Bokrecension: Jag vill ha ett liv! av Sofia Hedman!

4340 visningar
uppladdat: 2007-10-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Katti har alltid varit jobbig i skolan. Redan i sexan började festandet, med de tuffa killarna på gymnasiet. Festandet fortsatte i sjuan, men hon tyckte en period att det var kul. Ny skola, nya människor och en lärare som hon tyckte om. Hon fick idén att bli svart, färjade alla kläder svarta och sminkade sig sotsvart runt ögon och mun.
Men sen så var det inte så kul i högstadiet längre. Hon kände att hon inte passade in, hon har aldrig passat in någonstans. Hon blev tagen av polisen flera gånger, för fester hon varit på som var inblandade med knark och hembränt. Ställde till slagsmål osv.
I åttan flyttade hon in hos en kille som hette Johnny, han fixade och sålde hembränt till folk. En dag knackade det på dörren, där stod poliser. Johnny åkte fast och Katti kom in på polisförhör igen. Sedan kördes hon hem till sin mamma.
Efter ett tag berättade hennes mamma om hennes pappa, och sedan dess har hon bara velat dö. Hon bestämde sig för att åka till honom, Mats blev rasande men hennes mamma lyssnade faktiskt. Så hon tog bussen till honom. Hon gillade honom direkt! Sedan dess träffade hon sin pappa någon gång i halvåret i snitt.
Sedan slutade hennes lärare Tomas Kant, och skolan blev ännu värre.
Katti blev utsparkad från skolan.
Tillslut packar hon sina saker och rymmer hemifrån. Hon stack till ett sommarstugeområde, slog sönder ett fönster och sov i stugan några nätter. Sen gick hon vidare till ett café där hon träffade en gammal kompis, hon fixade så att Katti fick sova hos en som hette Petter. Där bodde hon ett tag, men sen så flyttade hon till Johnny igen. Åter igen kommer polisen, men denna gången är det Mats som har efterlyst henne. En till sak var annorlunda, de körde henne inte hem! De körde henne till ett HVB-hem. ”Hem för vård och behandling” för ungdomar med problem. Redan första natten försökte hon rymma därifrån men lyckades inte. Efter några månader fick hon veta att hon var inskriven där i 2 år, och hon blir alldeles förtvivlad. Hon ville bara hem. En dag kom hennes mamma och hälsade på som hon gjort flera gånger innan. Hon sa att hon ville ha hem Katti, oavsett vad det där kontraktet med HBV-hemmet säger. Katti fick åka hem och började jobb...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Jag vill ha ett liv! av Sofia Hedman!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-10-26]   Bokrecension: Jag vill ha ett liv! av Sofia Hedman!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8682 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×