Tony Manieri - Över gränsen

2680 visningar
uppladdat: 2007-04-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst boken Över gränsen skriven av Tony Manieri. Boken är en av tre i serien om kriminalpolisen Mikael Stanic. Boken handlar om kriminalpolisen i skåne, hur de helt ovetande blir insyltade i ett av de större fallen på mycket mycket länge. Allt börjar med att en lyxjakt krockar med Öresundsbron och fattar eld. Något som polisen först inte tar alltför allvarligt men som dom senare minst sagt får äta upp. På den eldhärjade båten befinner sig endast en man och en söndersprängd hund. Samtidigt som detta inträffar glider tre utländska långtradare över till den svenska sidan, fullpackade med knark. Stanic och hans kompanjoner på skånepolisen får allt mer och mer att stå i. Utredningen flyter på och fallet blir större och större. Det som började med en brinnande båt visar sig ha samband med en rad olika mord och de blir tvungna att gräva djupare och djupare i den kriminella undre världen. Kriminalteknikerna hittar knark även på lyxjakten och ett helvete brakar loss. Det visar sig att allt planerats av europas absoluta ”brottslingselit” och ett samarbete med utländsk polis blir ett måste. Bovarna i dramat är som sagt av den mest eftertraktade sorten och det är därför av flera länders intresse att få dessa gripna. Mikael Stanic och de andra på Skånepolisen ställs öga mot öga med illegalt pokerspel på högsta nivå och knarksmuggling med mord som följd.



I boken får man träffa på en rad olika karaktärer. Mikael Stanic är som sagt huvudpersonen men det handlar även en hel del om annat folk. Stanic är en hårdför men även mycket skicklig polis. Med sitt skarpa sinne för brott och sin goda intuition är han en av de allra bästa. Det finns också en flickvän med, vid namn Ki. Även hon är en duktig polis som dock allt mer försöker trappa ner på sitt riskfyllda arbete och börja med något annat. Hon blir mer och mer inblandad i fallet och spelar i slutet en viktig roll för att det lyckade resultatet ska bli ett faktum. Man får träffa flygkap...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tony Manieri - Över gränsen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-20]   Tony Manieri - Över gränsen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7972 [2024-05-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×