Bokrecention,

6 röster
8568 visningar
uppladdat: 2007-04-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Komplicerad känslor och höga förväntningar.
Jag har läst boken En plats de kallar lyckan. Boken är en ungdomsbok på 260 sidor. Författaren till boken heter Mårten Sanden. Boken handlar om två karaktärer från två helt skiljda världar och om hur deras öden sakta flätas ihop.

Mia.
Mia är en förortstjej, eller det är i alla fall känslan jag får av hennes sätt att vara. Hon har precis gått ut nian och har som hon säger i alla fall fler avgångspoäng än frånvarotimmar. Hon bor med sin mamma Sophie och har efter plugget bestämt sig för att börja jobba på den lokala pizzerian. Om sin pappa vet hon inte mycket. Men ögonen, som beskrivs som kaffebruna har hon i alla fall inte fått efter sin mamma. När hon inte står ut med sin bästis Lina och hennes nya, betydligt äldre kille och hans påträngande kompisar, brukar hon dra sig undan till det igenbommade lusthuset i parken. Där får hon vara ifred och kan tänka i lugn och ro ... Det är också där hon stöter ihop med John.

John.
John är en rik kille från en av det finare familjerna. Han ska börja på det fina gymnasiet Lundsberg till hösten men kraven från flickvännen Ebba och besvikelsen över föräldrarnas skilsmässa har påverkat honom mer än han vill erkänna. John iscensätter en språkresa till Frankrike för att komma bort ett tag och tycker att han har hittat det perfekta gömstället - det fallfärdiga lusthuset i parken.

Boken utspelar sig i södra Skåne, en varm och lång sommar. Beskrivningarna av den stora gröna parken där lusthuset ligger får en verkligen att känna den varma lite fuktiga gräslukten. Jag gillar sättet Måretn Sanden skriver på, han är väldigt detaljerad och noga men lämnar ändå tillräckligt mycket osagt för att man ska kunna skapa sig en egen bild och en egen uppfattning av karaktärerna, Jag gillar verkligen hur dom påverkar varandra. Mias tuffa attityd och hennes fördomar för ”överklassen” tynar sakta i takt med att hon faller för John. Mötet förändrar nog hennes sätt att se på saker. Hon blir t.ex. en bättre kompis, och hjälper sin vän Grace när hon ska ha barn och alla vänder henne ryggen.
Och John testar på saker han aldrig trodde han skulle göra någonsin, som att gå på en halv sunkig kinarestaurang i Danmark och bara njuta av kvällen, utan varken snygg skjorta eller dyra rätter. Mötet mellan Mia och John blir intensivt men komplicerat, och det är först i slutet av boken man ens ana...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecention,

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-05-13

    detta hjälpe mycket! tack ;)

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-25]   Bokrecention,
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8019 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×