Alkoholregler för gästen
4568 visningar
uppladdat: 2007-06-05
uppladdat: 2007-06-05
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
Personer med osäker ålder kollas alltid Id-kort eller nått liknade. Om gästen har för mycket alkohol i kroppen innan släpps han/hon inte in. Även stökiga och bråkiga avvisas med en gång. Ha alltid koll på antal personer som släpps in, max antal finns.
Berusade personer:
Man ska alltid känna till de olika berusningstecken Som finns bl.a. ögonen och beteendet. Om kunden har intagit för mycket alkohol så ska man ha ett väldigt bemötande och inte kränkande vid avvisning.
Hur kan berusning förebyggs?
Servera alltid med ”standardglas” då blir de lättare att följa kundens alkoholkonsumtion. Erbjud alltid alkoholfria drycker och försök att kombinera alkohol med mat och även servera låga alkoholdrycker. Server aldrig mer än en drink åt gången per person.
Hur undviker man att servera alkohol till minderåriga?
Alltid vet vilka åldersgränser som gäller och om vilka legitimations typer som gäller. Ta alltid legitimation om du är osäker.
Hur kan rattfylleri, våld förebyggas?
Ha alltid buss/tåg tabeller tillgängliga och taxi nummer. Om kunden vill kan personalen ringa en taxi.
Vad är ansvarsfull prissättning?
Det är förbjudet att uppmana kunden till alkohol genom t ex drinktävlingar, sälja hela flaskor sprit och Happy Hour.
Hur kan personalen träna sina färdigheter i ansvarsfull alkoholhantering?
Personalen kan få tillgång till kurser om berusning och alkoholhantering. Man kan se till så att man har ett regelbundet personalmöte. Man kan även ha ett rollspel i baren och träna på det sättet. Det finns även filmer man kan låna om kunskaper om ansvarsfullalkoholhantering.
Hur marknadsför mat?
Sätt upp mycket reklam om mat och om vad som serveras och se till att ha många olika rätter att välja på. Servera även lättare mat (mindre fett). Annonsera i tidningar och på Internet. Erbjud även rabatter.
Hur marknadsför alternativa drycker?
Det är viktigt att kunder ser att det finns alternativa drycker utan alkohol. Drinklistan ska vara lika färgstark och tilltalande för de alkoholfria drinkarna.
Hur kan alkoholpolicyn publiceras och marknadsförs?
Policyn är inte bara till för personalen utan även för kunderna. Marknadsförning skapa...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
Inga kommentarer än :(
Liknande arbeten
Källhänvisning
Inactive member [2007-06-05] Alkoholregler för gästenMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8426 [2024-05-03]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera