Allt om Placebo (musikgrupp)

4943 visningar
uppladdat: 2007-02-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bandmedlemmar
Nuvarande
Brian Molko (sång och text, gitarr, bas och keyboard)
Stefan Olsdal (bas, gitarr och keyboard)
Steve Hewitt (trummor; -1994, 1996-)
Tidigare
Robert Schultzberg (trummor; 1994-1996).

Placebo (kortvarigt kallade Ashtray Heart) bildades 1994 av Molko, Olsdal, och Hewitt/Schultzberg.
Molko och Olsdal, tidigare skolkompisar i Luxemburg, stötte av en slump på varandra på tunnelbanestationen South Kensington i London. Olsdal besökte senare en spelning med Molko och Hewitt, vilket gav honom övertygelsen att de borde bilda ett band: ''''''''I fell in love with his voice and his guitar playing because it was really different''''''''. Hewitt spelar trummor på Placebos tidiga demos men bestämde sig för att satsa på sitt andra band, Breed. Olsdal hittade en ny trummis i Schultzberg (tidigare skolkamrat fron Sverige) som var på väg till London för att studera musik. Personliga motsättningar mellan Molko och Schultzberg ledde dock till att Schultzberg ombads att lämna bandet efter inspelningen av debutalbumet och 1996 var Hewitt ''''''''tillbaka'''''''' som trummis.

Placebo brukar anges att ha influerats av grupper som Sonic Youth, Pixies och Smashing Pumpkins men har även kallats glamversionen av Nirvana. De går inte att klassificera detta band till en genre, men sångaren har själv sagt; ''''''''punk pop for postponed suicides''''''''. Vilket kan tolkas på flera sätt.

Brian Molko, född 10 december 1972 i Bryssel, Belgien, musiker. Hans pappa är amerikan och hans mamma är skotte. Han är mest känd som sångare i bandet Placebo, där han även spelar gitarr, bas och keyboard. Det är dessutom han som skriver dom flesta av bandets låtar. Hans pappa är/var banktjänsteman, och Brian Molko tillbringade större delen av sin uppväxt i olika länder p.g.a. detta. Han studerade teater på Goldsmiths i London. Hans speciella röst, den androgyna stilen, det faktum att han gärna bär klänning eller kjol och smink har gjort honom och bandet världsberömt. Han är dessutom bisexuell.

Stefan Olsdal föddes den 31 mars 1974 i Göteborg, Sverige. Han är basist i Placebo, men spelar även gitarr och keyboard i bandet.

Steven ''''''''Steve'''''''' Hewitt, född 22 mars 1971 i Manchester, Storbritannien, är en engelsk musiker och trummis i bandet Placebo. Han var tidigare medlem i bandet Breed. Hewitt anslöt till Placebo efter utgivningen av gruppens första skiva. Han bestämde sig när han var 11 år för att bli trummis.

Robert Schultzberg, fd. trummis i bandet Placebo (1994- 1996).

Jag själv älskar Placebo, och min favorit låt är ''''''''Running Up That Hill'''''''' och ''''''''Infra-Red'''''''' Det har varit jätteroligt att dela min fakta om Placebo.
...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Allt om Placebo (musikgrupp)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-02-08]   Allt om Placebo (musikgrupp)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7556 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×