Lee Kromschroeder

3037 visningar
uppladdat: 2008-10-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Lee Kromschroeder är ingen konstnär som hela världen känner till, han går inte att jämföra med Picasso, Monet eller Da Vinci men han är en väldigt duktig konstnär. Jag vet inte om det var meningen att man skulle välja en sådan "lokal" konstnär men allt fler hör talas om vem Lee Kromschroeder är. Lee är väldigt engagerad i både djur och natur.

Konstverket föreställen en liten flicka i blå baddräkt som jagar fiskmåsar på en strand. Bilden ser extremt verklig ut och de detaljer som jag lägger märke till och som hjälper till att framkalla den äkta strandkänslan är vågorna och dess skum och de vita molnen mot den klarblå himlen. Miljön runt flickan är en strand och hon befinner sig i strandkanten, vågorna når precis hennes fötter och det blir avtryck i den våta sanden när hon springer vidare, fast som snabbt blir bortspolade. Det är inte jättesoligt ute, snarare molnigt fast det är fortfarande en mycket vacker sommardag.

Flickans hår är uppsatt i en tofs i sidan och en blå baddräkt med volanger, ungefär en sådan baddräkt som jag hade när jag var i hennes ålder. Det känns som att Lee har vaknat en morgon, tittat ut genom fönstret och sett en liten människa leka vid strandkanten, han ser att fiskmåsarna flyger sin väg när flickan kommer skuttande, som roar sig med att försöka klappa dem. Den enda människan på bilden är flickan och det syns väldigt tydligt.

Bilden är målad så att flickan är i centrum och hela händelsen utspelar sig kring henne, så det är hon som man lägger märke till först. Flickans baddräkt är klarblå och först uppfattar man den, den förmedlar en känsla av friskhet. Det är först senare man upptäcker att samma blåa färg upprepar sig i den klarblå himlen. Det är knappt något annat än rörelse i den här bilden, det känns som om han har fotograferat en händelse och sedan målat av den. Fåglarna flyger och flickan hoppar efter dem, all denna rörelse får bilden att se levande ut och även vågorna är i rörelse som förstärker känslan. Eftersom alla detaljer tydligt syns och bilden är väldigt likt ett fotografi.

När jag först ser bilden så känner jag mig glad och levande, men när jag kollar noga ser det inte ut som flickan är lycklig utan mer besvärad och så eftersom solen inte lyser så ser det en aning kallt ut. Känslomässigt har jag en rätt splittrad åsikt, men om jag ska välja en känsla den förmedlar måste jag nog säga frihet. När jag var liten hade jag ungefär en sådan baddräkt fast gul, så klart att det framkallas minnen. Mest tänker jag på en blåsig och kall sommardag på Vitemölla strand . Jag och min bror ville bada och sprang ner mot fiskmåsarna vid vattnet & hoppade i. Men vi insåg snart vårt misstag och kröp in i våra varma handdukar ige...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://www.leekromschroeder.com/ gå sedan in på The Archive, sen Figurative (bilden i mitten.) http://www.konstlistan.se/14riktning/14riktning.htm http://www.svenska.gotland.se/realism.ht http://sv.wikipedia.org/wiki/Realism http://www.corren.se/archive/2007/5/3/j6owozftlpxa2w8.xml

Kommentera arbetet: Lee Kromschroeder

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-10-18]   Lee Kromschroeder
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10159 [2024-07-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×