Krönika

1 röster
7867 visningar
uppladdat: 2008-04-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En vanlig gråsten
Jag gick på Konsum för några dagar sedan. Jag gick där mellan hyllorna och då fick jag syn på en burk med sten. Jag gick fram till burken och där läste jag att den här burken minsann kom från Kina. Jag tänkte genast på debatten om hur vi påverkar vårt klimat och jag ställde mig frågan om det verkligen stod rätt till med det här.
Jag menar hur kan det löna sig att frakta helt vanlig sten till Sverige från Kina. Tänk att denna lilla burk med sten har fraktats från andra sidan jordklotet bara för att säljas till någon lat svensk som inte orkar böja sig ner till marken för att plocka sin egen sten. Att det överhuvudtaget säljs borde faktiskt betyda att det finns en marknad för gråsten. Då borde Sverige vara det rikaste landet i världen för här finns det hur mycket gråsten som helst. Varför börjar vi inte exportera äkta svensk gråsten till hela världen, tänk på det.

Alla dessa transporter av varor som vi har runt hörnet borde vi omedelbart sluta upp med. Vi importerar en stor del av det vi konsumerar och transporter står för ca:40% av Sveriges årliga utsläpp av koldioxid. Tänk också på att allt det där samlandet av gråsten skulle generera väldigt många arbetstillfällen i Sverige. Då är det faktiskt lite konstigt att inte regeringen kollar upp det här med mystiska importer av sten då detta är dåligt både för Sverige som land och klimatet på ett globalt plan. Man undrar faktiskt lite hur vi har hamnat i den här situationen. Där allt ska tillverkas utomlands. Till och med fisken som fiskas i Norge hamnar inte i våra munnar förrän den har gjort ett kort stopp i kina för paketering.

Detta är något oerhört, som vi måste få bukt med anser jag, men ändå är det som en labyrint att hitta lokalt tillverkade saker då nästan allt ”Svenskt” har gjort en utflykt till andra sidan jorden. Jag skulle gärna betala lite extra för vetskapen om att det jag köper är lokalt framställt i alla led. För jag tror att det kommer att krävas det för att få bukt med detta problem.

Man kan faktisk kalla detta för orättvist mot de kommande generationer som kommer ärva denna jord efter oss. Det är på tiden att vi rycker upp oss och börjar sträva efter ett helt förnyelseb...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Krönika

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-04-22]   Krönika
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9685 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×