Musik, Film och konst

4817 visningar
uppladdat: 2007-02-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning
Jag har skrivit lite om en låt som heter Naughty Girl framförd av Beyoncé, filmen gudarna måste vara tokiga och jag har valt att skriva om bilden Mona Lisa. Jag har försökt skriva så noggrant som möjligt.



Innehåll

Sid:
1. Framsidan...
2. Inledning...&... innehåll
3. Musik............ Naughty Girl/Beyoncé
4. Film ..............Gudarna måste vara tokiga/Jamie Uys
5. Bild............... Mona Lisa/ Leonardo da Vinci
6. Källa .........


Musikavlyssning
BEYONCE KNOWLES LYRICS

Naughty Girl
I''''m feelin sexy Tonight i''''ll be your naughty girl
(I wanna hear you say my name boy ) I''''m callin all my girls
If you can reach me We''''re gonna turn this party out
You can feel my burning flame I know you want my body


BEYONCE KNOWLES LYRICS

Naughty girl är en låt som är skrivet av Beyoncé, Scott Storch, Robert Waller och Angela Beyince. Låten innehåller samplingar från "Love to Love You Baby" som framfördes 1976 av Donna Summer. Låten släpptes som singelskiva den 18 maj 2004.Det var ursprungligen meningen att Naughty Girl skulle utgöra det första singelsläppet från Beyoncés debutalbum, men den fick stå tillbaka för "Crazy in Love" därför är låten den fjärde singeln från hennes debutalbum Dangerously in Love (utgivet den 24 juni 2003).
Naughty girl är en R&B låt framförd av Beyoncé. Den är 3 minuter och 28 sekunder lång.
I låten sjunger Beyoncé att hon känner sig sexig och vill att hennes älskare skall säga hennes namn. Beyoncé deklarerar sina fantasier med att sjunga "Tonight I''''ll be your naughty girl".

Musikvideo
Musikvideon till "Naughty Girl", regisserad av Jake Nava, utspelar sig på en nattklubb i det forna Hollywood. Beyoncé och hennes dansare är klädda i glamorösa vintage-kläder och frisyrer. Beyoncé dansar bland annat iförd en kortkort klänning och vita nylonstrumpor. På en scen ligger hon i ett gigantiskt champagneglas, i en annan dansar hon förföriskt tillsammans med Usher.
Videon inleds med att Beyoncé dansar omgiven av speglar och sedan bakom en tunn vit vägg så att bara hennes silhuett syns. Kort därefter gör Beyoncé entré på nattklubben tillsammans med sina väninnor; hon och Usher ser varandra. De båda rör sig sedan rytmiskt tätt intill varandra på dansgolvet. Dansen med Usher avbryts, och Beyoncé dansar tillsammans med sina väninnor.
Mot slutet av videon virvlar Beyoncé omkring i ett kolossalt champagneglas sjungande refrängen från Donna Summers "Love to Love You Baby". I slutscenen sitter hon på ett piano, och efter att ha lyfts ner av en manlig dansare börjar hon att dansa medan konfetti faller ner.

känslor
I samband med låten får man en sorligt känsla, vilket gör att man tänker på en god vän som man inte har sett länge och saknar personen väldigt mycket. Jag tycker om låten för att första gången jag lyssnade på låten så var jag med en god väninna och nu bor hon lång ifrån mig.



