Indien

2 röster
13026 visningar
uppladdat: 2008-05-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Fakta:
Indien är 7 gånger så stort som Sverige. Indien är det sjunde största landet i världen med 1 miljard invånare, som är näst mest invånare i världen. I norr ligger den stora bergskedjan Himalaya som innehåller världens största berg Mount Everest. Deccanplatån utgör den största delen av landet och ligger ca 500 meter över havet.

Historia:
Mellan åren 1858 – 1957 var Indien en brittisk koloni. Britterna köpte varor billigt som t.ex. bomull, och dom hade hög skatt så dom gjorde Indien fattigare än vad dem redan var. Fast det positiva var att dom byggde järnvägar och dem byggde upp industrin i Indien.
Dem gav indierna bra undervisningssystem som gett dem bra läs- och skrivkunnigheter.
Britterna lärde indierna engelska och på så sätt kunde indierna kommunicera med världen mycket lättare. Kolonialtiden har gjort Indien mycket lättare att samarbeta med.

Politik:
Indien är en förbundsrepublik i Asien. Den 15 augusti 1947 styrdes Indien av Storbritannien.
När Indien blev självständiga så kom Kongresspartiet, Mahatma Gandhis och Jawaharlal Nehrus parti, och började styra Indien, först med Nehru som premiärminister och sedan hans dotter Indira Gandhi och till sist Nehrus dotterson Rajiv Gandhi. Fram till 1947 var Indien ett kejsardöme under den brittiska monarken och när dom blev självständiga så fortsatte dom att styras under den brittiska monarken men blev republik istället.

Sedan 1947 då Indien blev självständigt så höjdes befolkningen i Indien med 250%, städernas befolkning höjdes med 500%. 35 % är fattiga, ca 75 % lever under kontantekonomin, medan modern medelklass uppgick i början av 2000-talet till 200 miljoner människor. Även i Indiens rikaste stad, Mumbai, så lever nästan halva befolkningen i slum.

Naturtillgångar:
Indiens naturtillgångar är mycket stora trots landets fattigdom. Naturtillgångarna tar dock bara upp 2 % av landets BNP

Jordbruk:
I Indien står jordbruket för 30 % av landets BNP. Så många som två tredjedelar av Indiens befolkning är sysselsatta inom jordbruket, småbönderna äger den största delen av jorden. Indien är världens största producenter av socker och är dom största producenterna och exportörerna av te i världen. Indien är en av världens största producenter av ris, men man är också störst i världen på att producera sockerrör och jordnötter.

Ekonomi:
Indien ligger bland topp 15 bland dom största länderna i världen när det gäller den samlade BNP (bruttonationalprodukt). Landet har även en stor ekonomisk makt på grund av sina industrier. Men kollar till folkmängden så är Indien bland de 20 fattigaste länder i världen.

Massmedia:
Största delen av Indiens press ägs av olika partier eller privata finansbolag. Radion är det viktigaste massmediet i Indien eftersom nästan varje hem har en radio.
Tv’n finns dock inte i alla hem men sprider sig till dom små städerna. Eftersom britterna hade Indien som koloni så har Indien ett par tidningar skrivna på engelska, bland annat The Hindu, The Times of India och The Indian Express som läses i storstäder eftersom det är där dom kan språket. På landsbygden så är det knappt nån som kan engelska.

Kommunikation:
Mellan åren 1961 – 1979 fördubblades Indiens landsvägsnät till drygt 1 600 000 km men mindre än hälften av vägarna är asfalterade. Det är inte så stor fordonstäthet i Indien. Endast två personbilar och en lastbil per 1000 invånare.
Indiens järnvägsnät är dock väl utbyggt, banlängden som är 61 850 km gör det till det fjärde största järnvägsnätet i världen, problemet är att många tåg är föråldrade och inte i bra skick, dock är endast 9 % elektrifierade.
År 1953 nationaliserades flygtrafiken och två stycken bolag bildades; Air India och Indian Airlines. Största och mest betydelsefulla internationella flygplats ligger i staden Madras.

Försvar:
Försvaret utgörs av värvande styrkor, 1.1 miljoner män.
Krigsmaterialet skaffar man från både Västeuropa och Ryssland.

Framtid:
Om bara ett par år så har Indien gått om Kina som världens folkrikaste land och man planerar att bli ett av de ledande industriländerna.
En bra inkomstkälla är alla stora mineralresurser som inte utnyttjas väldigt mycket. Indiens industri kommer utvecklas och bli större vilket kommer leda till att Indien blir mycket rikare, dock kommer skillnaden mellan rika och fattiga bli större. Oljan i landet kommer nog att ökas mer istället för att man ska importera oljan som man just nu använder.
Kraftverken har redan börjat byggas om och förbättras vilket gör att Indien kommer få en ny, bättre och smartare energikälla. Om Indien kommer att lyckas med att bli ett mycket rikare och bättre land beror helt på befolkningsökningen, så om man lyckas hejda ökningen en aning så kan landet få det riktigt bra.

Filmer:
Indien har ett eget ”Hollywood”, men i Indien heter det Bollywood, där produceras det fler filmer än vad västvärlden kan få fram. Censuren är stor i Indiska filmer. Visas nått naket eller nått annat som borde censureras så använder man olika symboler, vi som inte bor i Indien eller har deras religion har lite svårt att veta vad det är för symboler. Därför visas det knapp...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Indien

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-30]   Indien
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10052 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×