Nuets Betygsystem

1 röster
2883 visningar
uppladdat: 2007-05-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Nuets Betygsystem

Betyg, de vi alla tonåringar befarar och avskyr men vill trots allt ha i slutändan för att se om vi har det som krävs för att komma in på våra först valda gymnasier. När man väl fått sina betyg och startar i gymnasiet så är det samma visa där, men då är betygen betydligt viktigare och man måste arbeta hårdare. Slutligen hamnar man i högskolan där all ens kunskap sätts på prov och hela ens framtid står på spel. När denna tidpunkt väl infinner sig så måste man arbeta hårdare än någonsin eftersom det är då ens framtid skrivs. Arbetar man inte hårt nog så får man möjligen inte ett tillräckligt bra jobb.

Hela den här proceduren är förmodligen mycket ansträngande men nödvändig om man vill ha en bra utbildning och få ett välbetalt arbete. I dagens system så förekommer betygen först i årskurs 8 då man är i en ålder där man mognar och man kan ta mer ansvar för sig själv och sina handlingar. Det är ett bra system, en bra ålder att börja i och man begriper hur viktiga betygen verkligen är.

För ett tag sedan enades regeringen om att man istället kommer vara tvungen att få betyg från och med år 6 så att man under en längre period ska kunna höja sina betyg inför gymnasiet. Jag anser att det inte är ett bra beslut därför att då kommer man som barn börja bli orolig över betyg och det ska de inte behöva vara. Redan när man börjar årskurs 6 samt 7 så börjar man fundera över betyg och om ens arbete i skolan är tillräckligt bra.
Ska man då nu bli nervös redan i årskurs 4 om ens betyg?
Nej, jag anser att barn ska vara barn så länge de kan vara det och inte oroa sig om betyg så tidigt som i årskurs 4. Jag tror regeringens mål är att sänka betygen till årskurs 3 som man hade i slutet av 70-talet. De börjar sakta men säkert och kommer förmodligen genomföra det till slut.

Ett stort antal människor har sina bästa minnen från barndomen och om man får betyg tidigare så minskar de minnena. Utan sin barndom så skulle hela livet vara så enformigt och ointressant och skulle man bara arbeta hela livet så skulle det inte existera någon mening med livet.

Det finns inte bara nackdelar med att få betyg tidigare. En fördel är att barn skulle bli mer seriösa och engagerade i skolan, de skulle utvecklas fortare och lära sig mer. Det skulle också vara bra för barnens föräldrar att se på vilken nivå deras barn ligger på så att de vet vad de ska göra för att deras barn ska utvecklas ytterligare.

Regeringen ska nu också införa betyg i ordning och uppförande igen som man hade för 50 år sedan. Om de genomför det så kommer barnen vara som fångar i skolan. De kommer inte att få skrika, leka eller springa och allt kommer att återgå till så det var förr i tiden. Snart kommer de säkert behöva buga för magistern och stå upp när de ska svara på en fråga.

Om jag fick bestämma så skulle allt vara som det är nu, betyg i ordning och uppförande skulle införas när man börjar i gymnasiet, man skulle få frihet i skolan och man ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Nuets Betygsystem

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-07]   Nuets Betygsystem
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8092 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×