Min hälsa

1 röster
6927 visningar
uppladdat: 2007-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vad skall jag tänka på?

Jag borde äta nyttigare, oftare och mer regelbundet. Ja jag borde nog ändra hela min kost. Sedan borde jag dricka mer. Jag dricker inte så mycket, visst jag får i mig en hel del från maten men det räcker inte långt. Det är bra att jag äter vegetariskt, kroppen slipper att ödsla energi på att ta hand om gifterna man får när man äter kött. Men eftersom att jag äter vegetariskt måste jag ersätta proteinet genom att äta mycket bönor osv. Vilket jag inte gör så ofta. Men en stor missuppfattning om vegetarism är att man inte får i sig till räkligt med näring. Om man äter rätt är växtprotein tillräckligt. Vegetarianer lever i allmänhet 4 år längre än köttätare. Ibland känns det som om jag inte hinner äta, men de dagar jag är fri äter jag eftersom att jag inte har något att göra. Ta söndagarna som ex där har jag varken har hästar eller skola, de flesta av mina vänner har något att göra. Detta resulterar i att jag sitter framför tv: n eller datorn och äter. Jag äter och äter och äter. Sen när jag inte hinner äta någon annan dag känns det liksom som att jag kompenserar för söndagen innan. Jag äter mest skit chips och sådant men även fastän jag proppar i mig känner jag mig inte mätt, jag är inte hungrig längre men inte propp mätt ihäller. Det krävs mycket för att jag skall känna mig riktigt mätt.

Frågorna:
2) Min kost är väldigt oregelbunden ändå så jag vet ej vad jag skall jämföra med.

3) Den vegetariska kosten är bra. Helt enkelt för att människan inte är gjord för att äta kött. Här kommer en liten tabell från en hinduistisk sida där man kan se de anatomiska skillnaderna mellan kött & växtätare/människor.

Köttätare Löv- och gräsätare Människor
har klor för att kunna fånga in och hålla fast sitt villebråd. har inga klor har inga klor
har inga svettporer i huden, svettas genom tungan för att kyla ner kroppen svettas genom miljontals porer i huden svettas genom miljontals porer i huden
har skarpa, spetsiga tänder för att kunna slita sönder kött har inga vassa huggtänder har inga vassa huggtänder
har små, outvecklade salivkörtlar i munnen (behövs inte för köttätande) har välutvecklade salivkörtlar som behövs för att bryta ner frukt och spannmål. har välutvecklade salivkörtlar som behövs för att bryta ner frukt och spannmål.
har sur saliv utan ptylin, ett ensym som behövs för att smälta spannmål har basisk saliv med mycket ptylin för att kunna smälta spannmål. har basisk saliv med mycket ptylin för att kunna smälta spannmål.
har mycket högkoncentrerad saltsyra i magen, för att kunna smälta hårda djur, muskler, ben, senor etc. saltsyrekoncentrationen 20 ggr svagare än hos köttätare saltsyrekoncentrationen 20 ggr svagare än hos köttätare
har inga platta kindtänder har platta kindtänder, för att kunna mala spannmål och frukt. har platta kindtänder, för att kunna mala spannmål och frukt.
tarmsystemet endast 3 ggr kroppslängden, så att snabbt ruttnande föda snabbt kan passera genom kroppen tarmsystemet ca 10 ggr kroppslängden. Då löv och gräs inte bryts ner så fort kan de passera långsammare genom kroppen. tarmsystemet ca 12 ggr kroppslängden
http://www.harekrishnagoteborg.com/

4) Att jag äter så onyttigt, som chips, godis osv. För att det påverkar mig, jag blir hängig och trött. Sen att jag borde äta oftare, jag äter två fasta måltider (oftast) och då äter jag rejält men jag borde äta minst 5 gånger och i mindre mängder. Om jag åt en mindre frukost skulle jag inte vara hängig på de första lektionerna, men det är så äckligt att stoppa in mat i munnen som nyvaken! Sen mer regelbundet, om man äter frukost var dag mellan 7-9 nongång och lunch runt 12, sedan tar man något litet och sedan middag vid 18.00 då skulle kroppen vänja sig vilket leder till att man inte proppar i sig skit mellan maten.

5) Ja, det ovannämnda. Jag skulle vilja vara mer påläst så att jag visste mer om kost och hälsa.

6) Man behåller enklare en bra kroppsform, man blir gladare (jag kan bli giftig som hungrig) och man kan koncentrera sig bättre på det man håller på med. Som ex spanska, det brukar vi ha innan lunch. Då är man jätte hungrig och orkar inte jobba utan bara blir störig och försöker få tiden att gå snabbare så att det blir lunch. Om jag nu hade haft en bra kost då skulle frukost varigt med och det skulle ha resulterat i att jag kunnat koncentrera mig mer i skolarbetet. . Jag tror jag skulle må bättre psykiskt med en bättre kost för att då skulle jag orkat mer och kunnat vara mer tolerant med hästarna

7) Man (kan) bli under ell...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Min hälsa

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-06]   Min hälsa
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8907 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×