Italiensk Mat

6 röster
26576 visningar
uppladdat: 2002-11-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det italienska köket är idag ett av Europas populäraste. Italiensk mat är enkel, fräsch och nyttig.

Basen i det italienska köket består av färska grönsaker, oliver, fisk, skaldjur, kallskuret kött, rökta korvar, pasta, ris och en massa spännande kryddor.


Oliver och Olivolja
Olivoljor finns det mängder av och kvaliteten kan variera ganska mycket. Det finns många enkla blandade olivoljor och det finns prestigefyllda och mycket dyra olivoljor. Det är många faktorer som påverkar kvaliteten och typen av olivolja: ursprung, geografiskt läge, klimat, skördemetod, hantering av nyplockade oliver och pressningsmetod. Den bästa olivoljan kommer från oliver som handplockas vid dess optimala mognadsgrad, vilket oftast innebär att oliverna fortfarande är gröna och definitivt innan de börjar falla av träden. Skördetiden är olika för olika olivsorter och regioner, men vanligen sker detta från september till december.

Pasta
Pasta är ett samlingsnamn för produkter gjorda av en deg av durumvetemjöl, vatten och ägg. Italien räknas som pastans hemland trotts att man har hittat rester av pastaliknande nudlar i Kina för 3000 år sedan. Pasta är nyttig mat, t.ex. har förekomsten av hjärt- och kärlsjukdomar i Italien visats
sig vara en av de lägsta i västvärlden. Pasta innehåller mycket kolhydrater.

Kött och Korvar
I det italienska köket är kallskuret kött vanligt. Pancetta är en italiensk version av bacon som är kryddad med massa kryddor som; salt, peppar, enbär och muskot. Proscitto är namnet på italensk lufttorkad skinka. Man använder även mycket salamikorvar som; Milanosalami, Coppa, Pepperoni och Chorizo (som egentligen kommer från Spanien men används ofta i Paella).


Basilika
Jag tycker att basilikan är den viktigaste kryddan i det italienska köket. Den spelar huvudrollen i peston, den smakrika basilikasåsen. Basilika härstammar från Ostasien men de gamla Egypterna började odla basilika nära Nilens delta. Men när Romarna tog över Egypten tog de även hem kryddan till Italien.


Bröd
Till de flesta måltiderna i Italien serveras bröd. I Italien har man inte smör och pålägg på en brödskiva utan man har ofta baguetter som man bryter av en bit då och då under middag...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Italiensk Mat

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2002-11-15]   Italiensk Mat
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1195 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×