Novell - Byta klass

8 röster
14381 visningar
uppladdat: 2000-08-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

- Rrrrrrrr. Jag vaknade som vanligt av väckarklockans ringande. Precis som jag gjort varenda dag de senaste åren. Men allting var inte som vanligt idag, slog det mig när jag öppnade ögonen och sakta såg mig omkring.
- Oh neej, inte redan! Helst av allt så skulle jag nog ha velat stanna i sängen den där dagen, bara legat där, och aldrig stigit upp. Men jag visste ju, att om jag inte gjorde det idag, så skulle jag behöva göra det i morgon, eller dagen därpå, eller dagen efter det...

Det måste nog vara bland det värsta som finns, att flytta, att byta klass, och framförallt, att börja i en ny skola, där man inte känner en enda kotte. Speciellt för en som vuxit upp och levt hela livet i en gul villa, i en förort där alla känner alla, med mamma, pappa och en liten hund.
- Men i och med alla moderniseringar inom företaget, hade pappa sagt, så skulle det underlätta om mina arbetsuppgifter sköts uppifrån huvudkontoret i Stockholm.
- STOCKHOLM??? Stockholm? Varför just Stockholm? Där skulle jag säkert bli retad för min dialekt! Jag menar, hur många procent av Stockholms befolkning har en Göteborgs- dialekt???
- Ooooh, himla, himla Beckman!

Nu satt jag alltså här, nyvaken på sängkanten, i en liten lägenhet i Stockholm, när allt jag ville var att befinna mig i gamla kära Göteborg. Men, men...
Jag ställde mig framför badrumsspegeln, och undersökte noggrant varenda detalj i mitt ansikte. Alla dessa fräknar... Undrar om det finns fler i min klass med fräknar. Förresten, har de fräknar över huvudtaget, i Stockholm? Jag önskar att jag kunde ta bort dem. Bara för att vara på den säkra sidan. Visserligen så hade jag försökt att göra det när jag var liten. Jag försökte sudda bort dem, för Helén hade ju inte fräknar, och jag ville se ut precis som hon. Helén hade varit min bästa kompis ända sedan dagis, och hon hjälpte mig gladeligen att sudda. Vi suddade och suddade ända tills jag var helt röd - men inte gick de bort inte...

Mamma väckte mig ur mina dagdrömmar.
- Oh, så bra att du redan är uppe. Skynda dig att göra dig i ordning, du vill väl inte komma försent redan första dagen? Hoppa in i duschen du, så gör jag i ordning frukost.
Hrm... Man skulle nästan kunna tro att det var mamma som skulle börja i en ny skola. Men hon har väl ingenting att vara nervös för, ingen risk att hon kommer känna sig ensam, hon har ju pappa! I det ögonblicket önskade jag verkligen att jag hade ett syskon, någon som fick gå igenom samma saker som jag, någon att dela allt det svåra med. En tvillingsyster hade varit allra bäst. - Då skulle vi ju ha börjat i samma klass.

Den morgonen var allt verkligen helt kaotisk. Alla sprang vi hit och dit i lägenheten och letade efter alla möjliga saker i alla möjliga kartonger. Själv bytte jag kläder minst 5 gånger. Tankar snurrade runt i mitt huvud. - Kan jag ha på mig det här? Vad har folk på sig i Stockholm? Eftersom vi hade kommit till Stockholm sent kvällen innan, så hade jag inte haft tillfälle att ”spana in” kläderna på såna i min ålder än. Kommer folk tycka att jag är konstig? Kommer jag få några kompisar? Troligtvis inte, bestämde jag att svaret på den senaste frågan skulle vara. Med en hel massa frågor i huvudet, och hur nervös som helst promenerade jag den korta sträckan till skolan.
- Wow, allt ligger verkligen centralt här, kom jag på mig själv med att tänka. Fortfarande med tankarna på annat håll gick jag in på skolområdet, när plötsligt någon sprang rätt in i mig.
- Oj, förlåt, jag borde ha sett mig för. Hur gick det?
Jag tittade upp, rakt in i de blåaste ögonen jag någonsin sett. Ögonen i fråga satt på en ”riktig pudding” som Helén skulle ha uttryckt sig. Han hade blont hår i en så kallad pottfrisyr, och hans leende var så charmigt så att jag trodde jag skulle smälta.
- Jodå, det gick bra, sa jag, och plockade upp väskan från marken.
- Säkert? frågade han. Förresten, dig har jag inte sett förut. Är du ny här?
- Ja, sa jag, som nu förstått innebörden av kärlek vid första ögonkastet.
- Jag heter Martin.
- Jag heter Nathalie.
- Du, började han, men blev avbruten av skolklockan som ringde in. Vi ses, sa han, och sprang in i skolbyggnaden.
Sakta gick jag mot rektorsexpiditionen. Martin. Martin. Martin... ekade det i mitt huvud.
Efter att ha skrivit in mig i skolregistret fick jag ett schema och anvisningar om hur jag skulle ta mig till mitt klassrum.
- 9...11...13...15, där var det, mitt klassrum.
Jag tog ett djupt andetag, och knackade på klassrumsdörren. Steg hördes innanför dörren, och så öppnades den av en rund kvinna på en 40-45, sådär, som hade ett stort leende och såg riktigt snäll ut.
- Hej, välkommen! Du måste vara Nathalie.
Jag steg in i ett klassrum som såg riktigt mysigt u...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Novell - Byta klass

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2000-08-20]   Novell - Byta klass
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=144 [2023-03-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×