Betyg från 7:an


  • 21:21 16 Jan 2007

    Inactive member

    tycker jag att man ska få, man vet väl aldrig vad politikerna får för sig men jag tycker i alla fall att man ska få betyg genom hela högstadiet. Eller är jag ute och cyklar..?[?]

  • 20:12 28 Mar 2007

    Inactive member

    Men betyg ska ju inte skapa press. Att få betyg ett år tidigare tror jag faktiskt inte ökar press och stress, utan gör allt lättare. När man får betygen i åttan så kanske man inte hinner plugga upp betygen, men om man får betyg redan i sjuan så vet man på vilken nivå man ligger och vilka ämnen man kanske ska fokusera lite extra på. Jag tycker att i sjuan är de flesta mogna för betyg, och man ska ju faktiskt prestera sitt bästa vare sig man får betyg eller inte.

  • 21:16 29 Mar 2007

    Inactive member

    Jag går bara i 8:an och jag är redan skoltrött pga alla dessa betyg. Innan så tyckte jag att skolan va världens roligaste grej men nu är det bara jobbigt så fort vi ska börja på något nytt igen. / Annie G.

  • 16:53 30 Mar 2007

    Inactive member

    Jag skulle också vilja ha betyg i åtminstonde 7:an. sen sancka många om skoltrött.. var det bara ja som var smart? jag pluggade i 7:an för att få lärarna att tycka om mig, sen i 8:an la ja mig i en "dvala" och pluggade inte mer än nödvändigt och sen nu i nian e ja på hård plugg^^ och jag ha lätt att få bra betyg för att lärana ser att jag vill och diskutera om det. 7:an är en mycket viktig stadie och det e många som sabotera det. det e då man ska få läranas goda omdömme;)

  • 19:30 03 Apr 2007

    Inactive member

    Tycker också att man ska få betyg tidigare än vad man får nu. När jag själv gick i sjuan förra året tycket jag att det var sjukt irriterande att inte veta vad man fått för resultat på ett prov för att lärarna i får sätta betyg. Jag tycker egentligen att man ska få betyg redan från årskurs sex. Ju tidigare man får betyg desto tidigare vet man vad en lärare förväntar sig av en själv för ett g, vg och mvg. De som vill satsa på mer än g har då en längre period på sig. Enligt mig är det orättvist att bara få betyg i åttan och nian då man får sina slutbetyg som man ska välja gymnasiumprogram med. Jag vet många som kommer på hösterminen i nian "oj jag ska göra val snart så jag måste plugga upp mina betyg för att komma in på den linjen jag vill gå". Då har man för lite tid på sig, om man får betyg från sexan har man hela tiden koll på var man ligger.

  • 23:00 25 Mar 2007

    Inactive member

    Jag tycker att det vore skitbra med betyg tidigare, det kan vara lite jobbigt när man kommer till 8:an och helt plötsligt skall få betyg. Då är det bättre att man får vänja sig vid betygen från 6:an, för i 6:an är skolan inte lika seriös, och man har inte samma press på sig. Det verkar ju bra att alliansen skall införa muntliga omdömen i skolan, som kan förklara ungefär vad man ligger, även innan 8:an:):):)

  • 14:49 28 Mar 2007

    Inactive member

    [citat]Nja... själv så tror jag det är lätt att bli skoltrött i 9:an när man ska kämpa för sina slutbetyg, om betyg börjar sättas redan i sjuan. Någon med liknande åsikt?[/citat] Jag håller med dig, absolut. Jag tror att om man inför betyg i lägre klasser så får man mer press på sig tidigare och känner sig också mer stressad. Då tror jag att i nian, när man ska kämpa för sina slutbetyg så är man skoltrött och stressad och det leder till att ens betyg inte blir så bra. När jag började åttan var det en väldig betyghets och redan i sjuan började lärare tala om för en att man måste tänka på betygen som man får i åttan. Nu går jag i nian och det är knappt man orkar hänga i så här sista terminen.

  • 09:06 03 Apr 2007

    Inactive member

    [citat]Nja... själv så tror jag det är lätt att bli skoltrött i 9:an när man ska kämpa för sina slutbetyg, om betyg börjar sättas redan i sjuan. Någon med liknande åsikt?[/citat] Kan hålla med om ditt inlägg!! Man blir trött redan när man börjar åttan och ska kämpa till nian. Hur blir det då från sjuan!!

  • 20:57 29 Mar 2007

    Inactive member

    Jag tycker också att det skulle va bättre att få tidigare betyg. Själv tycker jag att det är lättare att se var man ligger till i olika ämnen när man får betyg än om man har sk "utvecklingssamtal". Mitt första betyg sporrade mig mkt och om man är missnöjd i ett ämne så blir det lättare (eller i alla fall för mig) att kämpa mer när man får det på papper än när läraren bara pratar om det. Det skulle dessutom, tycker jag, vara bra att få tidigare betyg för då har man lite längre tid att höja dom om man vill det.

  • 09:03 29 Mar 2007

    Inactive member

    Jag tror att det skulle vara positivt om man skulle få betyg redan från sjuan för då får man en bättre blick på hur man ligger till istället för att få en slägga i ansiktet när man går i åttan och får sina första betyg. Om man då har betyg i sjuan så har man mer tid att plugga upp betygen på om det skulle behövas.

