Indien

6675 visningar
uppladdat: 2008-05-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Indien är hittills världens näst största land sett i befolkning, det är bara Kina som slår Indien på befolkning. Om 20 år kommer Indien att vara världens största land, mätt i befolkning, enligt forskarna, eftersom varje familj i Kina har varje familj ett eller två barn och i Indien har varje familj i genomsnitt 3 eller 4 barn. Över 1000 miljoner människor bor i Indien och de allra flesta är hinduer, ett par procent är muslimer. Valutan i Indien heter Rupie, som förkortas Rs. 52% av alla 15 – åringar i Indien kan läsa, jämfört med 99% här i Sverige och medellivslängden i Indien är omkring 63 år. Antalet HIV- och AIDS-drabbade var 3 700 000 st år 1999 och antalet döda i samma sjukdom under samma år var 310 000 st. Huvudspråket är hindi och engelska. De allra största exportvarorna från Indien är bomull i olika former, färdiga kläder, läder, ädelstenar, smycken, spannmål och liknande, cashewnötter och kryddor, mjukvaror, elektronik, metallsaker och transportmedel som bilar och bussar.

Indiens historia, kultur och religion
År 1948 blev Indien självständigt från Storbritannien och då var landet i kaos. Muslimer och hinduer kämpade mot varandra och till slut bestämdes det att landet skulle delas. Mahatma Gandhi var en av de få som inte ville att landet skulle delas, han fruktade att det skulle bli inbördeskrig och 30 januari 1948 mördades han av en hinduisk fanatiker. Innan dess var landet engelskt från 1858. Bland annat mogulerna och islamisternas profet Mohammed har invaderat landet. Indien har också legat i krig med Pakistan och Kina, men länderna har sedan kommit överens om fred. Indiens främsta religion är hinduism och själva ordet betyder indiernas tro och det var arierna som förde in religionen in i landet. Innan arierna kom fanns det ett folk vars kultur kallas för Induskulturen. Den fanns till 1500 – talet f. Kr då arierna kom med hinduismen. I dagens Indien finns det fortfarande mycket religion och kultur kvar i vardagen, trots att landet producerar mycket teknik och liknande saker. De allra flesta indier är vegetarianer och därför strövar indiernas heliga kor fritt på gatorna. Från korna kommer dudh (mjölk) och spillning som blir formade ungefär som tekakor och blir torkade i solen på stenar. Efter det så passar de perfekt som bränsle. Kulturen och religionen sitter tätt ihop, nästan så att man kan tänka sej att religionen är kulturen och tvärtom. Kvinnornas traditionella kläder är sarin som ofta är färgstark och har mycket dekorationer på sej. Sarin består av ett helt klädstycke som är flera meter långt. Hur den bärs och hur långt tygstycket är varierar från område till område. Till sarin har man en choli, som är en tajt, kort och ofta kortärmad blus som man har under sarin. Männens traditionella kläder är Dhoti, som också är den allra äldsta dokumente...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Indien

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-09]   Indien
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8731 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×