Min prao vecka

5482 visningar
uppladdat: 2007-11-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Först sökte jag prao i sjukhuset, men det gick inte eftersom de fanns många som ville praktisera där.
Därför var jag tvungen att praktiserade på Gallerix som ligger inne i stan. Jag hade inte något annat val.
Ja hade ganska dåliga arbetstider. Jag började jobba vid kl. 10.00 och slutade vid kl. 18.00, men ibland fick jag sluta tidigare. Det var ganska långt och man fick stå hela tiden. De första dagarna fick jag ont i bena men efteråt gick det bra.
En typisk dag är att man kommer dit lite innan stan öppnar, hänger av sig kläderna och pratar med personalen innan kunderna kommer. Ibland kan det vara ganska lugnt men oftast är det inte så eftersom det är många som kommer in för att handla och rama in tavlor m.m Jag fick mest jobba med chefen Ingrid 51 år och Linda 20 år och var jätte schyssta. Jag har lärt mig en massa av dem om hur butiken fungerar och mycket annat.
Egentligen så praktiserade Linda också där. Hon skulle praktisera där hela terminen eftersom hon gick i handelsprogram i andra ring. . Det var med henne jag jobbade mest, så det var henne jag oftast pratade med. Vi skojade och pratade hela tiden med varandra samtidigt som vi jobbade, de var trevligt att lära känna henne.
Min bästa dag under hela veckan var i tisdags när jag praktiserade ensam med en kille som hette Moran. Han jobbar på Scania men ibland jobbar han på Gallerix när någon är sjuk och ingen finns i butiken. Vi hade roligt tillsammans.
Vi försökte göra vår bästa för att ta hand om butiken men det gick inte så bra. Det blev mycket fel men det gick bra så länge vi samarbetade. Eftersom han inte hade jobbat på länge. Vi åt lunch tillsammans och fick lära känna varandra.
Jag fick göra lite olika saker för det fanns inga riktigt bestämda arbetsuppgifter Jag fick mest stå i kassan, hjälpa de att designa stället, plocka upp varor eftersom de höll på att bygga om. Det var lite slitsamt med att prinsmärka nallar m.m. och sätta dem på sin rätta plats. I början var det också svårt att veta vart allt skulle stå och det blev ganska mycket misstag men jag lärde mig mycket.
Man var tvungen att alltid vara social och hjälpa kunderna glatt. Många bad mig hjälpa de att hitta det de vill ha. Det lustigaste med det var att det fanns en kille som kom fram till mig och bad mig att välja en nalle som present till hans tjej. Det började som ett långtråkigt jobb men började bli intressant ju längre tiden gick och ju mer man lärde sig.

Lunch fick jag ta i en timme precis när jag ville under dagen men jag åt ingen skollunch eftersom jag praktiserade vecka 44. Jag tog oftast lunch med min kompis som också praktiserade denna vecka vid 13:30 tiden för då var jag jättehungrig.

Jag kommer inte på några negativa erfarenheter, de som jobbade där var snälla och trevliga mot mig. Innan jag gick hem sista dan så fick jag välja en present precis som alla andra som praktiserade där.

Vi trivdes som fisken i vattnet, det har varit väldigt kul att se hur de har det här och hur de arbetar.


Det var en bra upplevelse, Men ja skulle inte vilj...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Min prao vecka

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-04-10

    bra brorsan

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-06]   Min prao vecka
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8717 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×