Bokrecension: Varghunden av Jack London av

4 röster
4795 visningar
uppladdat: 2008-04-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den här boken handlar om en varghund som heter Vittand. Vittand föds bland vargar men sedan förenar han sig med människor. Det börjar med att det är två män med slädhundar och slädar. Förutom det så är en tredje man med men han ligger död i en kista.
Männen åker en bit till och slår läger. Men dem är inte ensamma där ute. Det är en varghona som stryker omkring dem och lockar ut hundarna från lägret. Men det är en bara en hund som luras ur ut lägret. Det är Tjockis som saknas. Senare kvällen därpå så försvann Frog. Den kvällen band männen hundarna extra noga.
Morgonen därpå så var hunden Spanker borta. Men när männen hade fastnat med släden i en klippa och en stubbe, så hade Enöga smitit. Enöga följde med varghonan ut i vildmarken och levde bland andra vargar. Vargarna sprang där och var trötta och utsvultna, men då träffade dem på en älgtjur.

Lite senare märkte vargarna att det fanns gott om mat i delen av Nordamerika som dem var. Varghonan var ju dräktig så alla de unga vargarna slogs till den siste skulle dö. Men Enöga var smart, han väntade tills den sista unga vargen var halvt död. Då gav han det dödande hugget. Enöga var varghonans vargfader. Dom började leta en plats där varghonan kunde föda. Till slut hittade dem en grotta som var smal men ändå bra för att skydda sig mot rovdjur. Men när varghonan födde valparna var det nått särskilt med en varg. Han var mer gråaktig och vildare som Enöga. Han växte och blev allt starkare och mer vildare. Så snart den här vargen växte allt mer gav han sig av. Han tas senare han av människor.

Hans första husse hette Gråabävern. På lite senare tid så ville Gråabävern ha ett namn på den här vargen och det blev vittand. Vittand levde nått år med Gråabävern men en dag kom en elak, ful och falsk guldgrävare som hette vackre Smith. Han ville köpa vittand men det vill inte Gråabävern att han skulle göra. Vackre Smith försökte flera gånger, till slut så gav Gråabävern upp.
Syftet med att vackre Smith skulle ha vittand till slagsmål. Vittand slogs och slogs och han blev starkare och starkare. Men så snart så tröttnade ju folk på slagsmålen. Då sålde vackre Smith vittnad till en ny herre som hette Scott. Scott var en mycket snäll och omtänksam man. När vittand gjorde nått fel så trodde han att skulle få en smäll, men det fick han inte. Han fick kött och omtänksamhet. Vittand blev mer och mer tam. Till slut fick han umgås med Scotts familj.

Det utspelar sig på 1800-talet och är en liten vinkling på det riktiga livet på den tiden.
Jag tycker att den här boken var spännande och rolig. Jag tror att den här boken vill ge en insyn på livet i 1800-talet.

När jag hade kommit in en del i boken kom jag på att jag har sett en film som heter varghunden och började komma ihåg allt mer och mer av filmen. Bokens huvudpersoner var också väldigt lika dem i fil...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Varghunden av Jack London av

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-04-30]   Bokrecension: Varghunden av Jack London av
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9764 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×