Bokrecension: Skämmerskans dotter av Lene Kaaberbol

5140 visningar
uppladdat: 2008-05-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
... Och just medan jag stod där och trevade efter nyckeln och kunde se porten, där, precis utom räckhåll - just då lyfte den döende draken på huvudet en sista gång, så kappan gled av och det fick synen tillbaka. Jag hann inte ens skrika. Gapet öppnades och den slöt käftarna om min vänstra arm.
De skarpa tänderna gick genom kläder och hud och muskler, ända in i benet. Den hade inte kraf att ruska mig, som Best gjorde med alla råttor han fångade. Huvudet sjönk ned på marken igen, och jag hade bara att följa med, tills jag låg på knä bredvid draken med armen fastklämd i gapet på den. Det ena gula ögat stirrade på mig, och jag visste att den aldrig skulle släppa taget, inte ens när den var helt död. På ett sätt gjorde det inte så ont som man kunde tro. Armen tappade känslen nästan genast. Men jag kunde inte rubba mig ur fläcken.
"Nico..." viskade jag, för jag orkade inte ropa. Mörkret hade på något sätt blivit mörkare, och det enda jag kunde se riktigt var drakens gula öga. Men jag kunde höra hans förskräckta röst.
"Dina! Nej...!

____________________

Det finns många spännande delar i Skämmarens Dotter, men jag fastnade mest för denna del. (Jag skulle kunna skriva av hela boken, för allt är bra - men det får man ju inte).
Dinas mor är skämmerska och hon har blivit hämtad av en av Dunarks män. Dagen efter hämtar en man som heter Drakan Dina.. Han säger att hennes mor behöver henne. När de kommer till Dunark blir hennes mor förvånad av att hon är där och Drakan slänger ner Dina i fängelset. Hos "monstret" Nicodemus.
Dina och hennes mor vet att det inte är Nicodemus som har mördat sin far, sin kusins fru och hennes barn och ofödda barn. Men ingen vill lyssna på dom.
Dinao ch Nicodemus (Nico) flyr tillsammans ut ur fängelset. Men de måste gå igom gången där drakarna bor. Och det är här den hemska händelsen händer.
Dina får träffa Maunus, apotekare änkan, Drakans mor - Dama Lizea, Rosa, Rosas bror och mor, ett par av Drakans "elaka" män och några av hans män som vill tvärt emot vad han vill - under denna resa.
När Dina, hennes mor, Rosa, Nico, mäster Maunus, Änkan, Rustmästaren, en kock och en av hans brorssöner kommer hem till det ställe där Dinas hus en gång stått är det nerbrunnet. De hittar Dinas syskon - Davin och Melli - i stan.
Alla kan inte stanna i stan för alltid för att Drakan vill åt dom. Så dom flyr till mäster ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Skämmerskans dotter av Lene Kaaberbol

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-17]   Bokrecension: Skämmerskans dotter av Lene Kaaberbol
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9916 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×