Alkoholregler för gästen

4568 visningar
uppladdat: 2007-06-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Entren:
Personer med osäker ålder kollas alltid Id-kort eller nått liknade. Om gästen har för mycket alkohol i kroppen innan släpps han/hon inte in. Även stökiga och bråkiga avvisas med en gång. Ha alltid koll på antal personer som släpps in, max antal finns.

Berusade personer:
Man ska alltid känna till de olika berusningstecken Som finns bl.a. ögonen och beteendet. Om kunden har intagit för mycket alkohol så ska man ha ett väldigt bemötande och inte kränkande vid avvisning.

Hur kan berusning förebyggs?
Servera alltid med ”standardglas” då blir de lättare att följa kundens alkoholkonsumtion. Erbjud alltid alkoholfria drycker och försök att kombinera alkohol med mat och även servera låga alkoholdrycker. Server aldrig mer än en drink åt gången per person.

Hur undviker man att servera alkohol till minderåriga?
Alltid vet vilka åldersgränser som gäller och om vilka legitimations typer som gäller. Ta alltid legitimation om du är osäker.

Hur kan rattfylleri, våld förebyggas?
Ha alltid buss/tåg tabeller tillgängliga och taxi nummer. Om kunden vill kan personalen ringa en taxi.

Vad är ansvarsfull prissättning?
Det är förbjudet att uppmana kunden till alkohol genom t ex drinktävlingar, sälja hela flaskor sprit och Happy Hour.



Hur kan personalen träna sina färdigheter i ansvarsfull alkoholhantering?
Personalen kan få tillgång till kurser om berusning och alkoholhantering. Man kan se till så att man har ett regelbundet personalmöte. Man kan även ha ett rollspel i baren och träna på det sättet. Det finns även filmer man kan låna om kunskaper om ansvarsfullalkoholhantering.

Hur marknadsför mat?
Sätt upp mycket reklam om mat och om vad som serveras och se till att ha många olika rätter att välja på. Servera även lättare mat (mindre fett). Annonsera i tidningar och på Internet. Erbjud även rabatter.

Hur marknadsför alternativa drycker?
Det är viktigt att kunder ser att det finns alternativa drycker utan alkohol. Drinklistan ska vara lika färgstark och tilltalande för de alkoholfria drinkarna.

Hur kan alkoholpolicyn publiceras och marknadsförs?
Policyn är inte bara till för personalen utan även för kunderna. Marknadsförning skapa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Alkoholregler för gästen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-05]   Alkoholregler för gästen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8426 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×