Global Uppvärmning

16 röster
14343 visningar
uppladdat: 2007-10-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Global uppvärmning

Vi valde att skriva om global uppvärmning därför att vi tycker att det är oetiskt av oss att tillåta detta. Vi vet att jorden, vårt enda hem, håller på att förstöras av oss människor. Vi vet att vi kan få ett slut på detta och ändå gör vi inget för att förhindra detta. Vi kommer inte att reagera på detta eller göra någonting drastiskt förens det är för sent. Så vi ville skriva om detta för att visa vad bara vatten gör mot vår värld.

Kritik mot Kritikerna

Kritikerna motsäger all vetenskaplig fakta som hittills har visats. Här kommer några punkter som kritikerna har nämnt:

• De stora isflaken som bryts av de stora isbergen är en vanlig process som händer varje vår.
• Tusen år sen var det varmare på våra poler än vad det är idag.
• Några tusen år sen var koldioxidhalten i luften högre än vad den är i dag och ändå överlevde vi.

Nu kommer vår kritik mot detta:

• Det kanske är en vanlig process men hur kommer det sig att isen på jorden minskar? Hur kommer det sig att havsnivån ökar?
• Det kanske var varmare tusen år sen på polerna. Men polerna smälte inte som de gör i dag.
• Koldioxidhalten i luften kan ha varit högre än den vi har idag. Men det berodde på att naturen släppte ut denna koldioxid. Allting i naturen arbetar tillsammans. Om en så stor koldioxidhalt släpptes ut av naturen så fanns det en anledning för detta och naturen tog själv hand om den koldioxiden och allt som hände då var naturligt. Men det vi gör nu, dessa utsläpp vi utsätter vår jord för, är allt ifrån naturliga. Naturen har sin egen process där allt hänger ihop. Men människor ändrar på detta genom att släppa ut mer koldioxid än vad naturen kan hantera. Och nu måste jag ställa en fråga som har ett uppenbart svar. Om nu koldioxidhalten var högre innan än vad den är idag, måste vi komma dit igen? Måste vi släppa ut så mycket koldioxid som det fanns för några tusen år sen? Svaret är naturligtvis nej.

Mer kritik mot kritikerna måste dock ut ur våra hjärtan. Kritikerna tror inte på global uppvärmning. Men de är inte säkra om detta. Är det värt att riskera vår jord och att inte reagera och se på medan vårt hem, jorden, förstörs på grund av deras ´´tro´´ att global uppvärmning inte inträffar?

Varför är koldioxid farligt för vår jord?

Koldioxiden är huvudorsaken för den globala uppvärmningen. Vad är det som är så farligt med detta då?
Jo, låt oss se koldioxiden som ett täcke mellan marken och ozonlagret. När solens strålar lyser på jorden värmer de jorden och sen reflekterar jorden tillbaka strålarna. Koldioxiden låter solens strålar att passera ’’koldioxidtäcket’’ men den låter inte strålarna att reflekteras tillbaka. Så strålarna som ska värma och ge sig av ger sig inte av. De stannar istället på jorden för att ytterligare värma upp den.

Vad är det vattnet gör?

Jo, vattnet är det som absorberar 90 % av värmen som solens strålar bringar med sig. Och om jorden blir varmare blir vattnet mycket varmare. Om vattnet blir varmare smälter isen. Om isen smälter stannar strömmarna som svalkar de varma länderna och som värmer de kalla länderna. Och då blir det varma länderna uttorkade och de kalla länderna får en istid. Torka leder till död hos vissa arter däribland människan. Istid leder till död för vissa arter däribland människan. En annan anledning varför vi behöver isen är därför att isen är den största faktorn som reflekterar tillbaka solstrålarna. Som reflekterar tillbaka värmen. Man kan säga att isen fungerar som en spegel som reflekterar. Om isen försvinner, försvinner vår spegel och mindre värme reflekteras bort från jorden.
En annan anledning är djuren. Isbjörnar och pingviner till exempel. Dessa djur behöver isen för att gå på, för ha ett fotfäste, att vila sig efter att de simmat eller jagat. Om isen smälter har de ingenstans att vila. De blir för trötta för att simma och tillslut sjunker de i vattnet och drunknar. Drunkna! Det är bland de värsta sätten att dö.
Flera städer och länder är beroende av vattnet som kommer ner från glaciärerna. Indien är nog det största och mest befolkade landet som är beroende av glaciärerna. Glaciärerna ger landet rent vatten genom att flyta från bergen i floder ner till städerna. Men om isen smälter slutar flödet av rent vatten. Och folk dör av törst. Ytterligare ett av de värsta sätten att dö på.

