Spice Girls (Tema-arbete)

2 röster
9296 visningar
uppladdat: 2008-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning

Bakgrund
Jag har valt att fördjupa mig i Spice Girls. Jag ska även forska lite om samhället på 1990-talet, eftersom det var då Spice Girls var populära. Jag vill också ta reda på mer om hur modet såg ut och vilka trender som gällde. Jag vill fördjupa mig i det här för att Spice Girls var en stor del av min och mina dagiskompisars barndom. Eftersom jag var så liten då kommer jag tyvärr inte ihåg så mycket, dessutom hade man ju ingen vidare uppfattning om samhället när man var så liten. Min idé om årtiondet har jag istället fått från fotografier, tv-serier och nu senast från modet som är väldigt inspirerat av just 1990-talet. Jag tror att Spice Girls och liknande ”1990-talspop” är sådant som alla i min generation kan relatera till på ett eller annat sätt, och därför tycker jag att det är intressant.

Syfte
Syftet med uppsatsen är att jag vill lära mig mer om 1990-talet genom att forska om Spice Girls. Mitt mål är att ta reda på hur Spice Girls blev så kända och framgångsrika och om Pussycat Dolls är de nya Spice Girls.

Metod
För att få fram fakta ska jag söka på internet bland annat på wikipedia.se, google.se och ne.se. Jag ska också gå till biblioteket. Av de fakta jag får fram gör jag sedan tankekartor eller anteckningar. Utifrån det skriver jag sedan en ”kladd” som jag läser igenom, rättar och ändrar tills jag är nöjd. Sedan skriver jag rent i Word och lägger eventuellt till bilder.

Frågor
• Hur såg samhället ut på 1990-talet, vilka stora händelser ägde rum då?
• Har Spice Girls påverkat samhället?
• Har Spice Girls verkligen återförenats, eller är det bara ett rykte?
• Vilka var egentligen Spice Girls, varför blev de så uppmärksammade och framgångsrika?

Spice Girls

För många kanske feminism betyder något fult och tråkigt, men Spice Girls visade att det kan vara både roligt och snyggt. I en värld fylld av Furbees och ”Twin Peaks” skapade Spice Girls en ny sorts feminism – Girl Power.
Spice Girls var en brittisk popgrupp som var mycket populär och omskriven mellan år 1996 och år 2000. Gruppen bestod av Melanie Chisholm (Mel C), Melanie Brown (Mel B), Victoria Beckham (född Adams), Emma Bunton och Geraldine Halliwell (Geri). De har sålt över 80 miljoner singlar och album med dansvänlig popmusik, haft nio listettor i Storbritannien, en listetta i USA och anses vara världens mest framgångsrika popgrupp med enbart kvinnliga medlemmar.
Gruppen grundades år 1994 av Chris Herbert som ville upprepa pojkbandet Take That’s stora framgångar, fast med tjejer. Till sin hjälp (och som finansiär) hade han Chic Murphy. I februari 1994 började Herbert och Murphy söka tjejer till gruppen bland annat genom en annons i musiktidningen ”The Stage”. Där stod att de sökte tjejer mellan 18 och 25 år med utstrålning och som kunde sjunga och dansa samt var målinriktade och ambitiösa. Fredagen den 4 mars hölls en första audition och omkring 400 tjejer med drömmar om det glamorösa kändislivet kom. Herbert och Murphy gick igenom alla sökandes videor och efter nästan två månader hade man valt ut nio tjejer till en andra audition som skulle hållas den 17 maj. Men några dagar innan slutaudition fick Chris Herbert ett telefonsamtal från en tjej som inte kunde medverka vid den första uttagningen. Hon ville väldigt gärna komma och visa vad hon kunde och eftersom hon var så envis gick Herbert med på det. Flickan var Geri Halliwell (född 1972) som dansat på nattklubbar i Spanien. Geri var duktig och hon, Melanie Chisholm (född 1974), Melanie Brown (född 1975), Victoria Beckham (född 1974) samt Michelle Stephenson (född 1977) var nu medlemmar av gruppen som fick heta Touch.
I juni 1994 flyttade Touch in i ett hus i Maidenhead, Surrey där de övade sång och koreografi dagligen i Trinity Studios, Knaphill. Alla tjejer behövde hjälp med både sång och dans och deras sångcoach blev Pepi Lemer. Tjejerna i gruppen lärde känna varandra och det var tydligt att Michelle inte riktigt passade in så i augusti samma år hoppade hon av och ersattes några veckor senare av en av Pepis andra elever, Emma Bunton (född 1976).
Gruppens första steg in i musikbranschen togs den 7 december 1994 när de uppträdde för några viktiga personer i musikvärlden. Framförandet gick mycket bra och flera låtskrivare var intresserade av att jobba med dem. Efter nyår var det dags för deras första inspelning i studio och tjejerna började skriva material tillsammans med låtskrivarna Matthew Rowe och Richard Stannard. Samtidigt bytte gruppen namn eftersom ingen var nöjd men namnet ”Touch”. Det nya namnet blev Spice. Innan dess hade gruppen inte haft någon kontakt med producenterna men i samband med de första inspelningarna fick de äntligen ett femårskontrakt. Men Chris ville att de skulle spela in en låt som de själva inte alls gillade och den 5 mars 1995 drog tjejerna ifrån studion, tömde huset som de bodde i och lämnade Chris och hans gäng.

