Irak konflikten

4 röster
13561 visningar
uppladdat: 2003-03-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Att inte ha kärnvapen överhuvudtaget verkar mest vettigast, men då kan naturligtvis något land framställa det och helt plötsligt bomba vilket annat land som helst. Absolut bäst hade det ju varit om inte kärnvapen hade uppfunnits från början, men då visste man ju inte vad det skulle bli för följder. Att Irak inte skall få ha några kärnvapen för USA är pga den koppling Bush gjort mellan terrorister som Al-Quida och Saddam Hussein. Bush är rädd att Saddam Hussein eller andra terroristorganisationer ska bomba USA, därför vill Bush avväpna Irak. Själv tycker jag att Irak och Saddam Hussein inte skall få ha några kärnvapen eller kemiska och biologiska vapen. Man vet inte om Irak kommer att använda dem själva eller kanske sälja till terrorister. Dessutom är ju Saddam Hussein en farlig man att ha vid makten. Han är ju inte ens lojal mot sitt eget folk, frågan är om han är det mot sin egen familj. Saddam ska avgå så att människorna i Irak kan få demokratin, och i alla andra länder i världen med diktatur.

Att bestämma över världen är ju inte något som är lätt! Däremot om man vore en representant från varje land i hela världen och bestämde saker tillsammans i FN, kunde kanske allting bli lite lättare att komma överens om. Istället för att USA och Storbritannien skall agerar i FN:s ställe vilket de egentligen inte har rätt att göra. Det är ju trots allt USA som från början gett vapen till Irak. De borde sitta tysta och lugna på sina höga stolar och inte göra annat än hålla med FN och inte bryta mot folkrätten. Om alla världens länder kunde vara med i FN skulle kanske det bli svårare att starta krig och terroristerna skulle kanske få svårare att genomföra sina attentat.

Sverige, detta lagom och neutrala land! Antingen kan vi göra som vi alltid gjort säga njaejo, kanske, lite lagom så där, eller så kan vi säga vad vi egentligen tycker - nämligen att Saddam Hussein skall fällas för sina brott och Irak skall bli ett säkert och demokratiskt rike utan diktatur. Att plocka Saddam och hans söner ur Irak och sätta dem i fängelse i USA eller rent av ge dem dödstraff (det är ju USA bra på!) borde inte vara så svårt, bara inte befolkningen skadas. Det är min ståndpunkt och ja tycker att det borde vara det som statsminister Göran Persson borde framföra till Blair och Bush.

Egentligen beror nog mycket på att Palestina och Israel frågan inte ännu är löst. Vilka som står på vems sida har ju framgått under åren men aldrig riktigt blivit någon tvist om. Förrän nu när Irak ligger i ett trängt läge försöker naturligtvis USA sätta dem på plats för en sak men menar en annan.

Saddam Hussein
”Slaktaren från Tikrit” denna man som kommit upp sig genom åren och...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Irak konflikten

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-03-25]   Irak konflikten
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1875 [2023-11-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×