Bra betyg


  • 16:15 06 Mar 2007

    Inactive member

    Jag vill ha bra betyg, och jag kämpar för det också..men varför ligger de bara på vg!!!

  • 19:38 29 May 2007

    Inactive member

    [citat]Jag vill ha bra betyg, och jag kämpar för det också..men varför ligger de bara på vg!!![/citat] Det är inte det lättaste att få MVG, jag tcyker du ska vara nöjd med Vg för att många får G i de flesta ämnen, jag tror att du kan vara mera aktiv i klassen och ge det lilla extra som alla lärarer gillar och var charmig för det funkar jämt....det funkar för mig eller har funkat rättare sagt=)

  • 18:25 29 May 2007

    Inactive member

    VG är ett bra betyg men jag förstår om du är missnöjd med det. har man kämpat jätte mkt och sedan "bara" får ett VG kan det kännas tungt. Kämpa på, lärarna kommer se att du gör det. Fråga dom om du inte förstår något det gör jag och min lärare tycker att det är jätte bra för du lär man sig bättre också. Det finns inga frågor som är för konstiga att ställa.

  • 18:24 29 May 2007

    Inactive member

    hmmm... jag vet inte. Jag brukar få ganska bra betyg, och jag brukar bara vara konsentrerad på lektionerna, och fråga läraren när man inte förstår.... man får faktiskt inte sämre betyg för det...

  • 21:13 29 May 2007

    Inactive member

    [citat]Jag vill ha bra betyg, och jag kämpar för det också..men varför ligger de bara på vg!!![/citat] Tänk på att argumentera och resonera i allt du gör. Om du t. ex. skriver en uppsats, jämför gärna det du skriver om med en helt annan händelse, försök se sambanden och olikheterna. Ifrågasätt också olika teorier, eller skapa din egen - baserad på den fakta du har lärt dig genom arbetet. Tänk på att skapa dig en egen bild på det du lär dig, och formulera om det till dina egna ord. Försök att se det du läser om från olika perspektiv, ta fram dess både positiva och negativa sidor. Och fundera över om vad händelsen (eller vad det nu handlar om) har haft för inverkan på miljön, samhället och människorna. Om den är en viktig sak och hur du tror att dess utveckling kommer att se ut i framtiden. Det är mitt tips, det har i alla fall alltid funkat för mig när det gäller betyg. Och man har ju såklart större användning av sin kunskap när man kan koppla ihop den i flera samband.


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×