Värdens bästa skolor

3472 visningar
uppladdat: 2007-10-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Värdens bästa skolor (satir)
Sverige är ett land med bra skolor. Men för att kunna säga att vi har värdens bästa skolor behöver vi göra en del ändringar. Världens bästa skola bygger på jämlikhet. Det komplexa med att skapa jämlikhet har Göteborgs kommun insett.
Till exempel, Elever i svårigheter ska inte utsättas för individuell undervisning, det kan vara en källa till mobbning och dylikt. En elev i en speciell ”stödgrupp” kan känna sig utpekad och kränkt, vilket inte är bra. Alla elever ska kunna gå i skolan på samma villkor. Därför, ta bort speciallärare, hjälplärare och kuratorer. Dessa lärare är överflödiga och deras ”undervisning” leder oundvikligen till outhärdlig pina för eleven.
Idag går även elever i stora klasser, vilket är ytterligare ett steg på rätt väg. Så många elever som möjligt bör gå i samma klass. Elever i samma klass undervisas av samma lärare, får samma undervisning och följaktligen lika villkor.
Göteborgs kommunpolitiker har gjort sitt yttersta för att främja elevernas bästa genom att avskeda lärare och övrig personal. Nedskärning av lärarresurser påverkar ju inte på något sett kvalitén på undervisningen, utan bidrar bara till lika villkor.
En annan positiv del, av att det finns färre lärare, är att kommunen kan börja använda sina pengar till viktigare saker. Exempelvis till att bygga och fixa kring Götatunnel. Det är ju så trevligt att gå runt i de planerade gröna parkerna som inte byggts än.
Jag tycker att Göteborgs kommunpolitiker har börjat på ett bra spår, men det kan göras mycket, mycket mer för att förbättra jämlikheten. Självklart ska man göra klasserna ännu större, men det måste ske successivt.
När man kommit en dit på väg, men saknar riktiga resurser, kan det räcka med att olika skolor samarbetar. Skolorna kan dela upp de olika årskurserna mellan sig. En skola kan till exempel ta alla elever i en viss ålder och en annan skola ta elever i en annan ålder. Naturligtvis får man ta bort en del av de linjer som existerar idag för att detta ska fungera. I stället kan det utarbetas ett nytt gemensamt skolprogram för alla. Men det är ju bara bra, för jämlikhetens skull.
Efterhand när nya lokaler har byggts färdigt kan man börja frakta över elever. Lokalerna ska vara globliknande, som jättestora föreläsningslokaler. En lokal ska fungera som en skola. I en skola ska det gå en klass med jämnåriga elever. Jag har beräknat att en sådan lokal kommer att kunna rymma 1000 stycken. För att fylla en skola måste självfallet olika kommuner samarbeta, detta drar också positivt ner kostnader.
Ett av målen är att alla elever ska ha samma lärare. Detta är möjligt på grund av klasserna är såpas stora nu. En lärare är på en viss skola en period. Efter det får läraren åka runt mellan skolorna. Detta är möjligt eftersom elever läser flera ämnen, lärarna avlöser varandra. Systemet gör att man bara behöver några få lärare för hela Sverige, vilket löser problemet med jämställd undervisning. Även kostnaderna för omorganisationen tjänas in då det inte längre finns så många lärare att avlöna.
Lärare kommer att kunna ha vissa assistenter då rättning av prov är nödvändigt. I övrigt ska eleverna hjälpa varandra vid behöv.
Privata skolor bör även förbjudas, då de inte är tillräckligt jämlika och kostar för mycket.
Detta är en modell som jag tror Sveriges kommuner kommer ha mycket stor användning för i fram...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Värdens bästa skolor

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-10-17]   Värdens bästa skolor
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8638 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×