Gruppen fortsatte däremot låtskrivandet tillsammans med duon Stannard/Rowe, bland annat med megahiten ”Wannabe”. Till slut fick de kontakt med producenten Simon Fuller som blev deras manager och i september samma år fixade Simon ett skivkontrakt med Virgin Records som betalade en halv miljon pund i förskott. Gruppen bytte då också namn till Spice Girls och Simon såg till att de fick träffa journalister. Med sin självsäkra och sexiga utstrålning väckte de stor uppmärksamhet.
Peter Lorraine, redaktör för tidningen Top of the Pops, föreslog att tjejerna skulle ha smeknamn som var kopplade till deras karaktärer och personligheter (i gruppen). Man bestämde att Mel B skulle heta Scary Spice, Mel C fick kallas Sporty Spice, Victoria fick namnet Posh Spice, Geri blev Ginger Spice och gruppens yngsta medlem, Emma, fick vara Baby Spice.
När deras första singel ”Wannabe” skulle släppas satte man in helsidesannonser i tidningen ”Smash Hits”. Där stod: ”Wanted: Anyone with a sense of fun, freedom and adventure. Hold tight, get ready – Girl Power is comin’ at you!”
Med ett sexigt yttre kombinerat med deras nya och annorlunda sätt att se på feminismen blev Spice Girls oerhört uppmärksammade. Unga tjejer älskade den nya självsäkra tjejgruppen men föräldrar oroades. Var Spice Girls med sina kortkorta kjolar och magtröjor verkligen bra förebilder? Och var de verkligen feminister eller var det bara ett PR-knep? Men populära var dem hursomhelst, mycket på grund av att ingen liknande tjejgrupp funnits förut. Spice Girls var något helt nytt.
När ”Wannabe” släpptes andra veckan i juni 1996 gick den raka vägen in på den brittiska singellistans tredjeplats och bara en vecka senare gick den upp till första plats där den stannade i sju veckor. I ytterligare ett tjugotal länder toppade låten listorna, bland annat i Sverige där den låg etta på Trackslisten i fem veckor. Senare samma år åkte Spice Girls till USA för att marknadsföra sig själva och spela in musikvideon till den andra singeln ”Say You’ll Be There” som gick direkt in på förstaplatsen i Storbritannien, men i Sverige kom den aldrig högre än fjärde plats.
Spice Girls första album ”Spice” släpptes i november 1996, såldes i 20 miljoner exemplar och toppade försäljningslistorna. Tredje singeln ”2 Become 1” släpptes i december och även den toppade listorna i Storbritannien. I januari 1997 släpptes ”Wannabe” i USA och den 22 februari låg den etta på Billboard-listan. Samtidigt åkte gruppen till Miami för ett uppträdande men att mima till sina egna låtar inför 2 000 personer blev ingen större framgång.
Det andra albumet ”Spice World” släpptes i september ungefär ett år efter ”Spice”. Det är sällan en uppföljare är bättre än debutplattan men på ”Spice World” fanns låtar som visade att tjejerna faktiskt sjöng riktigt bra och dessutom var produktionen bättre. I samband med ”Spice World” sparkades Simon Fuller som istället var med och grundade gruppen ”S Club 7”. Spice Girls fjärde singel ”Mama/Who Do You Think You Are” gick också den in på singellistans förstaplats i Storbritannien. Många påpekade att Spice Girls bara uppträdde playback, alltså att de mimade till låtarna, men på våren 1997 sjöng tjejerna på riktigt i amerikanska tv-showen ”Saturday Night Live”.
Gruppen fick ännu mer publicitet och läskedrycksföretaget Pepsi ville att tjejerna skulle vara med i deras nya reklamfilm. Singeln ”Step To Me” spelades in speciellt för reklamen och Spice Girls kom med i den ”exklusiva skaran” kändisar som medverkat i Pepsi-kampanjer. Samtidigt som tjejerna syntes dricka läsk världen över avslöjades det att gruppen skulle spela in en film, ”Spice World – The Movie”, och att det skulle hållas en stor Spice Girls-konsert i Istanbul. Filmen, där tjejerna spelar sig själva, fick väldigt dålig kritik i Sverige men stor kommersiell framgång och sammanlagt spelade filmen in 307 miljoner kronor världen över.

