Filmrecension: Barnen från Bahnhof Zoo

3345 visningar
uppladdat: 2007-01-29
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En film som handlar om hur drogmissbrukande barn och ungdomar hade i Berlin.
Cristine är trött på livet och att hennes syster flyttar hem till sin pappa.
Varje lördag tar hon och lånar sin mammas skor och ”sover över” hoss sin kompis missy som alltid går till Sound (ett jätte disco) varje lördag det är som hennes andra hem,
men det som hon inte hade räknat med var att hon skull bli en utavdom som använde knark bara för att göra livet till något som var värt att leva för.
Lördag: hon kommer in på Sounds och märker att alla är på verkade av något slag, ”ju mera man tar destu coolare är man” sa en kille till henne men han ville inte att hon skulle börja efter som han visste att det är väldigt svårt att klara av det. Bara för att han sa det och att alla andra tog det så ville hon också ha en (sil) så dom gav henne en. Hon sa att det skadar väll inte att prova så hon provade och märkte att hon behövde mera efter några timmar efter som att man kan lätt falla i den fällan att man en gång provar så måste man till slut bara ha för man klarar inte av att existera utan en (sil). Cristne går ut och spyr. Detlev killen som sa att hon inte skulle prova kommer ut och ser henne hjälper henne att resa sig och ger hennne en näsduk för att torka munen. Efter ett tag som dom har träffats så blir dom tillsamans och han vågar då berätta att han prostituerar sig, men det bara för att han ska kunna överleva och få pengar till silar.
När Cristine är på Sounds så träffar hon Bebbsi och henne väninna och börjar hänga med dom efter som att hon inte träffar Missy. Dom blir drogkompisar . när hennes pengar räcker inte till och då hon prostituerar sig, bara för att hon ska kunna få så att hon klarar sig. Drgomissbruket kulminerar.
Bubblan spriker då hennes mamma hittar henne på badrums golvet. Då bestämer dom att dom ska sluta det är inte lätt så dom tar hjälp av blandannat valium och alkohol.
En lördags morgon när dom kommer hem till axel (detlevs kompis) så hittar dom han död någon hade sålt döds drog till hono,Vid axels död så trappas missbruket upp jakten på penngar trappas också upp, Detlev flytar hem till en torsk för att få en säker inkomst till deras drog missbruk. När Detlevs livs löngn avslöjas och Cristines kompis Babbsie dör så blir det för mycket för henne och då försöker hon att ta en över dos, men överlever och då bestämer Cristines mamma sig för att flyta henne från stor staden till landet där hennes mormor bor.
Hon önskar att alla sina kompisar som är kvar i stor stan skulle kunna få den styrka som hon har fått av att sluta och det stöd, efter som hon inte kan hjälpa dom också utan hon försöker att konsentrerar sig på att hjälpa sig själv.
Meningen med att hon börjar och slutar vissar att man kan ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Filmrecension: Barnen från Bahnhof Zoo

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-29]   Filmrecension: Barnen från Bahnhof Zoo
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7504 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×