Alkohol

6667 visningar
uppladdat: 2008-11-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Alkohol.

Alkohol är i vissa drycker. T.ex. cider, öl, sprit och så finns det ju olika sorters av öl, cider, sprit och olika % mycket alkohol i dom.

Men alkohol används även i svåra operationer, då får patienten så mycket alkohol att den blir omtöcknad (hittade ej någon förklaring på det) och inte kan känna någon smärta under operationen.

Alkoholen bedövar hjärnan och gör så att nervsignalerna inte kommer lika snabbt fram.

Men oftast så dricker man alkohol på fester och stora tillställningar, det används av många vuxna och många under 18 år också. Men man kan bli beroende av alkohol men då måste man dricka det ofta och men inte särskilt mycket tror inte jag. Men om man dricker fem vin glass per kväll varje dag så kan man nog bli beroende, men fem glass med vin är kanske mycket inte jag.

Men den som blir beroende av alkohol (alkolist) så är det svart att ta sig tillbaka till ett normalt liv igen. När man är "full" så vet man inte riktigt vad man gör man kan göra massa dumt, och när man vaknar upp när alkoholen är borta från kroppen så brukar man inte komma ihåg var man har varit om man har varit riktigt "full".

Och så kan man ha väldigt ont i huvet, illamående, trötthet och man kan också att ha svår att koncentrera sig. Men när men är "full", det är ju inte bara farligt för än själv utan det kan skada dom i omgivningen.

Därför är det speciella för regler för försäljning: Det är olagligt att sälja till den som är under 20 år, men på restaurang så får man vara 18 år för att bli serverad alkohol. Men man får inte heller sälja eller göra hembränt, men får inte ge bort starkare drycker t.ex. vin, sprit och stark öl till den som är under 20 år, så när man tar studenten (då brukar man vara 19 år) och får sprit, vin eller starköl så är det langning. Alkoholen är inte bra för kroppen för det är en del giftiga ämnen i den, som t.ex. glykol som är i bilar för att sänka dens fryspunkten kylvätska. Och så innerhåller den metanol som i redan små mängder gör så att man kan bli blind.

Men kroppen tar ju bort en del av alla dessa ämnen det finns mycket mer än dom här som jag har skrivit. Men redan i magen så tas en del av alkoholen upp genom blodet, den kropps del som tar upp mest av alkoholen är tunntarmen. Men blodet först all alkohol ut ur kroppen. Alkoholhalten minskar långsamt i kroppen, det minskar med 0,15 promille per timme. Men hur alkoholen påverkar kroppen ska jag skriva lite om nu: 0,3-0,4 promille då är man lite roligare bara tror jag, 1 promille då börjar man få lite dålig balans, 2 promille då försämras balansen ännu mer och hörseln och syn tydlig påverkan, 3 promille man kan knappt stå still utan att man, ja man har helt enkelt nästan ingen balans kvar, och vid 4 promille då börjar det bli riktigt farligt så är man medvetslös.

Och vad 5 promille på är det väldigt förligt för då är hela hjärnan bedövad och man ska åka till sjukhuset. Alkoholen påverkar många saker i kroppen t.ex. man får desto sämre syn desto mer man dricker. Ju mer och oftare man dricker ju mer skada tar levern.

Man måste kissa efter man har dricker faste det beror ju inte på vad man dricker. Man när man dricker alkohol så måste man gå på toa oftare och när man är på toa så kissar man mer och det betyder att man förlorar mer vätska och salt, och det ler till att man blir törstig dagen efter man har druckit alkohol. Man har svårare att höra, och att göra var ifrån ljudet kommer. Och man får sämre känsla, och det är svårare att känna kyla och värme. I hjärtat så sjunker temperaturen och pulsen blir högre, därför att blodkärlen i huden vidgas.

I längden kan hjärtat ta skada av dessa förändringar och av att hjärtmuskelns egen ämnesomsättning påverkar.

Men dom som dricker mycket alkohol är det vanligt att man får magkatarr och det kan i sin tur leda till magsår. Ärftlig anlag för diabetes kan utlösas tidigare i livet.

Och det dummaste och farligaste man kan göra då när man är "full" är att gå ut och köra bil. det är inte bara jätte farligt för än själv utan det är också jätte farligt för alla i omgivningen. Om man har 0,2 promille i sig så är det rattfylleri, och om man har 1 eller mer promille i sig så döms man till grovt rattfylleri och då får man antingen böta indraget körkort eller det värsta sitta i finkan. Här är några steg som leder till döden.

Sällskapsdrickande, man dricker lite smått på fester, kals, bröllop och så. Man dricker och har trevligt.

Större mängder, man börjar dricka mer ofta och mer dricker lite till maten och lite till kaffet efter maten och till tv på freda kvällarna. Och så börjar man varannan kväll och till slut så är det varje kväll.

Black out, man glömmer att man har druckit eller vad man har gjort dagen då man druckit.

Kontrollen sviktar, att ena stunder kan man göra vad som helst utan några problem och sen kan man inte göra någe.

Ursäktar för hjälplöst drickande, ber om ursä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

fjngiftuy

Kommentera arbetet: Alkohol

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-11-03]   Alkohol
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10172 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×