Franska revolutionen

6 röster
5687 visningar
uppladdat: 2008-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Stormningen av brastilijen

År 1789 14 juli startade den franska revolutionen av stormningen av Bastilijen(det är också ett minne på nationaldagen) En del menar att Bastilijen gav ett särskilt intresse till andra människor hos revolutionärerna på grund av symbolvärde som orättvisans och de juridiska godtyckets fängelse. Men upptakten till stormningen vad något helt annat.

Folket i staden var oroliga över att utländska trupper skulle komma runt paris och förstöra revolutionen.
En borgerskapets milis som hade 40 000 - 50 000 men saknade vapen, efter några försök fick dom tag i gevär och kanoner från les invalides. Men milisen saknade fortfarande kulor och krut. och vissa visste att det fanns mycket sånt i Bastilijen.

Bastilijen var främst ett vapenförråd men också en fästning: ett fängelse. Bastilijen låg i paris. Det finns bara sju fångare i fästningen; Fyra falska myntare, en adelsman, och två sinnessjuka.
Den 14 juli var parig gator överfyllda med folk som letade vapen. Det är lika mycket folk på paris gator den 14 juli än vad det är idag, men inte för så många anledningar som är 1789.

Folket började Riva byggnaden dagen efter stormningen, Varför? Jo de var för att bastilijen var en symbol förde gamla medeltida samhället. Man rev den på symboliskt sätt, för att man skulle bygga upp det nya, moderna Frankrike. Efter stormningen blev det också orolighet i landet.


De tre ledarna:
Frankrike hade som sagt segrat, men det uppstod endå strider mellan olika revolutionsparier. segare där blev s.k. Jakobinerna. Deras ledare hette Roberspierre han var en väldigt känd och duktig advokat, Han styrde landet från år 1793 tillsammans med Danton också en advokat . Parioden kallades för "skräcken" 27 juli blev Roberspierre medlem i välfärdskommiten. Efter att dom jobbar tillsammans i ett år blev de båda ledarna, men Roberspierre fick taget. Danton blev därefter ställd inför domstolen, anklagad för att ha tagit mutor. Han dömdes till döden, men när han kom upp på avrättningsplasten sa han " glöm inte att visa upp mitt huvud för folket, det är det värt, men vissa folk sa att han sa så här i stället " Visa upp mitt huvud för folket! "
Efter det kom den tredje ledaren , Marat han blev mördad den 24 juli 1793, det var så att han var ansvarig för alla dessa 40 000 avrättningarna. Charlotte Corday de var en ung kvinna som var upprörd. Hon skrev en dag ett brev till Marat, där det stod att hon kunde peka ut fiender till revolutionen. varje dag tog Marat sig ett bad, för att han hade svår hudsjukdom, då passade han på att ta emot besök, Charlotte fick entligen lov att komma dit, hon tog snabbt upp kniven och mördade honom till allevig het, hon ville inte veta av honom! Efter det blev Charlotte dömd



Ludvig XVI

Han föddes 1745 i frankrike, son till Deaupin Ludvig och Maria. Ludvig var redan 16 år när han gifte sig med Marie Antoniette förr 1755, när Ludvig var redan 20 år tog han sin krona från sin farfar. Ludvig var absolut inte uppfostrad till att bli kung igentligen ,ingentligen var det hans två äldre brödrar eller far som skulle ta kronan , men dom hade dött. Två av hans yngre bröder blev kungar av Frankrike efter Napoleons fall. Franska revolutionen hade inte uppfunnits om inte Ludvig XVI hade kommit in , säger vissa. Han fick vara med och bestämma stora beslut. Frankrike var ett fattigt land år 1789.

Efter några år , hade Ludvig bästämt att han skulle inkalla riksdagen som inte hade behövts på 175 år, under hela den tiden hade alla och a...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Franska revolutionen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-26]   Franska revolutionen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9289 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×