Offerlek.

4 röster
3205 visningar
uppladdat: 2007-12-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Om författaren :

Mark Billingham arbetade länge som stand up-komiker och utsågs av tidningen The Sunday Times till en av de allra bästa i Storbritannien. Numera ägnar han sig åt skrivande på heltid, främst för de brittiska tevekanalerna BBC och ITV. Han lever i London tillsammans med sin fru och deras två barn.
Efter sin senaste bok Sömntuta är Billingham tillbaka med en skrämmande kriminalroman. Detta är en berättelse om hur en känslokall människa kan manipulera en annan till att begå fruktansvärda handlingar.
Vad händer i boken / Beskrivning :
För Carol Garner är det en helt vanlig dag. Hon märker inte mannen som följer efter henne och hennes treårige son när de åker på tunnelbanan. Och hon märker inte att han följer efter dem hem. Inte förrän han trycker kniven mot hennes rygg och tvingar sig in i deras lägenhet...

Kommissarie Tom Thorne har ett problem på halsen. Eller rättare sagt flera problem, för det finns en mördare ute på Londons gator. Morden går alltid tid på olika sätt. Offren är alltid unga kvinnor. Hinner Thorne och kollegorna spåra upp mördaren innan fler människor tvingas dö. För varje kropp som hittas verkar det dyka upp en till någon annan stans...

Några stycken i boken :
" Han stack ner handen i fickan och såg sig om efter eventuella vittnen. Han hoppades på att dörren bara gick till deras lägenhet, så att han skulle få vara ifred med dem. Han bad om lite tur.
Nyckeln gled in i låset och han satte handen över hennes mun. Det första hon tänkte på var att skrika, men Nicklin tryckte knivsetsen mot kvinnans rygg och med smärtan kom en smula sunt förnuft."
" Hon var desperat efter den hon älskar. Efter den ende som hon bryr sig om. Efter sitt barn. " Sid . 17

Sammanfattning :
En mördare eller två som jobbar i par dödar unga flickor i London.
En serie dubbla kvinnomord följer kommissarie Tom Thorne. Två offer mördas varje gång vid samma tidpunkt men i olika stadsdelar. Mycket pekar på att det är ett seriemördarpar som utför dåden och enda sättet för polisen att komma åt dem är att förstå hur de samarbetar

Om Boken :

Offerlek är en mycket spännande thriller, som ger rysningar ut i ryggraden. Mark Billingham som författare tycker jag har en förmåga att komma djupt in i människors psyke och göra sidornas karaktärer till levande människor – och han gör det med .

Kategori : Om jag skulle välja en kategori för boken skulle det vara deckare & thriller.

Mina egna åsikter om boken :
Offerlek är en riktigt bra deckare som får en att inse hur världen ser ut i det här läget , med mord och allt sådant som händer. Rakt framför ansiktet på oss.
Det tog tid innan jag riktigt gillade boken. Alldeles för mycket våld, blod för min smak. Men så plötsligt var jag inne i den otroligt spännande mördarjakten. Spänningen höll mig fast till sista sidan.
Det enda som drar ner li...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Offerlek.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-04]   Offerlek.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8891 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×