Rottweilern, en mördar hund??

2 röster
8067 visningar
uppladdat: 2008-05-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Många människor anser att Rottweilern är en mördarhund, en blodtörstig best som hugger vilt efter allt som rör sig. Men det stämmer ju inte riktigt. Varelser kan ju inte bli aggressiva av sig själva. Om det nu blir så att hunden blir aggressiv. Det är i själva verket vi människor som är felet. Om Rottweilern visar tecken på aggressivitet beror det alltid på fel behandling av människan som tränar hunden. Jag tänker nu berätta lite om Rottweilerns ursprung och om möjligt få dig som är skeptisk att öppna ögonen i fallet om Rottweilern.

Rottweilern
Rottweilern skiljer sig på många sätt från andra hundraser. Rottweilern är ökänd som mördarhund och liknande. Men om något går snett beror det på hundens tränare. Även medierna har dömt ut Rottweilern som den mest opassande hund rasen som existerar. Vad media inte verkar vilja nämna är att det finns ett flertal rottweilers som räddat liv. Det är mycket fascinerande hur rasen har kapacitet till det mesta. Ja, nästan allt.

Ursprungligen är Rottweilern en Tysk brukshund. Uppfödarna bör veta vilka egenskaper som krävs för att hunden ska bli en bra hund (familj, arbetes m.m.). Det är nödvändigt att hunden ska vara frisk. Uppfödaren ansvarar för hundens hälsa, att hunden ska bli en sund hund kan ingen annan påverka. Och om hunden inte är sund kan man inte avla på den.

Rottweilern - svensk historia
Svenskarna blev tidigt intresserade av Rottweilern mest på grund av ett gott samarbete med tyska polisen. I Tyskland var Rottweilern en väl känd polishund. Det fanns redan bra tjänstehundar i Sverige av rasen schäfer även den med Tyskt bakgrund. Så det var inte så underligt att flera polishunds förare blev intresserade av Rottweilern.

Rottweilern, en hjälte!
Med rätt uppfostran finns det ingen tvivel. En Rottweiler med ett bra psyke och träning kan bli en underbar, lojal hund, som kanske till och med en dag räddar ditt, eller någon annans liv. Rottweilern är ju som sagt kapabel till det mesta. En Rottweiler som hamnar i rätt händer blir den bästa hund man kan få. Och det finns faktiskt en del fakta som bevisar varför Rottweilern blivit en sån uppskattad brukshund runt om i världen.

Rottweilern ligger på nionde plats på en i USA där de listat världens smartaste hundar. En Rottweilern fattar otroligt snabbt vad man önskar av den. Den har även ett väldigt bra minne. Rottweilern kan lära sig skilja på 100 ord och kommandon.


Egna kommentarer (efter ord)
Jag själv äger en Rottweiler och erfarenhet av dem. Så jag är väl medveten om att all den fakta jag noterat är sanningsenlig. Men det enda problemet jag har med våran familje- Rottweiler är att han är så fasligt stark samt att han älskar andra hundar. Och att han älskar dem vore positivt om han kunde uttrycka det en aning annorlunda, han är nämligen ytterst förtjust i att bus morra. Och jag kan medge att han låter lite läskigt, för de som inte vet att han inte är allvarlig. Jag och min familj (samt andra rottis ägare som känner till fenomenet) är ju helt lugna. Efter ett tag lär man sig helt enkelt att skilja på de olika morningarna. Men han är hel snäll.

Det är nämligen så, att en Rottweiler, som inte skäller om den inte behöver, istället ofta morrar. Och ofta så är det bara ett...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Rottweilern, en mördar hund??

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-05-26

    Ok arbete, tycker dock du bord

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-23]   Rottweilern, en mördar hund??
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9999 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×