I februari 1998 åkte gruppen på en stor världsturné som bland annat innefattade Sverige. Spice Girls uppträdde två gånger i Globen, den 19 och 20 maj. 13 000 fans kom för att se sina idoler och för att köpa Spice Girls-prylar. Men mitt i turnén började tjejerna bråka och när turnén var slut lämnade Geri gruppen. Även fast Geri lämnat gruppen fortsatte de övriga att spela in nytt material. Resultatet blev albumet ”Forever” som släpptes år 2000 men utan större framgång. Fenomenet ”Spice Girls” var inte längre något nytt och gruppens främsta fans, unga tjejer, hade upptäckt ett nytt stjärnskott vid namn Britney Spears.
Dessutom hade tjejerna börjat koncentrera sig mer på sina solokarriärer. Mel B släppte sin första solosingel ”Want You Back”, gifte sig med en av Spice Girls’ bakgrundsdansare och fick en dotter. Mel C släppte singeln ”When You’re Gone” tillsammans med Bryan Adams och senare sin debutskiva ”Northern Star”. Solokarriärerna gick väl sådär, mest framgång har kanske Mel C haft även om Posh Spice (Victoria) är den som fått mest uppmärksamhet, antagligen tack vare giftermålet med fotbollsstjärnan David Beckham
Efter albumet ”Forever” hörde man inte mer av Spice Girls och år 2001 stängdes den officiella fancluben.
Ända sedan splittringen år 2000 har det av och till funnits rykten om en återförening och i juni 2007 gick tjejerna ut gemensamt och bekräftade återföreningen. De planerar att släppa ett sista album, ”Greatest Hits”, med alla de största hitsen och lite nytt material. Spice Girls ska också ut på en världsturné (tyvärr kommer den inte till Sverige) som en hyllning och ett fint adjö till alla fans.
Även om det kanske kommer fler återföreningar i framtiden – de är ju populära och ger bra betalt bland alla gamla band – så har Spice Girls definitivt skrivit in sig i musikhistorien och lämnat starka intryck hos en hel generation tjejer. Och killar?

Diskografi
Album
1996 Spice
1997 Spice World
2000 Forever
2007 Greatest Hits

Singlar
1996 ”Wannabe”
1996 ”Say You’ll Be There”
1996 ”2 Become 1”
1997 ”Mama/Who Do You Think You Are” (Dubbelsingel)
1997 ”Spice Up Your Life”
1997 ”Too Much”
1998 ”Stop”
1998 ”Viva Forever”
1998 ”Goodbye”
2000 ”Holler/Let Love Lead The Way” (Dubbelsingel)
2000 ”Goodbye”
2007 ”Headlines (Friendship Never Ends)”



