Australien

14 röster
20200 visningar
uppladdat: 2002-11-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Australien

Bergskedjan Great Dividing Range finns i östra delen av Australien, sedan finns också två mindre bergsgrupper, Macdonnellbergen och Musgravebergen, i mitten av landet.
Skogar och gräsområden finns främst vid kusterna, och allra mest i östra delen.
Inlandet, och stora delar av västra platån, är öken eller halvöken. Öken är det mest precis i mitten av landet, och halvöken runt om. I kontinentens inre öknar finns savann och buskslätt, i öster finns araukaria-, bambu- och eukalyptusskogar och i nordost finns regn- och monsunskogar. Runt bergsområdena är det tropiska skogar.
Den längsta floden är Murray-Darlingfloden, som rinner från staden Adelaide i söder, sedan upp i nordostlig riktning. Murray-Darlingfloden är 3750 kilometer lång. Den största sjön heter Eyre, på 9600 kvadratkilometer, men sjöarna i Australien fylls bara efter regn.

Klimat
Norra Australienhar tropiskt klimat, till skillnad från inlandet där det är mycket torrt. I sydväst förekommer medelhavsklimat. De östra delarna är suptropiska, de sydöstra har varma somrar och kyliga vintrar.
De naturfaror som finns i Australien är bland annat torka och gräsbränder på grund av värmen, men också översvämningar och stormar.

Djurlivet
Australien är den världsdel som har de ovanligaste djuren och växterna. Nästan hälften av världens 266 pungdjursarter (däggdjur med pung) finns bara i Australien. Pungdjur omfattar känguruer, koalor, pungråttor, pungflygekorrar och punggrävlingar. Näbbdjuret och myrpiggsvinet , de enda två däggdjur som lägger ägg, lever också i Australien. Där lever också mycket krokodildjur, till exempel alligatorer, krokodiler och kajmaner. Därför ska man akta sig för att bada i vissa floder.

Kängurun
Eftersom kängurun är ett av de mest kända djuren i Australien så tänkte jag berätta lite om det.
Det finns ungefär 50 olika arter av kängurur i Australien . Känguruer har starka bakben och en lång svans. De kraftiga bakbenen är väl anpassade till att ta långa skutt . En känguru kan hoppa fram med en hastighet av ungefär 70 kilometer i timmen. Alltså det går väldigt snabbt. Många känguruarter lever på grässlätter. På dessa växer framförallt kängurugräs som växer i tuvor med en höjd på 50cm. Det är för många arter en stor del i deras föda. De äter också mycket blad. Med många av dessa slätter används nu till odling och boskapsskötsel.
Kängurur, och även de andra pungdjuren, lever i flock.
En av arterna är "rödhalsad Vallaby". Vallabyer är mindre medlemmar av kängurufamiljen. Den rödhalsade föredrar områden med snårskog och buskvegetation framför öppna landskap.
En annan är "den röda kängurun". Den är mycket större än en vanlig känguru.
När en känguru föder barn så...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Australien

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2002-11-06]   Australien
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1174 [2024-06-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×