Kolhydrater
10532 visningar
uppladdat: 2002-11-25
uppladdat: 2002-11-25
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
Kolhydrater är ett gemensamt namn för socker, stärkelse och cellulosa. De används till energi.
Stärkelse består av flera druvsocker molekyler i kedjor och bildar lätt nätverk men inte lika starka kedjor som cellulosa gör. Stärkelse finns i till exempel pasta, bröd, ris och potatis , de är långsamma kolhydrater. Med det menar man att det tar längre tid för kroppen att sönderdela stärkelse till druvsocker, då räcker energin längre. Snabba kolhydrater är till exempel socker, socker sönderdelas snabbt till druvsocker, och då får vi också energi snabbt, men den räcker inte lika länge som de långsamma.
Cellulosa består av druvsocker molekyler i långa kedjor där syre atomerna är åt alla håll så den tvingas vara rak. Cellulosa kan vår kropp inte sönderdela men det är viktigt ändå för cellulosa fibrerna är viktiga för att tarmarna ska fungera bra...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
Inga kommentarer än :(
Liknande arbeten
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
Källhänvisning
Inactive member [2002-11-25] KolhydraterMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1240 [2024-03-29]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera