Bokrecension: Gud som haver barnen kär har du någon ull av Mark Levengood, Unni Lindell

3518 visningar
uppladdat: 2008-02-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
’Gud som haver barnen kär har du någon ull’ är en bok full med roliga citat sagda av barn mellan 5-10 år. Författarna Mark Levengood och Unni Lindell har intervjuat barnen och lett dom in på nya tankebanor inom många olika ämnen. Detta är den andra boken i serien, den första boken ’Gamla tanter lägger inte ägg’ låg länge på topplistorna, i ett och ett halvt år för att vara exakt och denna bok förväntas bli ännu populärare.

Att läsa den här boken gör dig glad, barnen säger det mest otroliga saker! Man funderar på vart allt kommer ifrån... Ibland förstår man att de tänkt, och tänkt och tänkt och kommit fram till något men såklart också att föräldrarna nämnt något som de snappat upp. Te.x. Albin, 7 år, säger att ”Våran granne är en liten kung, för han tror att han äger hela parkeringsplatsen!”, och det har han ju inte tänkt själv utan det kommer nog från någon irriterad pappa! Fast många saker är riktigt kloka saker som de tänkt på, som Ingrid, 9 år, som säger att ”Det är stor skillnad på att vara fattig och rik - de fattiga har ingenting och de rika tror att de inte har någonting” och det är väl värt att tänka på?!

Att få intevjua barn så här måste vara hur kul som helst, för de vågar alltid säga vad de tänker och tycker. Och en del saker som de slänger ur sig är ju som sagt helt galna men det är ju det som gör den här boken så kul och härlig att läsa! En av de tokigaste saker som en liten pojke vid namn Gustav, 8 år, sa var att ”Om lärarna också skulle ha jobb så skulle barnen inte ha någonstans att vara!”. Och det får en att skratta högt när man sitter själv och läser!
Boken är illustrerad av Unni Lindell med roliga bilder som passar med något av citaten, och de får en att dra på smilbanden lite mer. Den här boken kan läsas av lite äldre, från tonåren och uppåt. Den är väldigt rolig att ta fram när man har främmande eller liknande, det får verkligen igång festen! Det är också en perfekt present. Absolut att rekommendera, och missa inte den första boken heller! Nu får man ba...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Gud som haver barnen kär har du någon ull av Mark Levengood, Unni Lindell

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-16]   Bokrecension: Gud som haver barnen kär har du någon ull av Mark Levengood, Unni Lindell
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9258 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×