Gudarna måste vara tokiga Originaltitel The Gods Must Be Crazy


Genre: Komedi
Produktionsland: Sydafrika / Botswana
Premiärår: 1980
Regissör: Jamie Uys
Producent: Jamie Uys
Manus: Jamie Uys
Originalmusik: Johnny Boshoff
Produktionsbolag: C.A.T. Films Distribution
Speltid: 109 minuter
Språk: Engelska



Gudarna måste vara tokiga är en komedi film från 1980. Jamie Uys var Sydafrikansk som föddes 30 maj 1921 och dog 29 januari 1996.För denna film blev Jamie Uys en enmansarmé när han skrev, producerade, regisserade, klippte, filmade och även spelade en mindre roll i Gudarna måste vara tokiga. Filmen är 109 minuter lång på engelska språket


Medverkande i filmen är Marius Weyer, Sandra Prinsloo, N!Xau , Louw Verwey, Michael Thys, Nic De Jager.Marius Weyers - Andrew Steyn Sandra Prinsloo - Kate Thompson N!xau - Xixo Louw Verwey - Sam Boga Michael Thys - Mpudi Nic De Jager - Jack Hind Brian O''''Shaughnessy - Mr. Thompson Vera Blacker - Mrs. Thompson Ken Gampu - Presidenten Paddy O''''Byrne - Berättare Jamie Uys - Pastorn
De är med i filmen som skådespelare.

På bilden ovan kan man ungefär se hur miljön ser ut, var filmen utspelar sig, vad folket har på sig. Filmen börjar med att en Coca Cola-flaska släpps av en pilot över Kalahari öknen, som en dag hittas av bushmannen Xixo även kallad Xi. När han tar flaskan med sig till sin stam vänds deras liv upp och ner, och beslutet fattas att han måste kasta "gudagåvan" över världens ände.

Jag har tittat på den nu en gång, men jag vill jätte gärna titta på den igen för jag tror inte att jag kommer tröttna på att se om filmen igen. Bland alla komisk filmer rekommenderar jag den här filmen som bästa, roligaste och händelse rikaste filmen. Det roligaste är att Xixo kan inte förstå piloten för då pratar han på sitt roliga språk som piloten inte heller förstår honom. När jag sitter och tittar på filmen saknar jag solen för man får se det starka solen som skiner hela tiden, men det är för torrt i öknen så det längtar jag inte efter. Filmen kan vara trovärdig men inte i nutid, för jag menar att det kan ha hänt nongång tidigare men det kanske kan vara trovärdig nu med om det finns folk som bor ute i öknen.



MONA LISA


Konstverkets namn
Leonardo själv gav aldrig sitt konstverk någon titel. Namnet "Mona Lisa" fick konstverket av Giorgio Vasari som publicerade en biografi över konstnären 31 år efter dennes död.
Leonardo da Vincis fick beställningen på porträttet 1503, av Francesco del Giocondo. del Giocondo betraktade sig själv som en mecenat, och ville ha ett porträtt som kunde hängas i matsalen. Eftersom Leonardo var ’’lat’’ blev tavlan klar 1507, under den tiden blev beställaren otålig och vägrade betala för tavlan. Leonardo behöll tavlan för sig själv men sedan när han flyttade till Clos Lucé intill slottet i Amboise i Frankrike, tog han tavlan med sig och kungen betala 4000 écu. Bilden blev känd mitten av 1800-talet.

Mona Lisa kan vara ett porträtt av en verklig kvinna. framgångsrik silkeshandlare i Florens och en prominent statsman, verkligen existerat. Mycket lite är dock känt om hans hustru Lisa Gherardini förutom att hon föddes 1479, växte upp i familjens residens Villa Vignamaggio i Toscana och gifte sig 1495. Hon var hans tredje hustru, och nitton år yngre än han. Men man har inte kommit fram till ett självklart svar på vem kvinnan är än.

För mig är tavlan värd mer än vad den gör nu, eftersom man ser att man har lagt mycket tid och energi på att måla tavlan. Den ser helt verklig ut. Man kan tro att den är tagen med vanlig kamera och granskats på data lite grann. Om jag hade råd skulle jag ha köpt den direkt och hängt den i vardagsrummet så att alla som kom hem till mig skulle få se den.
Tavlan påminner mig om konstnärerna som alltid målade inomhus, vilket gjor...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Musik, Film och konst

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-02-05]   Musik, Film och konst
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7535 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×