The Rolling Stones

2 röster
14993 visningar
uppladdat: 2002-12-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Medlemmar hit – medlemmar dit – och lite historia

The Rolling Stones är ett rockband och består av medlemmarna Mick Jagger bakom mikrofonen. Han är personen med den stora käften som ni alla säkert har i alla fall hört talas om. Keith Richards på gitarren, Charlie Watts bakom hans slagvilliga trummor, Bill Wyman stående med basen i handen, Ian Stewart bakom keyboarden och Ron Wood som också spelade gitarr men också andra instrument. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Bill Wyman och en kille vid namn Brian Jones (som blev ersatt av Mick Taylor som senare ersattes av Ron Wood) var de som började karriären tillsammans i en klubb som låg i London som vi inte vet om den ligger kvar.

Deras första singel hette ”Come on” och släpptes 1963. På deras första album, som släpptes 1964, fanns det bara med en massa covers. En utav låtarna, ”Tell me” kom till och med in på USA ’s topp 30 och etta på Engelska topplistan. Året efter släppte de sina första egenskrivna låtar, ”The last time” och ”Satisfaction”. Deras låtar fångade USA och Europa med storm och idag har de fått pris för världen bästa världens bästa live rockband. I en artikel i Aftonbladet (19nov -99, Per Bjurman) står det såhär, jag, Alex citerar: … ”och blev så småningom världens största och bästa rock’n’ roll-band”.

1969 var året när Brian Jones slutade/ersattes på grund av drogberoende som i sin tur troligtvis tog hans liv. Som tidigare nämnt ersattes han av Mick Taylor och det var under hans medlemskap som gruppen hade sin storhetstid.

Kuriosa
”Their satanic majesties request”, år 1967. Denna skiva blev en glass i solen.
”Jumpin’ Jack Flash”, blev betydligt bättre än det ovannämnda albumet.
”Rolling Stones Rock And Roll” hette filmen som sändes på TV, 1968. Mick Jagger spelade en tröttkörd och vissen rockstjärna.
1969 anlitade dem Hells Angels för att låta dem bevaka en konsert. Om de gjorde sitt jobb kan man diskutera eftersom han dödade en svart man som viftade med ett vapen. Vi tycker det skulle ha räckt med vanligt polisvett för att ha få bort mannan, alltså lite normalt våld av typ brotta ner eller liknande.
Som tidigare nämnt ersattes Brian Jones av Mick Taylor eftersom drogerna kom honom för nära. Precis samma sak hände med Taylor men han ersattes av Ron Wood. Detta hände 1974.
Rolling Stones sista hit på USA listan hette ”Miss you” och gavs ut 1978.
Mick Jaggers riktiga namn är Michael Phillip Jagger. Han föddes 26 juli, 1943.
De blir emellanåt arresterade för att ha tagit droger.
De svär i sina intervjuer, allt för att upplevas tuffa och ungdomliga.

The Rolling Stones är förövrigt ett band som spelar Rock And Roll på högsta nivå enligt många. Jag kan inte uttrycka mig om den saken eftersom jag inte har lyssnat på några utav deras låtar. Jag har nog bara råkat höra ”Satisfaction” på radion hemma.

The Rolling Stones, som band inte som låtskrivare, speglade kanske det samhället som redan fanns hos oss under tiden de spelade som mest, även fast många kanske inte ville erkänna eller inse detta. Droger, alkohol och sex var kanske sakerna som började dominera dåtidens ungdom. Även den raka motsatsen fanns bland ungdomen då, alltså politiken. Intressenter om politiken trängde sig mer och mer fram. Idéer om kollektivets (statens) makt över individen gillades inte, folket vill få mer frihet själva alltså liberalismen växte fram. Vi läste i en artikel att om det finns en hjälte i den liberala berättelsen så är det entreprenören. Entreprenören som upptäckte The Rolling Stones hette Andrew Oldham. Han hittade dem på en klubb där de spelade och tog med dem till ett skivb...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: The Rolling Stones

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2002-12-16]   The Rolling Stones
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1411 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×