Bokrecension: Matteläraren som lärde sig räkna till sex av Quarl-Thomas Nilsson

3794 visningar
uppladdat: 2008-03-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Matteläraren som lärde sig räkna till sex utspelas i samma stad som författaren QT Nilsson bor, i Vetlanda.

Adjunkt Svensson som en av huvudpersonerna heter är en helt lugn person även om han själv tycker att det är kränkande mot honom att säga så. När han var mindre gick han ut skolan med toppbetyg. Nu när han är äldre som man får läsa i boken är han mattelärare på Njudungsgymnasiet.

Adjunkt Svensson har favoritelever men också elever som han ogillar väldigt mycket. Enok var en av dem. Han kom alltid för sent, bad inte heller om ursäkt för den delen. Han gjorde i stort sett ingenting som man bad honom göra. Nu förtiden jobbar Enok på datoravdelningen.

Svensson är ju också kär. Det började med att han skulle skriva ut några papper till fordonsprogrammet, men kopiatorn fick någon slags felmeddelande. Då helt plötsligt dyker en tjej upp. Lisa som arbetar i receptionen. Svensson har aldrig haft någon sådan skön känsla innan. Lisa erbjuder sig att hjälpa Svensson med kopiatorn. Men efter en stund, utan att ens tänka, börjar Svensson fråga Lisa hur det var med Enok nu för tiden. Första gången de började prata om Enok. Lisa berättade att Enok mest tar det lugnt nu för tiden. Svensson svarade lite aggressivt att han hoppas Enok ligger och sover, för det är då han presterar bäst. Det skulle egentligen inte Svensson ha sagt, för Lisa knycklade ihop pappret igen, tryckte in i skrivaren och tryckte på knappen ”skriv ut”.

Men en dag händer det. Svensson får ett SMS av Lisa. Egentligen ett misstag, men det vet inte Lisa om. Hon tror nämligen att det är till Enok hon skickat det till. I SMS:et skriver hon, att hon vill mötas i hennes växthus. Det är då det händer. Svensson går dit, dyker upp och Lisa förstår ingenting. Deras blickar möter varandra och på något sätt får båda av dem en mysig känsla inom sig.

Undersökning
QT Nilsson har skrivit boken i nutid. Han beskriver också huvudpersonerna så bra genom att först på första kapitlet handlar det om Svensson, sen på andra kapitlet handlar det om Lisa.

Svensson och Lisa är helt olika varandra till personlighet och styrka. Svensson låter mer som en klen, lugn men också kärleksfull kille, medan Lisa låter väldigt stark och cool.

Omdöme
Det jag gillar mest med boken är att han använder så roligt språk i texten. De konstiga orden som man inte alls förstår sig på men ändå kan skratta av det.

Det som var mindre bra var att man kunde hitta lite stavfel här och där, men tror inte det är några som tänker på det. Jag skulle gärna vilja se en uppfö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Matteläraren som lärde sig räkna till sex av Quarl-Thomas Nilsson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-03-14]   Bokrecension: Matteläraren som lärde sig räkna till sex av Quarl-Thomas Nilsson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9462 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×