Analys om tablettmissbruk

3 röster
6430 visningar
uppladdat: 2008-04-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Många ser tablettmissbruk som något mindre farligt än droger och därför lägger man inte stor märke till det. men jag tycke att tablettmissbruk är ett skrämmande problem eftersom man kan inte riktigt föutse hur de verkar. Och likt droger så försvinner medkänslan vid tablettmissbruk. det blir lättare att begå brott för att skaffa pengar till mer tabletter.

jag tycker att det är inte fel att skriva ut läkemedel så länge de skrivs ut i rätta doser och till dem som verkligen behöver. men det som kan vara ett problem är att många läkare skriver ut mediciner lätt och så fort patienten fråger om tabletter.
läkare har stor betydelse när det gäller tablettmissbruk och de kan vara en orsak till att man börjar med mediciner som inte behövs, sedan utvecklar det ett beroende hos patienten. därför ska läkare vara försiktiga och se till om personen verkligen behöver läkemedel.

samhället spelar också en stor roll och kan vara en orsak till att man börjar med missbruket. det är allt vanligare nu förtiden att så fort man må dåligt så börjar man med tabletter. det är en lättköpt lösning. och när man ser att de inte ger den effekten man har förväntat sig, så börjar man med att ta mer tabletter med tron att det kommer att hjälpa. och då blir man missbrukare utan att man märker det. därför är det viktigt att vänta med läkemdel och försöka att finna en annan lösning.

jag tycker att det ska ges mer kunskap till folk vad det gäller läkemdel och vilka påverkningar de kan ge om man använder de fel. det ska också ges mer information till patienter som tar mediciner som är beroendeframkallande.
det är också vanligt att man får mediciner vid livskris (t.ex. skilmässa, närståendes död, arbetslöshet), fast det man behöver är någon att tala med och att få gråta och sörja. därför tycker jag att det är viktigt att ha tid till att stötta och ha samtal med de som har livskris, istället för att bara ge lugnande medicin.
samma sak gäller för de som är ensamma, vissa får medel mot depression, medan det de behöver är sällskap, inte massa piller som kan utveckla beroendet. speciellt när man tror på sin läkare, och då blir det som läkaren säger rätt.
det är också vanligt att vissa har problem på jobbet, skolan (t.ex.mobbade) och de vill lugna när sig och glömma, och därför tar de mediciner, sedan blir det till en vana och då blir man missbrukare. därför är det viktigt att de ansvariga på skolan eller arbetet ska vara uppmärksamma till de problem man har och börja lösa dem så fort som möjligt.

de som har sjukdomar som behandlas med sådana läkemedel som är beroedeframkallande (t.ex. mediciner mot eplipsi) kan man inte göra något åt nu, men jag tror att forskare kommer att finna andra mediciner till dem sjukdomar och som är inte beroendeframkallande, men så länge det inte finns sådana medel är det viktigt att läkare ska vara försiktiga när de skriver ut sådana medel och skriver verkligen den dosen som behövs bara.
och för dem som mår dåligt, eller kanske depremerade eller arbetslösa, är det viktigt att skaffa sig intresse eller något att syssla med istället för att ta antidepressiva medel. för när man bara har mediciner som en enda lösning, kommer man aldrig att kunna släppa dem.
det är också viktigt att om man lever med en som tar mediciner att vara uppmärksam så att den personen inte tar mycket mediciner för att ibland så börjar man att höja dosen själv utan att man märkar det. och då ger mediciner motsats effekt och då tar man mer och mer. sedan kan man bli blandmissbrukare och blande alkohol med tabletter, eller droger med tabletter.
jag tycker också att på de recept där det står att det gäller för tolv månader för giltighetsid, borde det ändras till "gäller en månad från utfärdandet om inte kortare tid anges här". för att vissa medel behöver man inte använda, men eftersom man har receptet så blir det lätt att ta det medel.

man ska inte blunda för de konsekvenserna tablettmissbruk kan ge, för de kan orsaka allt från misslyckande i skolan till olyckor och förtidig...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Analys om tablettmissbruk

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-04-11]   Analys om tablettmissbruk
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9523 [2024-05-11]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×