Bokrecension: Elena - Krigarflickan av Patricia Malone

3 röster
3566 visningar
uppladdat: 2007-02-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bokrecension
Jag har läst boken Elena – krigarflickan. Den är skriven av Patricia Malone och den handlar om en femtonårig tjej som heter Elena. Boken utspelar sig i Scottland cirka 500 efter Kristus. Elena bor i Enfertdalen tillsammans med sin pappa som heter Moren. Hennes mamma är död sedan två år.

Moren och Elenas mamma Grenna kom till Enfertdalen då Elena bara var några dagar gammal. De byggde ett hus i utkanten av byn, även om de var välkomna att bo överallt i byn. Men de visste att de kom utifrån och inte riktigt hörde hemma i Enfertdalen.

På sin dödsbädd säger Moren till Elena att hon ska bege sig till Dun Alyn och söka upp Raymen.
Under färden till Dun Alyn träffar Elena en av Arturs riddare från det runda bordet, som heter Durant. De bestämmer sig för att slår följe till Dun Dreug som ligger på vägen till Dun Alyn.

Elena är lång och har tjockt svart hår och mörkblå ögon. Hon söker efter sitt förflutna. Hon vet inte vilka hennes släktingar är eller varifrån hon kommer. Moren och Grenna sa alltid till henne att hon skulle få reda på det snart nog, men de väntade förlänge med att berätta.
Durant har lockigt kastanjebrunt hår och grågröna ögon. Han är en vänlig och omtänksam man. Elena blir snabbt förälskad i honom.

Elena är på färd till Dun Alyn. Jag föreställer mig miljön som skogsmiljö eftersom hon verkar färdas genom olika skogar. Då hon inte är på färd är hon i Dun Dreug eller Dun Alyns borg. Borgarna föreställer jag som riddarborgar med olika småhus på borggården och sedan en stor och vacker borg i mitten. Runt borgen finns det en stor mur och utanför muren finns det en vallgrav.

Jag tror att Patricia Malone skrev denna bok för att hon är intresserad av denna tidsepok. Hon kanske gillar äventyr och har själv fantiserat om hur det är att vara krigare eller borgherre. Kanske har hon egna släktingar som hon aldrig träffat. Hon vet att de finns någonstans därute men hon har inte lyckats få tag i dem.

Med Boken tror jag att Patricia vill säga att den som söker, den finner.

Av boken har jag lärt mig att allting inte är som man tror.

Jag blev berörd av boken för att den verkade vara så verklig. Som om den var tagen ur någons dagbok. Den var väldigt spännande och intressant. Det var lätt att komma in i den. Det kändes som jag var Elena, jag red många mil för att få reda på alla gåtor i mitt liv.

Jag tycker att boken var jättebra. Den var spännande och intressant. Jag är mycket intresserad av denna tidsepok och tycker om att läsa om riddare eller krigare. För att en bok sak vara jättebra så måste den innehålla lite romantik. Det gör d...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Elena - Krigarflickan av Patricia Malone

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-02-08]   Bokrecension: Elena - Krigarflickan av Patricia Malone
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7553 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×