Val som berör

1 röster
3002 visningar
uppladdat: 2008-04-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kapitel 1 Slutet
På den kalla och hårda trottoaren ligger två falnande lågor, i några sista förtvivlade försök att få leva rycker de och sliter men ack så svaga de är. Någonstans långt långt borta i mörkret hörs en ambulans. Men det är försent, likt stearinljus som kommit till slutet på veken hostar de till några gånger och det blir mörkt. Det enda som hörs är den ilskna sirenen från ambulansen som kommer allt närmare. Men det är försent lågorna har redan slocknat. Kvar finns bara två kalla stela och livlösa varningar. De påminner om livets grymhet och om val som berör oss livet ut.

Kapitel 2 Början
Egentligen så börjar inte historien här. Men det var det här som var den sista droppen som fick bägaren att spilla över.

Klockan är åtta, Linda står framför spegeln med telefonen i ena handen och sminkväskan i andra. Hon är mitt uppe i en djupgående diskussion om likheten mellan Marcus (Emmas drömprins) och Orlando Bloom när hon hör en bil tuta alldeles utanför. Hon tittar på klockan ”jävla skit redan åtta” tänker hon samtidigt som hon rusar ner till ytterdörren och öppnar. Utanför står Erik och speglar sig i motorhuven på sin ny vaxade röda BMW. Temperaturen har sjunkit och Linda fryser lite när hon går mot bilen och hoppar in i passagerarsätet. Hon små pratar lite med Erik men tankarna är långt borta. Alex, vart är han och vad gör han nu? Varför är han inte hos mig? Varför känner jag inte hans tryggt varma kropp mot min? Bilen kränger till lite mjukt och avbryter hennes tankar och hon hör hur det knastrar i gruset när bilen rullar in på uppfarten. Redan framme? Utanför hör man musiken och skrålet från fulla ungdomar och de går inte att ta miste nu är det fest.

Kapitel 3 Festen
Alex har lovat att inte dricka han ska ju köra hem. Men en öl gör ju ändå ingen skillnad eller? Han drar en djup suck och letar efter nått ställe att slå sig ner på.
Linda har fastnat i en ”jag har aldrig lek” men det blir långtråkigt eftersom hon aldrig får dricka. ”Alla andra har gjort så mycket spännande alla utom jag, men ikväll är de jag som ska få jorden att snurra” tänker hon samtidigt som hon reser sig ursäktande och går för att leta upp Emma.
Alex sitter i ett hörn och dricker sakta och njuter av sin öl samtidigt som han letar efter henne. Kanske kom hon inte. Han ångrar de där orden, hela dagen har han funderat ut vad han skulle säga för att de skulle bli bra igen och nu är hon inte här. Han känner sig ledsen och nedslagen varför skulle vi bråka, visserligen hade de varit fel av henne att klaga hon visste ju att han var tvungen att vara barmvakt men han hade ju inte behövt bli så arg. Han hämtar en till öl. Vad spelar de för roll de tar ju minst fyra-fem innan han blir påverkad.
Linda står vid bordet och dricker cider med Emma och de pratar högljutt och glatt om ingenting och skrattar åt allt. De börjar prata om killar och Emma tycker att det är viktigt med en snygg rumpa men Linda håller inte med hon propagerar för betydelsen av starka armar och en stor mysig famn.
Alex känner sig nu ännu ledsnare och hämtar mer öl. Han har slutat att ta det lugnt, nu sveper han i sig ölen som om det vore vatten samtidigt som han hämtar två till. Åt helvete med bilen åt helvete med säkerhet jag har ändå inget att leva för. Han börjar snyfta men torkar snabbt bort tårarna fan va pinsamt om någon skulle se mig gråta.
Linda som nu är rätt dragen vet inte riktigt hur de går till men helt plötsligt finner hon sig själv i soffan med Erik och de börjar hångla, Erik försöker få med sig Linda upp till övervåningen mot sovrummen. Hon tar en rejäl klunk av något äckligt och låter sig ledas iväg. Hon har svårt att tänka klart men det känns inte rätt varför är det Erik och inte Alex.
Alex reser på sig och hela rummet börjar snurra, han snubblar fram en bit och då får han syn på henne han försöker ropa men de kommer bara nått konstigt svamlande ur hans mun. Hon är på väg uppför trappan och han följer efter men trappan verkar göra allt i sin makt för att skaka ner honom och han får hålla i sig med båda händerna i räcket för att inte rulla ner igen. Linda kravlar sig loss från Erik och försöker resa sig det här är inte rätt säger hon högt för sig själv. Men Erik tar ett fast grepp om hennes midja drar ner henne i sängen igen ”Kom igen, ingen kommer att märka nånting” viskar han och smeker hennes kind. Alex sliter upp dörren och möts av en syn som får honom frysa till is, det blir grumligt av tårarna som rullar nedför hans kinder. Han springer nedför trappan och sliter åt sig en flaska i med något starkt...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Val som berör

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-04-28]   Val som berör
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9740 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×