Bokrecension: Harry potter & hemligheternas kammare av J. K. Rowling

10 röster
14861 visningar
uppladdat: 2007-05-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
J Harry potter & hemligheternas kammare J
Skriven av J. K. Rowling

Harry Potter och hemligheternas kammare är den andra boken i Harry Potter serien.
Harry Potter böckerna handlar om Harry, som blev ”adopterad” av sina styvföräldrar då hans egna föräldrar blev dödade av en annan trollkarl, Voldemort som är/var en mäktig trollkarl. Harry blir dåligt behandlad av sina styvföräldrar. Men sen fick han veta sanning om sina föräldrar, att dom var trollkarlar och då fick han möjligheten att få börja på Hogwarts, en skola för häxor och trollkarlar.
Den här boken handlar om Harrys andra år på skolan, och man borde nog läsa första boken före man läser den här, så hänger man bättre med.

Harry sitter ensam på sitt rum och tänker på sina vänner från Hogwarts och undrar varför dom inte har hört av sig, dom brukar alltid skicka brev till honom med ugglor.
Sen kommer det en husalf (slav åt trollkarlar), vid namn Dobby till Harry och säger att Harry inte får gå tillbaka till skolan, för det kommer att bli bekymmer där. Då får Harry också veta att Dobby har stoppat tagit alla brev som Harry skulle få av sina vänner.
På natten kommer Ron, Hermonie, George och Fred till Harry med en bil som kan flyga, Harry börjar snabbt packa och rymmer från sina styvföräldrar tillsammans med sina vänner.
När eleverna skall åka till Hogwarts går dom igenom en magisk port på järnvägsstation, där sedan ”Hogwartståget” står och väntar på dom, men nåt blir fel och Harry och Ron slipper inte igenom porten fast Harrys andra vänner gör d. Så då försöker Harry och Ron ta bilen och flyga till Hogwarts men det går väl inte riktigt perfekt, dom krockar med ett levande träd och blir nästan dödade, men till sist slipper dom fram till Hogwarts.
Resten av året handlar om att folk blir förstenad av nåt som sen visar sig vara en jätteorm, även en av Harrys bästa vänner Hermonie blir förstenad. Harry bruka höra ormen prata till honom och Harry trodde att han höll på att bli tokig, och det värkte ofta i Harrys ärr, som han fått när hans föräldrar blev dödade men han överlevde, då det värkar i ärret är nåt på tok. Vill du veta mer får du läsa boken!!

Jag tycker nog att boken var ganska bra, det händer ganska mycket och är spännande men översättning från engelska (originalspråket) kunde ibland ha varit bättre. Men överlag var den nog bra, lättläst. Jag rekommenderar den här boken om man söker nåt spännande och lättläst.
Harry Potter och de vises sten, första boken, var nog bättre. Men Harry Potter och hemlighetens kammare är bättre än tredje boken, jag tyckte inte om den riktigt. Det har ju också gjorts en film men nä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Harry potter & hemligheternas kammare av J. K. Rowling

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-09]   Bokrecension: Harry potter & hemligheternas kammare av J. K. Rowling
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8113 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×