Forskare har sätt isbitar som är enormt stora bara brytas av isbergen och trilla ner i vattnet. Forskare har upptäckt att isen bara försvinner mer och mer för varje år. De har även upptäckt att vattennivån ökar mer och mer för varje år.
Vad har kritikerna att säga om detta? Är detta bara en vanlig process som
Moder Natur har utvecklat? Nej, nej och åter nej.


Länderna

I dag bidrar USA och Europa med mest koldioxid. Den här meningen är lite konstig. Europa och USA? Europa, en hel kontinent, och USA, ett land.
USA bidrar faktiskt med mer koldioxid är Europa. USA som bara är ett land. Och USA vet det. De vet att de är den största anledningen för global uppvärmning. Det finns en överenskommelse som hela Europa och många fler länder har skrivit under. Den säger att man ska förbränna mindre koldioxid. Använda mer naturvänligt material. Alla i världen som har en stor påverkan på global uppvärmning har skrivit under denna överenskommelse, förutom ett land. Gissa vilket. USA. De vet att de är den största anledningen till att global uppvärmning blev till, att det finns global uppvärmning och ändå vill de vara anledningen för att global uppvärmning ska fortsätta. De vinner ekonomiskt på att skriva under denna överenskommelse och dessutom räddar de vår planet, men de har fortfarande, av någon anledning, inte skrivit under den och planerar inte heller att göra det. Nu är tiden inne att ställa oss själva en fråga.
Ska vi låta ett land påverka 193 självständiga stater? Min personliga åsikt är Nej. Och jag tror att de flesta personers personliga åsikt är Nej.
Men U-länderna då? Vad har de att säga om detta? Ingenting! De flesta i
U-länderna vet inte ens om att det finns en global uppvärmning. U-länderna bidrar väldigt lite i den globala uppvärmningen. Om vi säger såhär. Alla länder som har en stor påverkan på global uppvärmning förstör vår planet. Men de får i alla fall en otrolig lyx som ingen varelse på denna planet har haft innan. Men de länder som har en väldigt liten påverkan på global uppvärmning har ingen lyx alls. Och ändå kommer planeten som vi alla bor på, vi som påverkar och de som inte påverkar dess förstörelse, förstöras. Och både de som har stulit vår planets resurser och levt i otrolig lyx av det och de som kämpar för att få mat för att överleva en dag kommer att dö av eventuella orsaker. Vi som har haft störst påverkan på global uppvärmning förtjänar att dö på detta sätt, enligt min åsikt. Men de som inte har någonting att göra med detta har väl inte förtjänat att torka ut och dö, att bli nedfryst eller att drunkna? Nej det har de inte alls.
Men nu kommer det jag personligen tycker är en bra förklaring av vad USA och Europa håller på med. Vi säger att jorden är ett stort hus. Varje lägenhet symboliserar ett land. Människorna som bor i lägenheterna symboliserar landets befolkning. En brand börjar i mitten av huset på grund av att människorna i huset sopar ner trappen. I början ignorerar alla elden och fortsätter att slänga sopor i trappen. Men sen när branden växer v...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Global Uppvärmning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-05-12

    Dina meningar kändes lite hack

  • Inactive member 2009-03-05

    Väldigt bra skrivet! Gillar dina argument ! ^^

Källhänvisning

Inactive member [2007-10-13]   Global Uppvärmning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8623 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×