Bokrecension: Emanuel- Hat och kärlek av Sören Olsson och Anders Jacobsson

8 röster
7363 visningar
uppladdat: 2007-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Emanuel- Hat och kärlek. En humoristisk ungdomsbok, om en ung mans liv. Boken är skriven av Sören Olsson och Anders Jacobsson, samma författare som skrivit Bert- och Suneböckerna. Själv trodde jag att det skulle ha samma "klang" som Sune/Bertböckerna. Men jag blev faktiskt förvånad. Emanuelböckerna är helt annorlunda. Det skrivs med ett annat språk och det märks att det är för lite äldre "barn"/ungdomar. Fast man kan också se likheter i alla tre böcker. Alla tre handlar om killar som gillar tjtjer och har sina små (STORA) problem. Alla tre böckerna är skrivna med humor och fr en lätt att fastna och skratta åt de tokiga saker som händer. Som du kanske märker så är jag ett fan "Sören-Och-Anders-Böcker". Jag har lästa Sune som liten och sedan Bert. Nu är det Emanuel för hela slanten. Oh.. Böckerna är helt klart underbara och jag måsta avslöja redan nu att denna bok kommer att få bra betyg av mig.

Emanuels år börjar så bra. Han flickvän gör slut efter att ha fått reda på att Emanuel hade sex med Lina på Julfesten. Emanuel vill inget hällre än att bli tillsammans med Helene igen. Men Helene vill inte förlåta i första taget. Hon gör en lista till Emanuel. En så kallad kravlista på vad han ska göra för att få henne tillbaka. Emanuel gör allt och efter mycket om och men, till och med en sväng in på familjerådgivningen så ger Helene med sig ocj allt kan fortsätta som vanligt och de kan ta igen det som de har missat. Men en sak är det som inte Helene vet om. Emanuel har gjort Lina gravid och hon tänker behålla barnet. NEJ! vad ska Emanuel ta vägen nu? Och Helene då? Ska han bara lämna henne och ta hand om Lina och barnet? Eller Helene? Emanuel vet inte vad han ska göra. Men han bestämmer sig för att berätta för. Berätta att han måsta ta sitt ansvar för Lina. Det var ju ändå hans fel. Helene blir rasande. Nu är allt över. Men Emanuel måsta ta sitt ansvar. Han kollar upp allt han behöver veta för att bli far. Men en dag när Emanuel begett sig hem till Lina för att berätta att han tar sitt ansvar och allt han tagit reda på så säger hon lite viktiga saker.
"- Jag är inte gravid.
Emanuel tappade muskelstyrkan i hakan som hängde slappt mot bröstet.
- Är du... inte...?
- Nej, det blir inget barn. Jag fick mensen igår. Den hade bara hoppat över en månad.
- Hoppat över? utropade Emanuel för att försöka förstå det overkliga ännu en gång.
- Ja, jag kunde ju inte veta. Mensen har aldrig hoppat över nån gång tidigare. "

Lina vill försöka igen. Att skaffa barn med Emanuel. Men Emanuel vill (verkligen) inte det. Han vill ha Helene. Den enda som skulle få föda hans barn skulle vara Helene. Helene, Helene, Helene. Vad skulle han göra nu? det var slut mellan honom och Helene och Lina hade "falskalarm" på babyn.
Allt är ett stort enda problem. Och sen har han ju pappa också. Och vi glömmer ju inte Jack. En grekisk gud, som tror att allt blir bra om man säger coolt i varenda mening. Skryter om sin karriär i USA, och om sina framgångar inom friidrotten.. Den bögsporten! Till råga på allt drar han också åt sig alla tjejer som om han var en magnet eller något. Hår konkurrens för Emanuel (och Tage, mest irriterar sig på Jack). Bara inte Helene faller för honom!!
Nej, inget är längre bra i Emanuels liv. Han vill bara lägga sig och dö eller sova i typ 100 år.
Man kan känna igen sig lite i hans situationer. Han är en (nästan) helt vanlig tånårskille som har sina små (eller kanske) stora problem. Han tänker på ett knasigt sätt (som får en att skratta gott) och försöker göra det bästa av situationen. Man kan fråga sig om alla killar i hans ålder skulle tänka så. Jag skulle tro det. Man skulle kunna säga att Emanuel (och, inte för att glömma, hans allra bästa vän Tage) en heeelt vanlig tånårskille. Det ända som kretsar i hjärnan är- SEX. Och Helene så klart...
Det här är precis min stil på bok. humor och skratt. Det är en fantastiskt bra historia de har lyckats knåpa ihop. Bra jobbat killar.. ;)
Man fastnar verkligen i boken och man kan bara lägga ifrån sig den när man inte har ätit på 2 dygn. Alltså när det är riktig kris.
En superbra bok som får en att skratta och fastna, plus en myck...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Emanuel- Hat och kärlek av Sören Olsson och Anders Jacobsson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-02-15

    Jag tycker att jag är duktig.

  • Inactive member 2008-05-28

    Haha! Tack, eller vad man nu s

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-01]   Bokrecension: Emanuel- Hat och kärlek av Sören Olsson och Anders Jacobsson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8353 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×