EMU-insändare

1 röster
7548 visningar
uppladdat: 2003-01-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
EMU- NEJ tack!

Det svenska folket fördes bakom ljuset av en Ja-kampanj vid EU-valet som ljög väljarna fulla om de lyckorike vi skulle in i. Det är Ja-sidan som är skyldig att redovisa hur deras löften har uppfyllts. Idag talar man högt om det man mörkade med i valkampanjen. Nämligen ett överstatligt Europa styrt av en politisk, ekonomisk och militär elit , alltmer centralstyrt - allt längre bort från folken i de nationer som givit upp sitt självbestämmande. För allt detta betalar vi dessutom en hög avgift för att få EU att funka, avgiften utgörs som bekant av skattemedel hoparbetade av det svenska folket.

Men att vi inte är med EU är ju inget man kan göra åt nu. Men vi har fortfarande chansen att säga nej till EMU. Våga säga nej, slippa att ta chansen och stabilisera den svenska kronan istället. Det verkar som att det kommer att bli en folkomröstning till nästa höst som det ser ut just nu. Då måste man ställa sig frågan än en gång? Ja eller Nej- Många vet inte vad det innebär med i att gå med EMU. De flesta har faktiskt ingen aning vad som verkligen händer efteråt. Ska man ha en folkomröstning när det svenska folket är så pass dåligt informerad? Men det kan det ju bli ändring på än. Vi kanske har en massiv kampanj på gång från båda sidor. Redan nu kan vi se hur tydliga grupperingar sker i våran regering mellan Ja och Nej sidorna. Inte bara mellan vänster och höger blocket, utan även i sina egna partier. Jag tycker inte att vi ska gå med i EMU. Portugal och Grekland är två bra exempel på den negativa sidan av EMU. Grekland har som turistland de senaste två åren förlorat många resenärer pga. ökade kostnader i näringslivet. Portugal har på senaste tiden fått stora påtryckningar från resten av EMU länderna att dom måste höja sina priser för att dom ”blivit” för billigt. Hur ska det gå för Portugals blomstrande turismnäring? Visst kan ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: EMU-insändare

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2003-01-03]   EMU-insändare
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1493 [2022-08-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×