Mitt slutgiltliga drömsamhälle

13 röster
10409 visningar
uppladdat: 2008-02-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I mitt samhälle får man jobba för att komma till toppen, det finns inga möjligheter att smita undan och leva på socialbidrag som det finns folk som gör i dagens samhälle. I mitt samhälle finns det inga bidrag att få. Dagens barnbidrag till exempel, man skaffar ju inte barn om man inte har pengar så att man kan betala för barnets mat och kläder själv, därför ser jag det som ett väldigt onödigt bidrag. Idag försöker staten jämna ut samhällsskillnaderna, men eftersom att det inte går att göra på ett rättvisst sätt så får man större delen av dom pengarna man tjänar och betalar istället en bestämd summa i skatt, alltså inte i procent.
Samhället styrs av en liten regering som egentligen inte har hand om någonting mer än den lilla skatten som betalas in. Dagens skatt är på tok för hög, den måste sänkas rejält. Om skatten sänks, så kan fler starta eget företag, och det sätter fart på ekonomin. En stor del av skatten som betalas i mitt samhälle går till polis och försvar, eftersom att de behövs för att skydda oss. Alla i samhället ska själva kunna styra över sina egna liv, eftersom att alla har olika behov och värderingar. Det funkar inte att staten äger allt och har hand om allt genom att skriva lagar som dom tror att alla sedan ska följa. Alla förändringar sker långsamt, med hänsyn till traditioner. Högerpolitik fungerar om alla bryr sig, och i ett samhälle där man inte har något annat val än att bry sig så blir man tvungen att bry sig.
Idag är den verkliga arbetslösheten 17.1 %, därför behövs ett arbetslöshetsskydd som gör att ingen går utan arbete.
Samtidigt som man själv får ta sig till toppen är jämställdhet viktigt, men man ska inte överdriva. Jämställdheten i mitt samhälle skulle byggas på frihet, att både kvinnor och män ska själva ska kunna bestämma hur deras liv ska se ut, ingens liv ska behöva bestämmas av förutfattade meningar eller generaliseringar, ingen ska känna pressen av att behöva vara ditten eller datten, varje individ skapar sitt eget liv precis som den själv vill ha det. De dumma könsrollerna existerar inte.
Att kvinnor borde tjäna lika mycket som män stämmer, men oftast jobbar kvinnorna inte lika mycket som männen, därför tjänar dom inte lika mycket.
Alla tar själva ansvar för sitt eget initiativtagande och alla står för vad dom gjort, konsekvenserna av sitt handlande tar man själv hand om.
Betygen i skolan bör delas ut mycket tidigare, redan på lågstadiet, och betyget borde ha fler nivåer, inte bara 3 nivåer som det är i dagens system (IG räknas inte som en nivå, det är absurt, borde inte existera).

Socialister finns det gott om i dagens samhälle, socialisterna vill jämna ut samhälls skillnader och att alla ska betala en massa pengar i skatt som någon latmask som inte orkar skaffa sig ett jobb sedan ska få i socialbidrag. Om man inte arbetar så borde man inte få några pengar.
Ta min mamma som ett exempel. Hon fick ett arbetslöshetsbidrag, det tycker jag är orättvist. Hon jobbade inte, men kunde ändå få pengar, pengar som någon annan betalat i skatt. Om man inte arbetar borde man väll heller inte få några pengar?
Man gör ett val, antingen går man upp på morgonen och tar sig till skolan eller jobbet, eller så väljer man att ligga kvar i sängen och kolla på tv, idag får man pengar vilket man än väljer. Men är det verkligen rätt? Nej, vill man ha pengar så ska man jobba för dom, inte leva på socialbidrag. Ärligt, hade det inte varit skämmigt om du gick ute på stan med din nya mobiltelefon och någon frågade vad du jobbar med, och du hade varit tvungen att säga att du lever på socialbidrag? Bidragen räcker till mer än bara mat och rum. Tänk om alla skulle leva på socialbidrag… Hur skulle vårt samhälle då se ut?



Man måste få belöning för det man gör, att man får betala mer i skatt än någon som inte jobbar lika mycket räknas inte som en belöning. Varför inte skita i skatten och betala in till det man tycker ska ha pengar?
Det är samma sak, fast då vet man vart pengarna hamnar och man kan vara säker på att det inte är någon lat individ som betalar sin hyra med de pengar man slitit för att få.
Vänstern kan inte styra ett land, dom följer inte ens deras egna principer! Enligt vänstern ska alla ha lika, samhällsskillnader ska jämnas ut och bla, bla, bla. Men varför gör ingen någonting åt Anitra Steens pensionspengar eller vad det nu var dom nämnde på nyheterna härom veckan. Bara för att det är stadsministerns fruga. Hur mycket hade hon haft om hon inte varit tillsammans med Göran Persson? Man kan inte tjäna så mycket pengar på att jobba som vd på systembolaget, och även om hon nu tjänar så mycket, så måste hon ju betala nästan allt det hon tjänar i skatt. Så det kan knappast vara så mycket kvar av pengarna. Om man ska jämna ut samhällsskillnader så kan man väll inte ha undantag? Alla skulle ju ha lika precis, kanske att dom menar att alla utom herr Persson och hans fru ska ha det lika. Det går inte att jämna ut samhällsskillnader på det viset, plus att det alltid kommer att finnas undantag. Och med undantag så blir det inte ett jämt samhälle där alla har lika mycket. Det finns fullt med hål i vänsterns system och teorier, drömmar och handlingar.
Förra året fick Tomas Bodström sin vilja igenom, det blev olagligt att ladda ner musik från Internet. Hittills har 5 personer fått böter. 5 personer på snart ett år. Och det blir bara fler och fler som laddar ner.
Ännu ett bevis på att vänster inte kan hålla reda på Sveriges invånare. Dom måste ju se till att folket följer de lagar som stiftas. Vänstern kan knappast skryta med att folk följer deras dumma lagar, därför bör Sverige bli mer liberalt, mer frihet åt folket! Om vissa lagar tas bort så kan vi skryta, då sköter vi ju oss. Ta bort alla de lagar som nästan ingen bryr sig om, så att folket kan koncentrera sig på dom viktigaste. Hur kommer egentligen Sverige att se ut i framtiden om vänstern ska ha kvar makten? ”Du, det finns en lag som säger att du inte får lov att korsa gatan här, det finns inget övergångsställe” LÄGG AV NU!
För lite mer än ett år sedan stiftades en lag som sa att det är obligatoriskt att ha cykelhjälm om man är under 15 år. Hur töntigt är inte det? Alla som är under femton måste skydda huvudet, resten skiter vi i, är det så dom har tänkt? Är det bara dom under femton som betyder någonting? Det verkar så i alla fall. Man får ju tänka lite innan man bestämmer sig för att bestämma att all...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mitt slutgiltliga drömsamhälle

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-23]   Mitt slutgiltliga drömsamhälle
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9301 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×