So arbete om franska revolutionen (skriva brev till ngn i sverige om slutet av revolutionen)

8 röster
9141 visningar
uppladdat: 2008-05-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hallå Bengan!

Ludwig XVI har dömts till döden! Woho, vi är äntligen fria vilken tur att vi gjorde uppror mot kungen, jag visste att vi hade det i oss.
Det var vi bönder som startade nationalförsamlingen och jag är så glad över detta.Vi blev så orättvist behandlade, vi hade ju ingen chans att få våra röster hörda!
Jaja, jag bara babblar på.Du ville veta vad vi gjorde sen och här kommer det.
Jag stog nämligen nästan längst fram och tittade ut över ''''''''kungens'''''''' avrättning jag hade all denna ilska i mig som bara ville ut så jag skrek,högt och tydligt
Häng kungen,kungen ska dö.
Han gick upp mot träbalkarna och satte ner sitt huvud och splasch! Kungen var borta.
Jippi, hurra vi är friaaaa
Alla ställde sig upp och ljublade över detta och vi hade fått vår vilja igenom.
Det tog rätt lång tid när han stog där uppe jag tror bödeln var påverkad eller något för han träffade inte riktigt rätt första hugget träffade hans öra och andra hugget vinglade han till och ramlade tredje så ramlade han baklänges och sen på fjärde så träffade han lillfingret men på femte då träffade han benet och sen tillslut fick dom ta in en annan bödel men det gick bra sen tillslut. Jag tror makten börja stiga sig åt huvudet på Robespierre också för han har skapat värsta blodbadet här, och allmän värnplikt har han också infört så att vi ska kriga mer.Det är väll rätt bra antar jag så vi kan försvara oss.Jadu Bengt han ljuger inte särskilt bra heller jag hade köpt ett par nya moderna skor i ladugården och ja dom påpekade han med.
Jasså Jacob du har köpt nya skor, jahapp
Ja, jag vet att det inte är lätt att välja ut skor men jag trodde inte jag hade så dålig smak.Jag är lite osäker på Robetspierre han är lite för mycket,jag menar till och med jag börjar bli rädd för honom.Han bara vill ha krig hela tiden. Jag tror vi måste skaffa en ny ledare. Men missförstå mig inte han är en utmärkt politiker men han krigar för mycket.Jaha nu börjar det bli dags igen Robespierre är dömd till döden ja men det var på tiden. Nu kan vi pusta ut det var rätt jobbigt med alla krig.Napoleon dödade dom kungatrogna och det var på tiden, han är nog nöjd nu och jag med!.
Nu är Napoleon kung och det är en väldigt bra kung det!. Innan fick man inte ha något i fred inte ens sina jordar där jagade adeln titt som tätt. Men nu nu har jag allt för mig själv.Nu är det krig igen och Storbritannien med flera är emot oss och Napoleon vi måste kriga för vårt land.Nu har dom franska soldaterna gått över ryska gränsen men det ryktas om att dom har svårt att skaffa mat.Dom närmar sig Moskva fast staden har brunnit ner.Sen på vintern så var det inte många som kom hem igen.Det ryktas om att Napoleon är död han dog i sydatlanten någonstans. Åh nej, vad ska vi nu ta oss till? Och igår när jag skulle gå ner till stan och köpa tyg så hade nya mått införts – metersystemet. Kilo,meter och liter konstigt tyckte jag. Det är i alla fall skönt att tortyren i fängelserna är borta. Judar och protestanter fick också behålla sina medborgerliga rättigheter och det är skönt lika för alla.Dom har också nu bestämt att landet ska styras av folkets valda representanter och inte av en enväldig härskare, det var på tiden! Sen flammade revolutionen upp på nytt i Frankrike. Den spred sig över hela Europa. Regeringar störtades och furstar gick i landsflykt och nu kom plötsligt Karl Marx och Friedrich engels på tal. Dom angav en skrift som de kallade '''''''' det kommunistiska manifestet''''''''. Dom uppmanar folk att göra uppror mot fabriksägarna jag funderar faktiskt på det jag menar jordbruket går inte bra varför inte hjälpa någon annan och göra uppror det är alltid ett lyft i mitt liv.Det var blodigast i Frankrike tydligen och i Paris dödades 10000 arbetare i gatustrider. Det var allt jag hade att framföra från den här tiden. Jag tycker att Ludwig XVI hade fel från början att vi hade så lite makt och vi gjorde rätt när vi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: So arbete om franska revolutionen (skriva brev till ngn i sverige om slutet av revolutionen)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-21]   So arbete om franska revolutionen (skriva brev till ngn i sverige om slutet av revolutionen)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9907 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×