Pussycat Dolls

Pussycat Dolls är en amerikansk popgrupp med bara kvinnliga medlemmar. Deras musikstil är en blandning av pop och dance med inslag av hip hop och R ’n’B. I nuläget består gruppen av Nicole Scherzinger (frontfigur), Carmit Bachar, Ashley Roberts, Jessica Sutta, Melody Thornton, Kimberly Wyatt och Asia Nitollano (vinnare av Pussycat Dolls’ dokusåpa). Men många andra kända personer har medverkat i gruppen, däribland Christina Applegate (känd som Al Bundy’s dotter i TV-serien Våra Värsta År) och Carmen Electra.
Gruppen grundades år 1995 av koreografen Robin Antin, men då som en dansgrupp som uppträdde i Los Angeles och på Caesar’s Palace i Las Vegas. År 2003 gjordes gruppen om till en popgrupp och sångerskan Nicole blev Pussycat Dolls’ frontfigur. Tjejerna slog igenom 2005 med singeln ”Don’t Cha” (feat. Busta Rhymes) som också är deras mest populära.
Den 23 september samma år släpptes deras första, och hittills enda, album PCD (som är en förkortning för Pussycat Dolls). Plattan har sålts i 1,3 miljoner exemplar i USA. År 2005 släpptes också deras andra singel ”Stickwitu”.
När tjejerna slog igenom älskades de av unga tonårstjejer som avgudade deras coola kläder och självsäkra personligheter, men gruppen har också fått mycket uppmärksamhet för att de dansar väldigt sexigt, nästan som strippor, i sina videor.
År 2006 släppte Pussycat Dolls ytterligare fyra singlar som alla har spelats flitigt på radiokanaler världen över. Gruppen planerar också att släppa ett andra album i början av 2008. Plattan ska heta Double the Trouble och Ne-Yo, Justin Timberlake och Prince ska medverka som gästartister.

Dokusåpan
År 2007 sände TV3 Pussycat Dolls’ egen tv-serie ”Pussycat Dolls presents:The Search for the Next Doll” som var en ”reality show”. Den gick ut på att de skulle hitta en sjunde medlem och givetvis också ge gruppen mer publicitet.
Programmet var uppbyggt som många liknande talangtävlingar; först hölls en första audition med tusentals sökande. Därifrån gick att antal utvalda tjejer vidare till själva TV-programmet. Tjejerna fick bo tillsammmans och gå igenom flera tester i sång, dans och underhållning. Varje vecka eliminerades en person av juryn och till sist var bara tre tjejer kvar. Vinnaren blev 18-åriga småbarnsmamman Asia Nitollano, som nu alltså är riktig Pussycat Doll.

Diskografi
Album
2005 PCD
2008 Double the Trouble

Singlar
2005 ”Don’t Cha” (feat. Busta Rhymes)
2005 ”Stickwitu”
2006 ”Beep” (feat. Will.i.am)
2006 ”Buttons” (feat. Snoop Dogg)
2006 ”Wait A Minute” (feat. Timbaland)
2006 ”I Don’t Need A Man”

