Bokrecension: Tracys Hämd av Sidney Sheldon

4335 visningar
uppladdat: 2007-05-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den 25-åriga Tracy Whitney bor i Philadelphia med sin förmögne fästman Charles Stanhope 3. Hennes bruna hår, glittrande ögon och modelliknande figur gör henne till de flesta mäns drömkvinna. Hon jobbar på en stor framgångsrik bank i mitten av Philadelphia och livet leker. En dag ringer en polisman som informerar henne om att hennes mor har begått självmord. Bedrövad flyger hon ned till New Orleans där hon får reda på att Anthony Orsatti, New Orleans mäktigaste man, hade försatt sin mor i konkurs och bedragit henne på alla hennes pengar. Tracy bestämmer sig för att hämnas till hennes mor och stämmer möte med Orsattis högra hand Joe Romano för att övertala honom att berätta sanningen för Lousianas domare vad som verkligen hände men hennes mor och hennes pengar.

Lika som sin mor blir hon bedragen av männen och blir falskt skyldig till en stöld. Hon döms till 15 års fängelse och skall spendera dem i ett av Louisianas hårdaste kvinnofängelser. Där blir hon våldtagen och pressad för att blir någons ”fru”, (som de kallar det i fängelset). Hon börjar planera ett sätt att kunna hämnas för hennes mor. På ett mirakulöst sätt blir hon frisläppt och är nu ute i det fria. En efter en lurar hon Anthony Orsatti och hans män, och tar tillbaka hennes mors stolthet.

Ute i det fria vägrar någon anställa henne pga. Hennes kriminella förflutna och blir därför tvungen att utföra stölder till Conrad Morgan. Efter hennes första rån inser hon att detta är hennes liva passion. Snart sveper Tracy över hela världen och utför olika stölder. Från Orienten och London till Rivieran och Madrid. Vart hon än åker dyker den stilige Jeff Stevens upp för att utföra samma stöld som hon planerar. Det pågår en ständig kamp mellan dem för att se vem som hinner överlista den andre. Hon har en naturtalang för hennes annorlunda jobb och blir mer och mer finurlig för varje stöt som går.

Det Tracy inte vet är att den amerikanske detektiven Daniel Cooper har följt efter henne vart hon än har varit och är besatt efter att fånga henne. Gång på gång lyckas hon ta sig ur Coppers klor, men han kommer närmare henne varje stöld. Interpol är också mycket intresserad efter att fånga denna mystiska kvinna. Det ända sättet att göra det är att fånga henne på bar gärning

Kommer Daniel Cooper fånga den briljante Tracy Whitney eller kommer hon klara sig undan detektiven?







Karaktärer
Tracy Whitney:
Tracy är en ung smart vacker kvinna. Hon använder allt hon kan när hon planerar sina jobb. Hon går efter sin intuition och tänker alltid logiskt. Tracy lever inte det livet hon trodde när hon var tolv men har upptäckt sin begåvning och passion för arbetet. Hon gör allting för att bli bäst på det hon gör och fullföljer alltid det hon har anlitats för att göra. Hennes skönhet är ett stort hjälpmedel, och med ett enda perukbyte går hon från den ena skönheten till den andra.

Jeff Stevens:
Med sitt förflutna på ett tivoli är Jeff Stevens en expert på stölder. Han är stilig och får alla kvinnor han vill ha, varje gång Tracy träffar Jeff har han en ny kvinna på armen. Han gör allt för att hinna före Tracy Stevens, dock mest för att reta henne och inte för sin egen personliga vinning. Hans mål är att få Tracy att falla för honom, men eftersom Tracy står emot blir han allt mer och mer intresserad av denna fascinerade kvinna.

Daniel Cooper:
Denna hårda amerikanska detektiv är besatt av Tracy. Han är strikt religiös och kallar henne hora, men i hans tankar avgudar han henne och vill ha Tracy. Han är barsk och bryr sig inte om andra. Han säger vad han tycker vilket irriterar hela tiden poliskåren. Han lyckas få med Interpol att spana henne i varje land hon är i, men de tröttnar snart på Cooper så han tar ut jakten på egen hand.

Gunther Hartog:
Denne medelåldersmannen är Tracys informatör. Han hjälper henne att hitta bra jobb förser henne med information. När Tracy behöver yttre hjälp av en professionell är det Gunther som fixar det. Han är pålitlig och ärlig.



Egna tankar
Denna bok är så spännande och älskvärd. Jag blev snabbt tagen av Tracys intellekt och finurlighet. Hon hittar hela tiden på nya sätt att lösa de till synes omöjliga stötarna och stannar inte för någonting. Den är så välskriven och detaljerad att jag började undra om den kanske var baserad eller rentav avskriven från en sann händelse. Detta är en av de få böcker jag inte har tröttnat på pga. ”Mellansidor” där onödig fakta står.

Efter varje kapitel händer någonting nytt och det är inte bara en eller två stötar man får läsa om, det är runt 10 istället. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken eftersom man alltid slutade i ett av de mest spännande ställena. Han skriver på ett lättläsligt men vuxet sätt och beskriver omgivningen så man måste använda fantasin mycket. Det är en mycket spännande idé han har skrivit ned och jag har aldrig läst en bok som ens är nära på att vara likadan som den här. Jag kan inte komma på en enda negativ sak om boken. Trots att hon begår brott och stjäl hoppas man i slutet att hon ska klara sig undan Daniel Cooper. Anledningen till det, tror jag, är eftersom Sidney Sheldon har beskrivit henne som en underbart trevlig människa som helt enkel...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Tracys Hämd av Sidney Sheldon

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-22]   Bokrecension: Tracys Hämd av Sidney Sheldon
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8232 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×