Grekisk matkultur
17539 visningar
uppladdat: 2001-10-04
uppladdat: 2001-10-04
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
överflöd. Man äter inte mycket kött i Grekland förutom det populära lammköttet.
Fisk finns också i överflöd och de vanligaste rätterna är Mullus (fiskart) och
bläckfisk. Grekerna lagar ofta sina huvudrätter tillsammans med olika grönsaker som aubergine, pumpa, spenat, kronärtskockor och olika rotfrukter. En grekisk sallad äts till alla mål. Sötsaker som är tillverkade av nötter, kryddor och honung är grekerna mycket förtjusta i.
Anledningen till att grekerna äter mycket färska grönsaker är att det är mycket varmt där. Hur ofta känner man för en stor blodig biff när det är 35 C i skuggan. Grekerna äter mycket lamm och får kött på grund av att deras jordbruk passar för får och grönsaksodling. Man kan i stort sett säga att den grekiska matkulturen rättar sig efter årstiderna.
Tack vare att grekerna äter mycket frukt och grönsaker så är de inte feta. Men de får i sig de näringsämnen som behövs, så de är inte undernärda heller.
Grekland importerar inte mycket. Det mesta som äts där är eget producerat.
Grekerna har ett stort överflöd på grönsaker, frukt och fisk. Därför exporterar
dom en del.
Om man skulle åka till Grekland så skulle det enda problemet nog vara språket. Särskilt om man ska prata med de lite äldre som aldrig har fått lära sig engelska.
En annan förutsättning om man åker till Grekland är att man gillar frukt,...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
Inga kommentarer än :(
Liknande arbeten
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
Källhänvisning
Inactive member [2001-10-04] Grekisk matkulturMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=822 [2024-04-28]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera