Fackuppsats av Anthony Horowitz

3 röster
7334 visningar
uppladdat: 2007-04-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning

Jag valde att skriva om Anthony Horowitz för han är en väldigt bra författare enligt mig. Många böcker som jag har läst har han skrivit, och jag har tyckt alla har varit jättebra.
En till anledning är att jag skulle villa lära mig mer om författaren hur han växte upp m.m.

Barndom

Anthony Horowitz är en författare som är född 5 april 1956 i Stanmore, Middlesex, i en rik familj med hög status.
Han blev omhändertagen av barnflickor och det fanns alltid betjänter och chaufförer runt omkring honom.
Vid åtta års ålder skickades Anthony till ett internat (Orley farm i Harrow, London) där hans olyckliga barndom ökade. Han minns än idag den hemska rektorn som slog barnen tills de började blöda.
Sedan gick Anthony på ett universitet i York.

Hans pappa var en väldigt rik affärsman, men så otroligt som de låter höll han på att gå i konkurs. Han tog ut alla sina pengar från sina Schweiziska bankkonton och satte in de på andra banker under falskt namn. Efter han hade gjort det dog han helt plötsligt, och lämnade kvar Anthonys mamma själv med barnet. Mamman försökte leta upp pengarna, men hittade de aldrig.
Anthonys mamma som han avgudade gav Anthony ett mänskligt kranium när han fyllde 13 år.

Karriär

Hans barndom skadade honom permanent men han fick också väldigt mycket material till sin författarkarriär. Han fann tröst från verkligheten i Bond-filmerna som han tycker även idag passar för sina söner. Han tycker att det är vildigt bra filmer för en 14-åring. Filmerna passar in på den åldern, säger han.
Anthony hade önskat redan från åtta års ålder att bli författare. Han publicerade sin första bok 1978, den hette Enter Frederick K Bower.
Året efter kom en fortsättning som hette The Sinister Secret of Frederick K Bower. Sedan fortsatte han bara att skriva fler och fler böcker. 1988 släppte han boken Groosham Grange och år 1999 vann den boken Children´s book of the year. Den boken var mest baserad på hans år på internatskolan.

Hans mest kända serie är Alex Rider serien. Böckerna handlar om en 14-årig pojke som blir en spion.

Böckerna är: Stormbreaker (2000)
Point Blanc (2001)
Skeleton key (2002)
Eagle Strike (2003)
Scorpia (2004)
Ark Angel (2005)

Alla Alex Rider böckerna har getts ut i april, en för varje år. En sjunde bok har skrivits i serien och ska publiceras i USA i november 2007, den heter Snakehead.
En av böckerna har även getts ut på film, Stormbreaker, som var den första boken i serien. Den hade premiär 13 oktober 2006 på svenska biografer.
Anthony har också skrivit Diamond Brothers som innehåller The Blurred Man, The French Confection och I Know What You Did Last Wednesday år 2003. År 2004 gavs de ut igen I en bok, Three of Diamnonds.

I augusti 2005 släppte Anthony en bok som heter Raven´s Gate som är början på en ny serie som heter: The Power of Five. Han beskriver boken som ”Alex Rider med häxor och monster”.
Den andra boken i serien, Evil Star, släpptes i april 2006. Den tredje boken i serien heter Nightrise, den borde släppas någon gång i april 2007.

Tv & film

Anthony började skriva för TV på 1980-talet, han bidrog till barnserien Dramarama, och han skrev också fantasyserien Robin of Sherwood.
Ofta blir hans arbeten lite komiska som Murder Most Horrid och komedidramat The Last Englishman.

Från 1997 skrev han de mesta avsnitten av Midsummer Murders. Han har sedan efter det skrivit mycket för t.ex. BBC och ITV, som är kanaler i England.

Alex Rider böckerna

Alex Rider rekryteras ofrivilligt vid 14 års ålder till spion för MI6. Alex håller sig väldigt lugn i alla situationer även där en vuxen människa skulle känna sig lite osäker.
Alex lyckas också lösa problem och är påhittig, han lyckas komma ifrån hopplösa situationer. Det gör han med hjälp av sin intelligens och kreativitet, och med odödliga prylar från MI6, som den överviktiga och ovårdade Smithers har tillverkat.
Något som är mer skrämmande än de livsfarliga äventyren han är på, är attityden från hans uppdragsgivare på MI6 som endast ser honom som ett redskap och inte som ett barn.

De här böckerna är Anthony Horowitz mest känd för, och jag tycker att det är de bästa böckerna han ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fackuppsats av Anthony Horowitz

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-17]   Fackuppsats av Anthony Horowitz
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7954 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×