författarporträtt

6 röster
19167 visningar
uppladdat: 2001-11-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Magnus Rosenback
Åkerö skola
2001-03-24


Författarporträtt

Charles Dickens


Inledning
Mitt författarporträtt handlar om Charles Dickens. Jag har även läst några av hans böcker bl.a. Oliver Twist och David Copperfield. Jag har tagit reda på viktiga händelser i hans liv och om hur hans böcker påverkade omvärlden.

Barndom
Charles Dickens växte upp i en stor flott familj. Man kan säga att e första åren av Charles liv var ganska lyckliga. Men från 1822 försämrades hans pappas affärer och de fick flytta till London. där skaffade Charles ett jobb på en skokrämsfabrik. Där jobbade han 12 timmar om dagen. Hans pappas ekonomi blev bara sämre och hans skulder större så att han hamnade i fängelse. Hans familj sålde mer och mer av det dom ägde och tillslut hade de ingen annan stans att ta vägen en att flytta in med pappan i fängelset. Det orkade inte Charles med utan flyttade för att försöka försörja sig själv. Under en tid hade Charles pappa fått lite ordning på sina affärer och Charles kunde börja att gå i skolan. Men när Charles pappa inte kunde betala skolavgiften så fick han lov att sluta och börja jobba igen. Men denna gången på ett advokatkontor. Så småningom lärde sig Charles att stenografera och fick jobb som stenograf.

Charles börjar skriva
I slutet av 1833 så skickade han in några berättelser som han skrivit till en tidning och de blev antagna. Berättelserna blev en succé och tidningen ville ha fler. 1836 på Charles födelsedag så gavs de ut i bokform och Charles hade blivit författare. Ungefär samtidigt så gifter han sig med en ung flicka vid namn Cathrine Hogarth. Men de skulle senare skiljas då Charles träffar en anan.

Pickwickklubben
Samtidigt som han skrev sina berättelser så hade Charles börjat skriva på en annan artikelserie vid namn Pickwickklubben. Från början var det tänkt att han bara skulle skriva texten till en känd konstnärs illustrationer. När det senare visade sig att texterna blev populärare än bilderna så tog konstnären självmord. 1837 började Oliver Twist som serie i en tidning där den blev en succé.

Böcker
Några kända böcker och serier som Charles skrev var bl.a.
Oliver Twist som handlar om en föräldralös pojke som lever i Londons slum. Nicholas Nickelby är en skildring av de hemska internatskolorna för föräldralösa eller fattiga barn. Den boken är skriven i samma stil som Oliver Twist. Där finns komik, spänning och onda skurkar. En bok som bygger till stor del på Charles egna barndom är David Copperfield. Den handlar om den föräldralöse pojken David Copperfields hårda barndom och hans utveckling till framgångsrik författare. I den gamla antikhandlaren rördes hela England och Amerika av berättelsen om den änglalika flickan Nell. När Charles lät henne dö så var han nära att bli lynchad.






My thoughts
I think that Charles Dickens is a great Writer. I really like his way of writing because he makes you keep reading and reading and it is getting more and more exiting. I have...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: författarporträtt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-11-21]   författarporträtt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=878 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×