Jämförelse

Vid första anblicken ser jag ingen större skillnad på Spice Girls och Pussycat Dolls, men det finns faktiskt en hel del. Självklart finns det också likheter.
Den största skillnaden är helt klart att Spice Girls hade ett särskillt motto, ett budskap, ”Girl Power”. Pussycat Dolls har inget liknande, de har inget speciellt budskap som de vill förmedla med sin musik. (Sen kan det diskuteras i fall Spice Girls verkligen var så feministiska eller om det bara var ett knep för att få publicitet, men oavsett så fick de ju verkligen uppmärksamhet för sitt nya sätt att se på just feminismen.)
Pussycat Dolls har inte alls fått lika mycket uppmärksamhet, även om de absolut blivit uppmärksammade, men de är inte lika chockerande eller nytänkande som Spice Girls var på sin tid. Varför Spice Girls blev så uppmärksammade var ju just för att de kombinerade feminism med väldigt sexiga kläder , något som förut aldrig hade gjorts förut.
Men jag tror inte att Spice Girls skulle fått lika stor uppmärksamhet om det slagit igenom nu, för gruppen skulle inte sticka ut lika mycket. I var och varannan musikvideo dansar det ju runt tjejer i bikini, tjejerna i Spice Girls är ju ganska påklädda jämfört med grupper som Pussycat Dolls. Dessutom skulle deras musik nog kategoriseras som barnmusik, Spice Girls skulle hamna i samma fack som vinnarna av Lilla Melodifestivalen och Darin. För även fast grupperna har samma målgrupp, unga tjejer, så tror jag inte Spice Girls skulle bli populära bland tonåringar nu, den sortens pop-musik lyssnar man inte på, den är helt enkelt inte särksillt modern.
Pussycat Dolls har inte heller påverkat samhället så mycket, visst föräldrar har blivit upprörda över gruppens stripp-liknande videor, men jag kan inte påstå att samhället har blivit så påverkat av dem. Däremot har samhället blivit påverkat av Spice Girls, inte bara utséendemässigt. Spice Girls var grunden för all ”tjejpopmusik” och ”Girl Power” har blivit ett begrepp som alla känner igen. Deras sätt att se på feminism fick nog väldigt många att tänka till, och Spice Girls har troligen påverkat hur samhället ser ut idag.


1990-talet

Allmänt
På 1990-talet gick IT-utvecklingen oerhört fort. World Wide Web (www) uppfanns av Tim Berners-Lee år 1991 och med det den första webbsidan. Bara åtta år senare var det inte speciellt märkvärdigt att en vanlig familj hade en dator med internetanslutning, och det fanns miljontals webbsidor. Mobiltelefoner var inte längre en lyx för höginkomstagare utan de flesta hade råd med en. Nintendos legendariska 8-bitars spelkonsoll, med spel som ”Super Mario Bros” och”Duck Hunt”, fanns i vart och vartannat hem. Kabeltv:n och parabolantennen blev vanligare och vanligare, populära tv-serier var ”Twin Peaks” och ”Teenage Mutant Ninja Turtles”.
Andra händelser man minns från 90-talet var bland annat (utan rangordning):
• VM-bronset
Sveriges brons i fotbolls-VM 1994 då hjältarna vid hemkomsten hyllades i Rålambshovsparken av 50 000 personer.
• Estoniakatastrofen
Fartyget Estonia sjönk den 28 september 1994 och 852 passagerare dog men 137 klarade sig. Det var en av de största olyckorna i Sverige i modern tid.
• EU-omröstingen
Sverige gick med i EU den 1 januari 1995, men det var med nöd och näppe. 52 % röstade JA och 47 % röstade NEJ.
• Lady Dianas död
Den 31 augusti 1997 omkom Lady Diana Spencer och hennes älskare Dodi al Fayed i en bilolycka. Den endast 36-åriga brittiska exprinsessan blev jagad genom Paris av efterhängsna paparazzifotografer och världen upprördes av att olyckan kan ha berott på skvallerpressens hetsjakt av kändisar. Andra spekulerar i att olyckan kan ha varit arrangerad och att deras älskade Diana blev mördad. Fortfarande diskuterar folk hur det egentligen gick till.
• Ny Demokrati
Sverige var på den här tiden väldigt främlingsfientligt, och många människor var väldigt öppna med sin kritik av invandringen. Det politiska partiet Ny Demokrati bildades år 1991 av Ian Wachtmeister och Bert Karlsson. Partiets främsta åsikt var att man skulle begränsa invandringen. Tidningen Expressen hade år 1993 en löpsedel där det stod ”KÖR UT DEM!” (invandrarna) som blev en stor skandal och chefredaktören Erik Månsson fick lämna sitt jobb på tidningen.


