Debattinlägg menat som ett svar till Jonathan Swifts

3678 visningar
uppladdat: 2007-12-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
ÄT INTE VÅR FRAMTID!

I gårdagens tidning gick det att begrunda en artikel angående spörsmålet ”de fattiga barnen” samt den slutliga lösningen: Spädbarn skall ätas.
Inläggets intentioner som åskådliggörs i artikeln är sans discussion goda, men innehållet avslöjar en väsentlig felkalkyl: ett känt faktum är att materia ej kan nyskapas, modern tvingas alltså intaga mer mat än normalt för att öka chanserna att föda en frisk avkomma. Varifrån denna föda skall komma från nämner icke skribenten. Räknar man dessutom med oundvikliga energiförluster förlorar man avsevärda mängder energi och näring som annars kunde föda fattiga barn.
Faktum är att de barn som skall dineras växer upp i en smutsig miljö fylld med farsoter och sjukdomar. Att äta en produkt av denna miljö ter sig endast leda till en spridning av dessa sjukdomar och åkommor, något som Irland absolut icke önskar.
I inlägget framgår skribentens åsikter tydligt: Det är de fattiga som bär skulden till denna misär! Till viss mån kan undertecknad hålla med om att problemet till stor del beror på de fattigas situation. Påpekas bör dock att det i yttersta grad endast är de välbärgade som klagar över den rådande situationen. Skribenten föreslår att fattigas spädbarn skall ätas. Jag föreslår en mycket mer civiliserad lösning: De rika bör genom att agera i en akt av ytterst mänsklig empati skänka de fattiga en summa pengar. Dessa pengar skall gå till föda åt barnen.
Eller varför inte i en handling präglad av gränslös solidaritet och elegance anställa dessa barn som betjänter i utbyte mot deras dagliga föda? Att ha en armé av betjänter vore högst exklusivt, dessutom skulle personen med flest betjänter vinna vördnad och ära hos resten av societeten.
Skribenten får det att låta synnerligen enkelt att avliva barn för att sedan sluka de. Men sanningen är annorlunda.
Då jag hade min korrespondens med England kom jag i konversation med en veteran från det Engelska inbördeskriget. Denna hade deltagit i slaget om Worcester på parlamentaristernas sida och i närstrid dödat en fiende. Han beskrev de psykologiska men som alltsedan dess förföljt honom. Han utvecklade en tendens att under långa tidsperioder försjunka i suicidala tankar. Omisskänneligen är de välbärgade i vårt land icke immuna mot psykologiska krämpor, det är därför plausibelt att flertalet av de; efter att ha dinerat ett spädbarn drabbas av akut ångest och begår självmord.
Om vi, mot förmodan och våra moraliska normer antar förslaget kvarstår problemet att vi får en minskande population. Jag medger att lösningen är simpel: genom lotteri väljs de som skall överleva. Men så enkelt är det tyvärr inte.
Evolution sker genom naturens urval och selektion av de bäst anpassade med de främsta attributen, dessa segrar i kampen om överlevnad i naturen. Stör vi denna mekanism stör vi mänsklighetens utveckling och överlevnad: fantastiska barn med extraordinära förmågor äts bokstavligen upp av aristokratin, istället för att utvecklas till fram...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Debattinlägg menat som ett svar till Jonathan Swifts

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-16]   Debattinlägg menat som ett svar till Jonathan Swifts
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8988 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×