  • 19:40 19 Mar 2007

    Inactive member

    Det har väl varit en del av den skolpolitik som alliansen pratade om innan valet... sen har jag ingen koll (innan valet är det ju också populärt att prata ännu mer och efteråt göra ännu mindre :o) ) själv kan jag inte annat än hålla med. för mig skulle de gärna kunna sätta in betyg ännu tidigare; att det skulle öka pressen tror jag knappast, eftersom de betygen i lägre klasser inte skulle ha något annat syfte än att upptäcka om det är någgot som någon har svårt för - istället för att lärarna ska försöka hjälpa de som blivit ignorerade för att de inte förstår. betyg skulle på så sätt också vara motivation för både lärare och elever.

  • 18:55 29 Mar 2007

    Inactive member

    Jag tycker det suger att få betyg i 8:an t.o.m. För om man får bra betyg är det bara jobbigt att leva upp till dem hela tiden... För det jobbigaste är väl endå att få sänkta betyg?! Så jag tycker inte man ska få betyg överhuvudtaget tills man går i nian. Självklart ska man få veta vilken nivå man ligger på, så att man vet ifall man måste skärpa sig eller inte... Är det någon som fattar vad ja menar?

  • 21:18 29 Mar 2007

    Inactive member

    Jag håller med man borde veta tidigare vilken nivå man ligger på så man har tid att förbättra sig nu har vi bara ett år .

  • 18:53 27 Mar 2007

    Inactive member

    jag tror att det de som skriver här är ganska normala människor, alla går ju i skolan;) de flesta jag vet är ofta inne på mimers brunn. betyg från sjuan? låter som en bra idé.

  • 20:08 24 Mar 2007

    Inactive member

    skitbra, mer press på eleverna samt större medvetenhet hos föräldrarna .. någon nackdel .. lite påhittad stress hos 1% av befolkningen kanske .. men annars bara fördelar!

  • 20:14 24 Mar 2007

    Inactive member

    att ha betyg från lägre stadium... det tycker jag nog är positivt, men egentligen så ska inte betygen mena på att NU ska jag blir seriös.... det är ju en slags tröskel. men man ska ju inte gå och slappa fram till betygen börjar att gälla. men det finns ju många som tycker det, och jag ska väl inte säga att jag var superseriös från 3:an.. hehe men jag tror att betygen skulle få dom flesta att få lite mer press ifrån tidigare stadium och därf´ör börjar fundera och tänka efter hur man vill att ens liv ska bli beroende på vad man tycker är intressan= är bra på (de två brukar hänga ihop):P

  • 09:24 28 Mar 2007

    Inactive member

    hatar betyg..

  • 21:25 26 Mar 2007

    Inactive member

    dt är inget fel med betyg..man får ju reda på ett ungefär i vilket nivå man ligger på!!!!:S:S:S

  • 20:11 24 Mar 2007

    Inactive member

    [citat]Nja... själv så tror jag det är lätt att bli skoltrött i 9:an när man ska kämpa för sina slutbetyg, om betyg börjar sättas redan i sjuan. Någon med liknande åsikt?[/citat] NIx, jag tror att det är bra att mäta presestationer tidigare. Det ger dem som ligger lite efter en vetskap / medvetenhet om det - då får dem chans att göra något åt det oxå [8D]

  • 14:17 27 Mar 2007

    Inactive member

    vad skönt att höra att jga inte står ensam i mina åsikter! men visst är det så, att det är liksom en mätning på hur man ligger till, och något som kan hjälpa en att sträva efter högre mål också. man får som sagt veta hur man ligger till!:D

  • 14:24 27 Mar 2007

    Inactive member

    Det verkar vara en majoritet som gillar betyg här, men det kanske är bara för att vi är på ett community riktat mot "arbeten"/studier. undrar vad majoriteten av alla i samhället tycker...?

  • 21:15 29 Mar 2007

    Inactive member

    [citat][citat]Nja... själv så tror jag det är lätt att bli skoltrött i 9:an när man ska kämpa för sina slutbetyg, om betyg börjar sättas redan i sjuan. Någon med liknande åsikt?[/citat] NIx, jag tror att det är bra att mäta presestationer tidigare. Det ger dem som ligger lite efter en vetskap / medvetenhet om det - då får dem chans att göra något åt det oxå [8D][/citat] Jag håller med till hundra procent. Jag anser emellertid inte att man bör börja med betyg vid en alltför låg ålder. Sexan är en bra årskurs, tycker jag. Då har man börjat "högstadiet", så att säga, och då kan det nog vara bra att få veta hur man ligger till, så att man kan vidta adekvata åtgärder. Nu är det kanske lämpligt att föra in följande artikel i debatten. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=611421 Det som många blott har kunnat hoppas på håller alltså eventuellt på att bli verklighet. Däremot skulle jag vilja tillägga att årskurs ett är lite väl tidigt. Som jag har nämnt tidigare i mitt inlägg anser jag att årskurs sex duger gott och väl.

  • 16:45 30 Mar 2007

    Inactive member

    nej då. du är inte ute och cyklar, varför ska man bara få betyg i 8an och 9an, kan väll lika hjärna få det i 7an, så man vet va man behvöer anstränga sig lite mer på.[8D]

  • 20:00 24 Mar 2007

    Inactive member

    Nja... själv så tror jag det är lätt att bli skoltrött i 9:an när man ska kämpa för sina slutbetyg, om betyg börjar sättas redan i sjuan. Någon med liknande åsikt?

  • 11:33 30 Mar 2007

    Inactive member

    [citat]dt är inget fel med betyg..man får ju reda på ett ungefär i vilket nivå man ligger på!!!!:S:S:S[/citat] exact du har rätt:D

  • 03:42 26 Mar 2007

    Inactive member

    själv så tkr jag inte att man ska ha i 7:an, det är bra som det är för själv går jag i 9:an är rätt skoltrött, skulle nog inte orka betyg i sjuan ::p


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×