IT, har användarna fått kunskap att använda den? - En studie om IT-användning och IT-utbildning i småföretag.

935 visningar
uppladdat: 2007-06-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Uppsatsen behandlar IT-utbildning inom tillverkningsindustrins småföretag. Vi undersöker hur mycket användarna i dessa småföretag använder datorsystemen och i vilken utsträckning de har fått någon IT-utbildning, användarnas uppfattning av den egna IT-kompetensen. Deras behov av IT-utbildning och inställning till datoranvändning undersöks genom en enkät som har besvarats av 30 användare. I uppsatsen tittar vi också på hur de IT-ansvariga ställer sig till samma frågor angående användarna och deras egen utbildning och kompetens. Frågorna till de IT-ansvariga gjordes genom en enkät som besvarades av fem IT-ansvariga samt genom tå intervjuer. Tå huvudfrågor besvarades. 1: ?Har användarna den kompetens och har de fått den utbildning som krävs för att använda mjukvaran på sin arbetsplats på ett ändamålsenligt och effektivt sätt??. Svaret på denna frågeställning blir kortfattat att användarna saknar den kompetens och utbildning som är önskvärd. 2: ?Upplever användarna att deras kompetens är god??. Det står ganska klart att användarna har god tilltro till sin IT-kompetens. De IT-ansvariga har även de god tilltro till användarnas kompetens medan deras egen kompetens ligger på en låg niå. Genom arbetet har vi haft kontakt med åtta företag från Tibro (1st) i norr, Emmaboda (3st) i öst, Lund (2st) i söder samt Ekenässjön (1st) och Gemla (1st) någonstans i mitten. Som förslag till vidare forskning ges bland annat att undersöka om det finns något samband mellan de IT-ansvarigas kompetens och satsning på utbildning och mer handgripliga tester av användarnas kunskaper. I arbetet har vi försökt att blanda kva...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: IT, har användarna fått kunskap att använda den? - En studie om IT-användning och IT-utbildning i småföretag.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-25]   IT, har användarna fått kunskap att använda den? - En studie om IT-användning och IT-utbildning i småföretag.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=13726 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×