August Strindberg - Röda rummet

4 röster
23166 visningar
uppladdat: 2002-11-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
För denna uppgift valde jag att läsa Strindbergs roman "Röda rummet" då jag visste med mig att denna intressanta bok kopplar en del om Strindbergs eget liv och andra verk som han skrivit senare. Som bonus fick jag märka att den dessutom är litet allmänlärande om författande i sin helhet.

Röda rummet skrevs inte under någon "Strindberg-period". Han var gift med Siri von Essen sedan två år, under den tid han var gift med henne är han känd som den kanske mest brevskrivande författare någonsin. Man anser att hans omfattande brevskrivande var ett sätt för honom att träna sin skrivteknik inför författandet av sina verk. Han skriver Röda rummet efter en realistisk författares konster. Eftersom han skriver huvudrollen utifrån en person som tröttnat på sitt glamourösa liv och hamnar i umgänge med folk i ett lägre samhällsskikt ges han möjligheten att på ett bra sätt skriva om båda samhällsklasserna i ett eget perspektiv. Hans språk är väldigt tydligt och håller hög detaljrikedom till personliga drag och omgivningens miljöer. Då han skriver dialoger låter han rollerna få starkare personligheter genom att ge dem talesätt av helt egna drag, detta får läsaren att lättare identifiera sig med personens roll och plats i samhället.
Strindberg är säkerligen påläst inom sitt författarområde och konsten att argumentera. Hans faktafyllda och kritiserande innehåll gör att läsaren intresserar sig mer av innehållet då denne även jämför kritiken med sina egna åsikter. Efter att ha läst verket är det inte svårt att förstå Strindbergs motiv. Tidigare nämnde jag att han skrivit Röda rummet efter det realistiska författandets konster, detta är också vad som sägs av andra. Själv skulle jag vilja påstå att boken är minst lika mycket naturalistiskt skriven. Han var inte bara ute efter att visa hur landet fungerade, utan han var också ute efter att påverka, förändra och utrota de orättvisa samhällsklasserna. För att lyckas med det måste han först belysa problemet och skildra den verklighet som de levde i, vilket han gör med Röda rummet. Han angriper samhällsproblemen bland annat med författarskapandet av personerna i verket, det är inte bara speglingar av de olika skikten. Han har ju till och med en filosof bland rollerna i boken.
Ser man på hans fantasti...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: August Strindberg - Röda rummet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2002-11-28]   August Strindberg - Röda rummet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1276 [2021-11-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×