Musik
Grunge-musiken var mycket populär, framförallt i början av årtiondet och genrens största band var Nirvana som slog igenom 1991 med låten ”Smells Like Teen Spirit”. Samma år vann Carola schlager EM med låten ”Fångad av en stormvind”.
Techno, rave, trance och eurotechno var väldigt populärt under hela årtiondet och på klubbarna spelades musik av bland annat Kraftwerk och E-Type. Det är lite svårt att veta var gränserna går mellan de här genrerna, men eurotechno är lite ”lättare”, lite mer ”poppig” än rave och trance och techno är som en lugnare variant av rave. Typ.
År 1994 fick Martin ”E-Type” Eriksson sitt stora genombrott med albumet Made in Sweden som var fullt av eurotechno och hans typiska ”rap”.
På den senare delen av 1990-talet blev den pop man ofta idag kallar för ”90-tals pop” modern. Grupper som Backstreet Boys, Spice Girls, Take That, Westlife, ’NSYNC, Aqua och artister som Britney Spears, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez och Christina Aguilera var populära.
Pojkbandet Backstreet Boys slog igenom år 1995 med singeln ”We’ve Got It Going On” och blev mycket populära. Killarna släppte många album och singlar med dansvänlig lättviktspop/90-talspop och blev ett av de mest kända pojkbanden.
Hip hop blev väldigt trendigt, och hela den amerikanska ”gangsta”-livstilen med bling bling blev populär. TuPac eller 2Pac anses av många vara den störste rapmusikern och låtskrivare som någonsin funnits och han var också den störste inom genren. I september 1996 sköts han till döds i en ”drive-by”, han blev alltså skjuten från ett fordon. På ZTV och MTV sändes musikvideor med halvnakna tjejer som skakade rumpa framför övertränade killar i leopardpäls och stora guldkedjor.
Svensk hip hop var också populär, speciellt Petter, ”Kungen över Södermalm”.


Mode
1990-talsmodet anses ofta vara bland det fulaste modet någonsin, även fast modet just nu faktiskt är väldigt 90-talsinspirerat. Men jag har däremot alltid tyckt att det är bland det coolaste modet någonsin. Faktiskt.
Trendigt för tonårstjejer var bland mycket annat magtröjor, minikjolar, strechbyxor, platåskor, lackstövlar med platå, Buffaloskor (trenden som Spice Girls startade) stora örhängen (helst ringar), tights, tröjor/linnen i neonfärger, jeansjackor, gympaskor (gärna med platå), tröjor med huvor, smink i starka färger (typ blå ögonskugga), långt hår slingat i färger som rosa eller grönt och glittertatueringar i ansiktet eller på kroppen.
För killarna gällde till exempel storrutiga flanellskjortor, collegetröjor, pösiga byxor i prassligt material, mössor, hattar och kepsar, en lite längre frisyr med mittbena (se bild), jeansjackor, skinnjackor i kavaj-modell, gråa koftor och smutsigt långt hår (grunge-trend som Nirvana startade), gympaskor och stora huvtröjor.
Det var mycket hett med neonfärger, guld och silver-metallicfärger och kornblått. Det var också modernt med naturfärger som grått, beige och brunt. För både killar och tjejer var det trendigt med både piercingar och tatueringar (gärna glittriga).

Sammanfattning

Spice Girls
Spice Girls var en populär brittisk popgrupp som fanns på 1990-talet. Gruppen har med sitt feministiska budskap ”Girl Power” påverkat många av de som växte upp då. De släppte att antal singlar och album som såldes i miljontals exemplar över hela världen. År 2007 återförenades de för ett fjärde album och en världsturné. Flera av medlemmarna har haft solokarriärer med varierande framgång, men mest känd är Victoria ”Posh Spice” Beckham genom äktenskapet med fotbollslegenden David Beckham.

Pussycat Dolls
Pussycat Dolls är en amerikansk pop/dancegrupp som grundades som en dansgrupp med bara kvinnliga medlemmar år 1995. De slog igenom 2005 och har sedan dess släppt flera hitsinglar och ett album som sålts i över en miljon exemplar i USA. Pussycat Dolls har också haft en eget tv-program där de sökte en sjunde medlem och såklart publicitet. Gruppens frontfigur är Nicole Scherzinger.

Jämförelse
Spice Girls och Pussycat Dolls har en hel del gemensamt: målgruppen, utseendet, musiken. Men Spice Girls hade något som Pussycat Dolls inte har: ”Girl Power”. Med sitt feministiska budska...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Spice Girls (Tema-arbete)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-11]   Spice Girls (Tema-arbete)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9234 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×