivare. Matt har alltid vetat att han var speciell och visat det också någon enstaka gång. Han märker att någonting konstigt är i görningen i denna förskräckliga by och försöker rymma. Men misslyckas. Dom två personer som hittills försökt hjälpa honom blir dödade på underliga sätt, och allt ser hopplöst ut för Matt.
Någonstans i London har dock en skara av människor från hela välden som ingår i en hemlig order upptäckt att världen håller på att förändrats och att det förgångna är på väg att upprepas, att onskan ska spridas över hela världen och återigen få makten över allt. Dom har upptäckt Matt också, och försöker hjälpa honom, men under den tiden har Matt kommit längre in i en mardröm i vaket tillstånd och som hotar att förgöra honom. Den vidriga slavdrivaren han bor hos, verkar ha med mardrömmen att göra, och han kan inte fly undan henne. Matt kommer på henne och dom andra byborna med att utföra svartkonster vid en strålningsfabrik som legat död i 20 år, den sista april, dagen som ämnats åt den svarta magin. Är strålningsverket på väg att väckas? Nej det är omöjligt säger han som ägt och byggt upp det, när Matt och hans nyvunna vän söker upp ägaren. Men Matt tycker att det borde finnas någon koppling mellan platsen och riten. Han får veta att någonting som kallas Korpens Port är på väg att öppnas, och att förra gången den var öppen hade tre ungdomar manat in onskan i den, och stängt den. Nu var tiden för ungdomarna som skulle bekämpa onskan att återigen stiga fram i ljuset, och visa sig för världen. Är Matt en av dem?

Vad jag tyckte om boken: Jo jag tyckte den var mycket bra och längtar tills nästa bok kommer ut. Varför jag tycker den var bra är för att det var en fantasy bok, och för att den var i vårat århundrade 2000. Jag tyckte också att handlingen var bra och jag gillade bokens huvudperson. Mer kan jag inte förklara. Den var bra helt enkelt.

Hur jag uppfattade Mat, var som en obalanserad pojke, med en stor sorg. Snäll och garanterat en som jag skulle gillat om han fanns i verkligheten.

Hur jag uppfattade relationen mellan Mat som är huvudperson och hans nya foster mor som enbart är en i...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Korpens port av Anthony Horowitz

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-26]   Bokrecension: Korpens port av Anthony Horowitz
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7492 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×